Forum » Allmänna diskussioner » Öppna landslaget i EM

Öppna landslaget i EM

69 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg

Sidor

Stefan Andersson

Blixt , knall och dunder och 15-15 mot Estland. Spännande spel bridge. Party

Sidor

K-G Wanngård

Feber, baaa
Det låter mer som psykosomatiskt. Alla gliringar om kroppsform och sidledsförflyttningar har tärt på pojken. Han orkade helt enkelt inte och nu jagar febran honom. Skärpning Fredrik, stötta gossarna igenom detta nu!

Sidor

Ola Brandborn

Får coachen spela (Nyström)?

Sidor

K-G Wanngård

ups

Sidor

Lars Adie

Ola Brandborn skrev:


Får coachen spela (Nyström)?

Nix, laget får maximalt ha 6 spelare.

Sidor

Fredrik Kronmarker

Dag 4 i mål.

Peter fortfarande inte snabb i sidled men mår lite bättre vilket är glädjande. Nu ska jag gå och köpa mat till honom och sedan hoppas vi på att han vaknar upp utan feber.

Med de andra svenska lagen på plats kom väderomslaget. Regnar och åskar här nu. Tur att Jylland är fullt av berg som kan ta emot smällarna.

I morgon återgår vi till tre matcher per dag. Vi möter Rumänien, Polen och Grekland.

Janne och Lasse spelar tillsammans med tvillingarna och sedan får vi se hur Peter mår. Tvillingarna har matchats hårt och jag skulle gärna låta dom vila ett pass i morgon. Men det blir som det blir. Vi är duktiga på att befinna oss i nuet och kör hårt på våra rutiner. Att begränsa bridgesnacket är väldigt uppskattat verkar det som.

Nu ska vi på invigningsceremoni innan det blir middag på hotellet. Våra badrutiner har dessutom fått spridning i byn och nu har vi accepterat anmälningar från andra nationer att följa med oss på morgonen.

Avslutningsvis - det är kul att känna stöttningen från hemmaplan. Det betyder en hel del att veta att ni hejar på oss och för detta vill jag verkligen tacka er. Vi gör så gott vi kan.

Polen-matchen kl 13.15 sänds för övrigt på BBO.

Sidor

Niklas Warne

Exemplarisk rapportering, Fredrik! Jag tror att det finns en klar korrelation mellan detta och stödet på hemmaplan. Keep it up!

Sidor

Lillemor Jernberg
Bild för Lillemor Jernberg

Vi fortsätter soffstöttningen med lyckosparkstött(n)ing. Tack för bra spel och trevlig rapportering. Och håll er friska!

Sidor

Magnus Eriksson

Fantastiskt jobb så här långt Fredrik. Keep gooing !

Sidor

Patric Holmberg

Härligt att följa er Fredrik. Stabil och aggressiv bridge. Precis som det ska vara. Över 16 brickor finns inga enkla matcher i ett EM oavsett motstånd och ett snitt över 14 är VG. Ni verkar ha en skön stämning i laget vilket borgar för uthållighet i 11 dagar. Det är ju också grunden för att hantera mindre framgångsrika matcher. Du behöver inte vara orolig för The Rims. 48 brickor per dag är ingenting. Tänk på att de slipper tillbringa kvällarna med att förklara för sponsorerna hur de skulle ha lirat. Nu när Facit Nyström är på plats behöver de inte heller förklara för dig. Ser fram emot bataljerna mot toppnationerna.

Sidor

Fredrik Kronmarker

Är fortfarande i chock över att Janne Selberg idag avslöjat att han älskar att lyssna på Iron Maiden innan spel. Såg fasen inte den komma.

Nu ska jag smyga tillbaka till hotellet och se om Bertheaus feber gått ner. Måste bestämma line-up för Polen-matchen (på BBO) om en dryg timme.

Kul att ha en massa svenskar på plats dessutom!

Sidor

Jan Kamras

Ytterligare en ankommer imorgon. Smile

Sidor

Fredrik Kronmarker

Vid en okulär besiktning av Bertheau har Simon och jag nu gett klartecken för spel.

Alltså lirar Janne och Lars med Peter och Simon mot Polen. Ola och Mikael får prova nåt nytt - stå över en match. Att de sitter på Joe and the Juice om en timme ger 1,07 i odds.

Sidor

Micke Melander

Fredrik 1 - lysande rapportering!

Fredrik 2 - Ända in i kaklet långt där borta, grym offring av twinsen i senaste (mot Rumänien i 7H) på sista med AK i klöver. I övrigt bra lagkänsla och feeling kommer man ohyggligt långt på!

I övrigt är Iron Maiden värlsklass om man går på de äldre spåren. Janne och jag är ju (i princip) från samma årskull och jag kan ju alltid skicka honom lite blandat taggat med Ozzy, Metallica och litet annat smått och gått som borde hålla fokus Smile

Sidor

Fredrik Kronmarker

13 matcher spelade - 16 kvar. Eller om ni så vill, 208 brickor spelade - 256 kvar.

Nu har coach Nyström kommit ner också. Han hade med sig en lista över alla fel vi gjort, därav denna sena rapport. Han var också noga med att påpeka att vi kommer förlora fler matcher.

Har satt ihop en del videosnuttar som jag fått som jag vidarebefordrar till spelarna varje morgon. I dag kom meddelandet från Frederic Wrang som mycket humoristiskt och träffande beskrev hur en ”Freddan-blask” går till - en fantastisk stämningshöjare. Jag är av åsikten att man inte gör nåt i livet speciellt bra om man inte tycker det är roligt så vi jobbar aktivt med att hålla humöret i topp.

Känns som att vi just nu är bra på att skaka av oss både framgång och bakslag genom att bara titta framåt en match i taget. Med 29 matcher vet man redan på förhand att man kommer förlora ett antal matcher och förhoppningsvis vinna många fler. Det är sättet hur man hanterar det som avgör vem som når längst. Vi kan bara förbereda oss så bra vi kan och göra vårt bästa. Om vi lyckas hålla fast i den tråden kommer vi åka hem nöjda.

Som någon möjligen uppmärksammat håller jag mig helt borta från spekulationer utan konstaterar bara att vi vunnit stort mot Schweiz och Nederländerna innan EM och idag blev vi utklassade av Grekland. Vi har inga dagsmål, inga teorier om vad för slags poäng som krävs för medalj, inga funderingar kring lottningen, ej heller nåt stort intresse att diskutera om det går bra eller dåligt. Vi är nöjda hittills eftersom vi gjort vad vi kommit överens om.

I morgon möter vi Island, Tyskland och Wales. Lasse och Janne spelar första matchen tillsammans med Ola och Mikael Rimstedt.

För er som undrar om Nyström verkligen hade med sig en lista över felaktigheter så var det kanske en överdrift. Däremot trodde han att Lucas Bergvall inte skulle saknas alltför mycket i Djurgårdens fotbollslag.

Sidor

Fredrik Kronmarker

Nu har andra halvlek börjat för oss, 208 brickor kvar.
I morgon väntar Finland, Italien och vår träningskamrat Nederländerna.
De båda sista matcherna sänds på BBO.
Tidigare start i morgon (9.30) så vår badbussavgång har justerats något. Ikväll gjorde vi en liten utflykt och lämnade Herning-stressen för middag på en bondgård. Var väldigt idylliskt och skönt att komma bort från gågatans röd-vita hav av danska fotbollssupporters. Ola och Mikael står över i morgon bitti men kommer kanske spela nån av matcherna senare under dagen.
Dagens videohälsning stod Martin Mutumba för. Han var väldigt peppande men har kanske inte full koll på bridge. Han avslutade med orden ”showa loss nu bröder” och det tyckte vi var ett trevligt mantra för dagen.
Om det är nån som har lust att skicka en videohälsning så tar vi tacksamt emot det. Ju mer positiv energi vi kan få in i systemet - desto bättre är det.

Sidor

Fredrik Kronmarker

Fyra speldagar kvar, 160 brickor återstår.
Ikväll fick vi finbesök av självaste överbefälhavaren Jan Kamras på middagen.
Nu pågår nån slags frågesport mellan Janne, Peter o tvillingarna. En inte alltför vågad gissning är att Janne och Peter kommer ha något slags kärleksgnabb innan det är slut…
Möjligen har vi dragit vårt ”bridgesnackförbud” lite väl långt. Tror att vi för tredje gången hamnade i en diskussion om vilka TV-serier som egentligen är bäst…men nu kör vi det här i mål.
Dagen började annars bistert på många sätt. Regn, blåst och svinkallt ”på vår brygga” men ackompanjerat av Frankie Goes to Hollywood samt ett troligen osunt intag av ingefärs-shots fick vi ändå en mysig badstund tillsammans.
I morgon möter vi Turkiet, Schweiz och Spanien. Lasse och Janne lirar första matchen med tvillingarna. Schweiz-matchen sänds på BBO och för övrigt har vi efter en vecka kommit fram till att ingen av oss förstår ett enda ord danska.

Sidor

Tomas Brenning

Fredrik Kronmarker skrev:


…för övrigt har vi efter en vecka kommit fram till att ingen av oss förstår ett enda ord danska.

Känn inget dåligt samvete för det. Jag har levt ihop med en danska i 20 år och vi talar fortfarande engelska.

Sidor

Johan Sylvan

Tomas Brenning skrev:


Fredrik Kronmarker skrev:


…för övrigt har vi efter en vecka kommit fram till att ingen av oss förstår ett enda ord danska.

Känn inget dåligt samvete för det. Jag har levt ihop med en danska i 20 år och vi talar fortfarande engelska.

Laila kan ju dock även helt OK svenska men med tanke på den danska accenten förstår jag att engelska gäller Smile Smile

Sidor

Ola Brandborn

Tomas Brenning skrev:


Känn inget dåligt samvete för det. Jag har levt ihop med en danska i 20 år och vi talar fortfarande engelska.

Haha, jag har alltid trott att hon var amerikan

Sidor

Thomas Persson

Det måste vara en lång lista och tas på största allvar. För hittills har det inte varit någon dans på rosor.

Sidor

Fredrik Kronmarker

Även om vi försöker skaka av oss så mycket som nånsin går, leva i vår bubbla och enbart blicka framåt mot nästa match är vi inte så världsfrånvända att vi inte kan kalla dagen för vad den var. En riktig skitdag. Punkt slut.

I morgon väntar Frankrike, Norge och Bulgarien. Sju matcher återstår, eller 112 brickor. För Frankrike kommer pappa och son Rombaut att spela mot Lasse och Janne. Ola och Micke möter Lorenzini/Bessis.

För övrigt har vi lite sjukdomsbekymmer att hantera. Det är flera som inte mår bra men det är inte värre än att vi får springa till apoteket lite oftare än vad vi skulle önska.

Kvällen har tillbringats på hotellet. Micke o jag delade på pannkakor med vaniljglass och jordgubbar till efterrätt. Det var ett misstag. Vi borde tagit varsin. Sen var det frågesport. Jag hamnade i lag med Bertheau. Blev spel mot ett mål. Han kan typ allt. Och det han inte kunde, det kunde inte jag heller. Jo, förresten - han hade missat att annandagsderbyn i bandy startar 13.15. Det tyckte jag var den lättaste och kanske viktigaste frågan av alla.

Verkar som att både Frankrike och Norge-matchen sänds på BBO (10.00 och ja, just det -13.15). Hoppas ni följer oss på det långa upploppet. En fjärdedel kvar av tävlingen.

Sidor

Stefan Andersson

Håll i nu. Vi vet att ni kan.

Sidor

Pierre Winberg

Den klassiska tiden för annandagsderbyn är 13:15, men det är tyvärr inget som är heligt längre, i Elitserien förra säsongen så startade endast en match 13:15, 2 st 14:00, 2 st 15:00 en var flyttad till 17:15 och en spelades 19:00. Om man även tar in allsvenskan så var de lite mer klassiska, 4 matcher 13:15, 1st 14:00, 2 st 15:00 och 1 st 16:30.

//Pierre

Sidor

Fredrik Kronmarker

Sista matchen för dagen startar nu. Lasse och Janne spelar med Peter och Simon.

Sidor

Fredrik Kronmarker

Det är så stimulerande när man under lång tid har gjort alla förberedelser och enats om en väg. Gjort saker och ting rätt för att ha möjligheten. Och så står man plötsligt där med chansen.

Vår dröm heter Bermuda Bowl och nu återstår bara 64 brickor.

Vi kan diskutera om tre spader borde gått hem eller varför i hela friden han vände med ruter sju men just nu saknar allt sånt betydelse. Vi har kommit för att göra ett jobb och nu ska vi avsluta det. Det är en riktigt häftig möjlighet och det är ju därför vi håller på. Omfamna känslan helt enkelt.

Danmark (Lasse/Janne o Micke/Ola spelar), Belgien och England står för motståndet i morgon. Första och sista matchen sänds på BBO (10.00 och 15.50). Det här ska bli väldigt roligt.

Sidor

Jerry Waldemarsson

En suverän insats mot England i måstematchen. Men den första brickan, där England höjde 5 ruter, måste väl vara slutbud, till 6 ruter. Förstår jag inte. Var det ett OK bud? Heja, från Jerry W

Sidor

Fredrik Kronmarker

16 brickor återstår och det går att ägna sig åt matematik. Om vi struntar i ordet om kan vi konstatera att vi behöver drygt 8 pinnar i sista matchen mot Israel för att på egen hand säkra VM-platsen.

Sen finns det förstås en massa andra scenarior som jag varken kommer trötta ut vare sig er eller mig med.

Vi hade en bra dag på jobbet och det kändes som anspänningen funnits där under dagen. Efter tredje passet mottogs nyheten om att vi äter på hotellet i tofflor med stor glädje. Jag var också trött trots att jag (nästan) inte gjort ett endaste dugg.

Nu har vi kört ett kvällsdopp. Rankingen kring badvilja kan jag lika gärna göra officiell.
1) Hult
2) Janne
3) Ola
4) jag själv
…sen är det ett stort hopp till…
5) Micke
…ett ännu längre hopp till…
6) Lasse
…och en galax till…
7) Peter

Tror vi alla är glada över att tävlingen snart är över. Ja, förutom tvillingarna då som direkt efter spelet i morgon kastar sig iväg till flygplatsen för en nätt liten resa till Shanghai för att lira kinesiska ligan. Ingen flygskam där inte.

Israel-matchen sänds på BBO med start 11.45. Bertheau/Hult lirar mot Birman/Padon. Rimstedts spelar mot Toledano/Zamir. Nu tar vi det här i mål!

Sidor

Claus Clausen

Jag är en glad bridgeamatör som tycker att rapporteringen från Kapten är märklig. Inga kommentarer om spel, ”inget att fundera på om ruter ur var rätt” eller det ”är många matcher kvar” men mycket om vad som görs utanför spelet.

Det pågår ju ett annat EM just nu där det är otänkbart att spelet inte analyseras fram och tillbaks.

Kanske är det rätt så här, vad vet jag. Skulle dock varit kul att få något slags reaktion om spelet.

Sidor

Henrik Sällberg

Kaptenens viktiga roll gissar jag är att få spelarna att må bra, bibehålla fokus, samt att ha fingertoppskänsla i uttagningar. Om jag minns rätt, var det en av Brasiliens förbundskaptener i fotboll som var fly förbannad över en dålig första halvlek i en landskamp. Han hade tänkt gå in halvtid och ha en taktikgenomgång. Istället tänkte han om när han framför sig såg Roberto Carlos, Cafu, Ronaldo med flera. Han lär ha sagt något i stil med ”gå ut och visa hur bra ni är i andra halvlek”. Det ska visst ha gått rätt bra, i andra halvlek (om nu berättelsen stämmer)!

I mästerskap som EM, och VM är det stor press på våra landslagsspelare. Bättre att skydda dem som kapten än att diskutera olika alternativa spelsätt, budgivningar och val som gjorts hit och dit. Det kan förmodligen med fördel gås igenom när turneringen är över.

Sidor

Logga in för att kommentera