Lars OA Hedlund har tagit en mängd bilder av spelare vid Svenska Cupens final 2016 som han delar med sig av på dessa sidor

1:a...Scania: David Probert, Anders Wirgren, Thomas Andersson, Johan Bennet

Efter en stabil insats blev det Scania som tog hand om segerchecken i Svenska Cupen.

Samarbetspartners

Brickor med lite vild fördelning är ofta åskådarvänliga. Här är ett exempel:

Inledningen av finalens femte omgång tydde på att Bretz bestämt sig för att täta luckan. På de första sju brickorna plockade man in 8-0 och underläget hade krympt till 20 imp.

Finalens femte omgång började med lite småpoäng till Bretz men sedan kom en rejäl vändning med detta:

Det där med spärrbud är ju ett ständigt problem. Vilken nivå är den rätta? Riskerar man att pressa motståndarna till ett kontrakt som de annars inte hittat?

Den fjärde omgången av finalen i Svenska Cupen bjöd på en del dramatiska givar men båda sidorna bemästrade niokortsfärger och 6-5-fördelningar så att omsättningen av imp ändå blev begränsad.

Tredje finalomgången i Svenska Cupen innehöll flera potentiella swingar och hela sju tvåsiffriga imp delades ut. Flertalet gick till Scania som därmed ryckte ifrån litegrann till 126-104.

Tredje omgången bjöd bland annat på fyra slambrickor och det brukar betyda en del poäng åt ena eller andra hållet. En kostsam bricka för Bretz var denna:

Inte heller den andra finalomgången gav någon tydlig ledare. Bretz plockade poäng med två tuffa slammar men Scania kontrade med tre bättre utgångskontrakt.

Sidor

Subscribe to Nyheter