Svenska Tankesportförbundet

”Svenska Tankesportförbundet” bildat med Bridge och Schack som grundare.

Onsdagen den 9 november träffades tre delegater från vardera Svenska Bridgeförbundet och Sveriges Schackförbund i BK S:t Eriks lokaler (tack BK S:t Erik för att vi fick ”husera” där!).

Syftet var att förverkliga de tankar som vi presenterat och beslutat under Riksstämman 2021 och sedan Schackförbundet beslutat om i sin Kongress under sommaren 2022.

Svenska Tankesportförbundet blir en helt fristående organisation vars aktiviteter inte medför några ingrepp i Svenska Bridgeförbundets aktiviteter, styrning eller ekonomi.

Syftet med Svenska Tankesportförbundet är främst att skapa en starkare bas i kontakter med, exempelvis, myndigheter, men också att kunna utföra projekt med gemensamma intressen.

Svenska Tankesportförbundet kommer att formaliseras i januari 2023 och fram till dess ska, bland annat, stadgar skrivas. Till att börja med betonas enkelhet i organisationen, och tankarna är att styrelsen endast ska bestå av 6 medlemmar (3 från respektive bridge och schack). Även ekonomin ska hållas mycket enkel. Säte för Svenska Tankesportförbundet blir tillsammans med Svenska Bridgeförbundets kansli i Örebro.

Huruvida andra tankesporter kan komma att medverka i Tankesportförbundet får framtiden utvisa, och är inget som de idag ingående förbunden utesluter.

I den interimsstyrelse som ska verka fram till januari ingår från Schacket Håkan Jalling och Erik Malmstig (Ordförande respektive vice ordförande i Sveriges Schackförbund) och från bridgen Martin Löfgren och Suzanne Lemborn.

Vi kommer givetvis att hålla Bridgesverige informerat om utvecklingen av Tankesportförbundet!

Läs även den officiella presskommunikén HÄR !

Martin Löfgren - Suzanne Lemborn – Micke Melander