Ett begrepp som många av våra nya spelare ganska ofta frågar om är 2 över 1. ”Vad menar du som lärare när du säger så”, är en inte helt ovanlig kommentar.

Om din partnern öppnat budgivningen med 1SP och du svarar 2HJ. Hur många hjärter lovar det egentligen? Normalt sett så lovar ju ny färg från svarshanden minst fyra kort, gäller regeln även i ovanstående sekvens…

Samarbetspartners

I kapitel två så möter du som kursdeltagare för första gången trumfspel. Istället för att det högsta kortet vinner så är spader två mer värd än hjärter ess om spader är trumf.

I denna video ska vi visa hur själva budgivningen ska gå till. Vi fokuserar inte på budens betydelse utan på vilka regler som gäller i budgivningen.

Stort grattis till Par-vinnarna Ronny Ovesson Ejnell och Jan-Erik Åsmo. På andra plats kom BG Olofsson/ Henry Franzén och vann bronset gjorde bröderna Ericsson från Gävle. Tyvärr blev det inte rekord för hela festivalen men det var nära och nästa år så hoppas vi på nytt rekord. Stort tack till alla som varit med och skapat denna fantastiska festival!

Första dagens spel är just slut här i Örebro. Det har bjudits på många spännande givar, framförallt flera spännande slambrickor. Inför andra och sista dagen leder Franzén/Olofsson BK Björken före Åsmo/Ovesson Ejnell Göteborg och Johansson/Sjökvist från Växjöbridgen.

168 igår och idag återstår det 52 par i årets final i SM Par Open. Det ser ut som ett ganska öppet fält men många segerkandidater. Återstår att se om fjolårsvinnarna Selberg/Wademark kan försvara titeln.

Det är bara att konstatera att det ännu en gång är positiva tongångar från en festivaldeltagare. Extra kul tycker vi att det är att Odd spelar med olika partners, i vissa fall personer han inte träffat tidigare. Att hitta nya bridgekamrater på festivalen verkar lätt.

Idag får vi möta en av många starka krafter från BK Albreks i Varberg. Titta och jag är säker på att även du kommer till festivalen nästa år. Vi ses!

För inte allt för länge sedan så vann det svenska U21-landslaget ett något överraskande JEM-Guld i Slovakien. Två av de svenska guldhjältarna var Castor Mann och Erik Hansson. Titta och lyssna på grabbarnas mycket mogna svar.

Sidor

Subscribe to Nyheter