Kurs K1 - Allmänt om klubbsidor

Lanseringen av klubbsidor (som är samlingsbegreppet för både klubb- och distriktssidor) har precis börjat. Detta är sannolikt den största insatsen som görs sedan Ruter skickades ut till klubbarna för 15 år sedan. Liksom Ruter är klubbsidor gratis för anslutna klubbar.

Inför Riksstämman 2014 publicerade Upplands BF sina nya sidor, tillverkade av Linnea Edlund. Någon månad senare publicerades Hällefors BK:s sidor, tillverkade av Bertil-G Johnson, och därefter Motala Bridgeallians, tillverkade av Torsten Åstrand och Tomas Gustafsson. Se exempel:

Dessa sidor är del av test- och utvärderingsfasen av klubbsidor. Inom kort kommer klubbsidor kunna rullas ut till alla klubbar, men fram till dess har vi personlig kontakt med en handfull pilotklubbar och -distrikt för att kunna lära oss av deras erfarenheter.

Ovanstående exempel är inte representativa för hur basutbudet för klubbsidor ser ut i dag. Detta beror på att de var tidigt ut och att de inte har tvingats över i den nya miljön. Följande klubbar, däremot, har sidor som ser ut ungefär som basutbudet:

Alla klubbsidor är röda åt det lila hållet, och det är inget som kan ändras i nuläget. Likaså kommer Svenska Bridgeförbundets logotyp att visas överst på klubbsidorna medan er egen klubblogotyp inte kommer att göra det.

Detta är ett par av de kommentarer vi har fått. Om vi kommer att göra något åt det i framtiden är oklart, men just nu är tanken att klubbsidorna är den del av SBF:s globala hemsida, och då kommer vi att dela utrymmet på sidan på följande sätt:

  • Färg och förbundets logotyp desamma oavsett klubb. Detsamma gäller den grafiska profilen där information visas i enspaltsformat.
  • Allt från och med menyn och nedåt ”tillhör” klubbarna. Detta område disponerar klubbarna över med undantag för basutbudet som inte kan ändras hur som helst.
  • Området från och med logotypen och uppåt tillhör SBF. Det gör att inloggning samt Mina sidor och Sök-knappen alltid kommer att vara tillgängliga, oavsett vilken klubbsida som visas.

Spelarna behöver inte vara inloggade för att läsa klubbsidan. Den enda begränsningen med att inte vara inloggad är att det inte går att se avdelningen Mina tävlingar under menyalternativet TÄVLING.

I Spader (gamla hemsidan) bestod klubbsidorna i princip av en enda sida. På den sidan kunde klubbarna skriva allmän information samt visas kommande och spelade tävlingar.

De nya klubbsidorna i Bridge-IT erbjuder mycket mer än så:

  • Nyhetsflöde, till exempel rapport om topp-3 i alla tävlingar
  • Frihet att lägga till nya menyalternativ utöver basutbudet
  • Frihet att lägga till nya sidor
  • Koppling till tävlingskalendern för kommande och spelade tävlingar
  • Bättre bild- och dokumenthantering

Den andra punkten är viktig. Alla tävlingar kommer att administreras i Spader. Det gör att det är helt upp till klubbens spelare om de vill titta på tävlingsresultaten på gamla sidan eller nya.

<< Först < Förra Index Nästa > Sist >>