Kurs L*2 - Skapa ny lagtävling

Klicka på menyalternativet Lagtävling i den lilla admin-menyn:

För att komma till administration av lagtävling:

Längst ned ser du knappar för att lägga till lagtävling, säsong eller serie. Till höger finns knappar för att redigera och ta bort lagtävlingar.

Lägg till lagtävling och säsong

Från första sidan kan du lägga till lagtävlingar och säsonger. För att lägga till serier måste du först välja en lagtävling och/eller en säsong och därefter klicka på Skapa ny Serie.

För lagtävlingen matar du in namn och beskrivning. För säsongen matar du in namn, beskrivning och datumintervall. Avsluta med att klicka på Lägg till.

Beskrivningar för lagtävling och säsong visas när du väljer lagtävling eller säsong i listorna. Detta gäller även normala medlemmar som väljer lagtävling via TÄVLING > Lagtävling. Det gör att beskrivningarna är lämplig plats för länkar till tävlingsreglement, inbjudningar, IMP över fältet, eller vad du kan tänkas vilja informera om.

Lägg till serie

En serie består av mycket fler inställningarna än lagtävlingen och säsongen. Det kan vara allt från VP-skala till antal brickor eller antal lag för upp- och nedflyttning. Du kommer i alla fall till följande fönster där du gör lämpliga inmatningar och avslutar med att klicka på Lägg till:

Starta på bord

En av inställningarna för serie är vilket lägsta bordsnummer som används (se bilden ovan). Detta är en nyhet i BIT jämfört med Spader.

Antag att du har ett seriesystem med fyra parallella serier som spelar samma kväll. Då kan det vara lämpligt att låta dessa serier starta vid bord 1, 5, 9 och 13 så att alla utskrifter motsvarar de fysiska bordsnummer du använder i spellokalen. Då behöver du inte heller ange några bokstäver eller namn på serierna på lapparna med bordsnummer.

<< Först < Förra Index Nästa > Sist >>