Ny ordförande i LK

På uppdrag av Svenska Bridgeförbundets (SBF) styrelse meddelas att styrelsen den 20 oktober 2022 fattat beslut om att utse Fredrik Jarlvik (MID:4451), Malmö, till ny ordförande i lagkommissionen; tillträde med omedelbar verkan. Fredrik efterträder Jan Eric Larsson, Lund, som önskat frånträda sitt uppdrag av personliga skäl.

Nedan en presentation av Fredrik från Fredrik.

Fredrik Jarlvik - Ny ordförande i LK

Jag är född 1959 och bor i Malmö.
Mina första kontakter med bridgen kom på tidigt på 60-tal då jag fick sitta vid bordet när mina föräldrar spelade hemmabridge fram till sent på kvällarna.

På den tiden fick jag mest vara träkarl och passiv rökare (askkopparna pyrde i varje hörn av bordet), men jag lärde mig nog också lite om spelet och Culbertsons avancerade budmetoder.
Jag lärde mig sedan lite mer vid juniorbridgen på Malmö Bridgeklubb och fick mina första bronspoäng 1967. Sedan dess har det rullat på med blandade framgångar fram tills nu.

Efter att ha arbetat på Postverket, Sparbanken och på en bensinmack efterträdde jag Hans-Olof Hallén som kanslichef på Skånes Bridgeförbund 1994. Där har jag dessutom varit distriktstävlingsledare, hållit bridgekurser, tävlingsledar- och funktionärsutbildningar och har TL-steg 3 licens. Utöver detta har jag från och till varit engagerad i Svenska Bridgeförbundet och på klubben (Malmö BK) hemmavid.

Sedan maj i år har jag valt att ”pensionera” mig och ska ägna mig mer åt att spela bridge, golf, resa, sortera frimärken och snickra i stället.
För att inte släppa bridgearbetet och bridgeorganisationen helt så tackade jag ja till att bli ordförande i Lagkommissionen när jag fick frågan. Det har genom åren suttit många skåningar som ordförande i LK så jag tänkte att jag skulle föra det arvet vidare ett tag till.

Det kommer nog inte bli några större synbara förändringar. Jag vet att vi har många väldigt kunniga och meriterade tävlingsledare och spelare inom LK-gruppen som ser till att vi får rättvisa bedömningar när det behövs. Och jag är glad att min företrädare Jan Eric Larsson redan har översatt lagboken från engelska till svenska!

LK på hemsidan