Allmänna frågor

Hur? Var? När?

Här får du svar på enkla frågor som rör Ruter. På sikt kommer en FAQ (Frequently Asked Questions = Vanliga frågor) att skapas där all kunskap kring Ruter samlas.

Vad är Ruter?

Ruter är ett beräkningsprogram som tar hand om alla tävlingar du kan tänkas beräkna på din klubb. Ruter utvecklas av Tomas Brenning och har sedan 2001 delats ut helt utan kostnad till alla klubbar och distrikt som är anslutna till Svenska Bridgeförbundet.

Hur får jag Ruter?

Ruter är gratis för alla klubbar och distrikt som är anslutna till Svenska Bridgeförbundet. Kontakta kansliet för att få en Ruter-CD samt ett licensnummer. Du kan också kontakta kansliet för att få ett licensnummer och sedan installera Ruter via internet. Externa aktörer kan skriva avtal med SBF:s för tillgång till Ruter som även är kopplat till ett Ruterkonto. Läs mer om Ruterkontoinformation här

Hur får jag utbildning i Ruter?

Kontakta ditt distrikt och fråga när de planerar att hålla nästa Ruter-utbildning. Du kan också kontakta kansli/personal för att diskutera saken.

Var hittar jag dokumentation om Ruter?

Sidan Dokumentation innehåller den befintliga dokumentationen som rör Ruter. Om du letar efter dokument för att hålla Ruter-kurs kan du kontakta kansli/personal så kommer de att hjälpa dig.