Kurs K13 - Bildhantering

Bildhantering är ett omfattande område som inte är trivialt. Till att börja med finns det två övergripande sätt att visa bilder på:

Bilderna i det första alternativet visas alltid överst på sidan. Om två eller flera bilder visas finns pilar och markörer för att välja önskad bild.

Bilderna i det andra alternativet kan placeras var som helst i brödtexten. Det går också att välja storlek på bilden på följande sätt:

  • Stor
  • Mellan
  • Liten

Den stora bilden täcker hela sidan, mellanbilden halva och den lilla en tredjedel. För de två senare bildformaten gäller att brödtexten flyter till höger om samt nedanför bilden. En specialare med mellanformatet är att bilden är i princip full storlek på höjden, men på bredden har innehållet längst till vänster och höger kapats.

Läs på nästa två sidor hur du gör för att infoga bilder på dina sidor.

Bilder tagna på höjden med mobil blir ofta liggande när de skickas över till pc. Det har med telefonens bildhantering att göra inte med BIT.
Det ska finnas en inställning i mobilen som gör att det undviks, se telefonens användarhandbok.
Lösning som brukar fungera när detta skett är att göra en ändring på fotot, t.ex. byt ledd, spara och byt tillbaka, beskär lite eller utför annan ändring och spara. Det brukar då bli rätt, åtminstone på bild från I-phone.

<< Först < Förra Index Nästa > Sist >>