Nya sidor för finalplatsfördelning och startlistor

Medlem på nätet med bakomliggande kanslisystem har i många år varit värd för finalplatsfördelningar och startlistor i SM-finaler. Målet med BIT-projektet är att pensionera de gamla systemen. Nu är vi där när det gäller delprojektet SM Par.

Under senvåren har ett projekt pågått för att ersätta kanslisystemen med mer moderna verktyg i BIT, både internt på kansliet och externt på hemsidan. Det publika resultatet kan ni se här:

http://www.svenskbridge.se/sm

Om ni har varit inne på festivalsajten har ni kanske noterat att informationen redan har funnits på plats någon månad. Där går det att på följande sidor hitta både ny finalplatsfördelning och nya startlistor (nedanför finalplatsfördelningen):

Utvärderingen av den nya SM-hanteringen är positiv:

  • Hanteringen av kvalande par har gått smidigare
  • Kansliet har bättre verktyg för att hantera betalningar
  • Justeringar av tilldelning mellan distrikten hanteras enklare
  • Det jobb som normalt pågick in i juli var klart före midsommar

Delprojektet är redan sjösatt och kommer att anses godkänt och klart efter årets festival.

Fortsättningen på projektet består av uppstarten av den nya säsongen. Tävlingarna för distriktens DM-finaler 19/20 kommer att skapas centralt och ”delas ut” till distrikten. Därefter är det obligatoriskt att rapportera DM-finalerna via Ruter och BIT. De distrikt som redan har skapat sin kalender med tillhörande tävlingar kommer att kunna använda de redan skapade tävlingarna. Detaljerad information om detta kommer efter festivalen.

För att kontrollera resultatet har vi dubbelkört SM-finalerna i de gamla och nya systemen. Allt dubbelarbete dras med problemet att råka göra ändringar i ena men inte andra systemet. För tillfället finns några avvikelser men dessa kommer att vara rättade innan festivalen startar. Avvikelserna beror dels på mindre manuella fel, dels på att Medlem på nätet uppdateras en gång per dygn medan ändringar i BIT sker omgående.