Forum » Bridge-IT och nya hemsidan » Hemsidan fungerar ej

Hemsidan fungerar ej

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Åke Otterström
Hemsidan fungerar ej

En varning skrivs ut att hackare håller på att ta sig in på hemsidan.
Sidan ej säker.

Philip Berggren

Låter som att din webbläsare är infekterad och du således får upp något bluffmeddelande. Scanna din egen dator. Har svårt att se att en utomstående kan se om en ”hackare” tar sig in i en slumpmässig sida på nätet.

Anders Eriksson

Chrome har börjat påstå att alla sidor med http är osäkra och att hackare kan stjäla information. Detta pga http skickar data mellan dig och webbservern i klartext. Det är del i en kampanj att alla webbsidor ska byta över till https där data skickas krypterat. Du behöver i detta läget inte vara orolig men förbundet bör titta på att växla över till https så snart som möjligt.

edit: provade precis https://www.svenskbridge.se och det fungerar utmärkt. Byt till att använda den adressen och du slipper varningen. http adressen borde automatiskt dirigera om till https.

Ola Brandborn

Jag påpekade för ett tag sedan just om detta med httpS, att det är skandal att förbundet anlitat en webbyrå som inte har koll på det mest grundläggande.

Johan Grönkvist
Bild för Johan Grönkvist

Kortfattat så är läget så att vi har certifikat för Https på våran nya BIT sida. Så där funkar allt om man kör den vägen.
Det som vi inte löst är våra kopplingar mot MPN (Mästarpoäng mm) som är gamla HTTP- sidor.
Så innan det är löst så har vi inte kopplat på den automatiska överföringen till https sidan när man skriver www.svenskbridge.se

Så vi har detta med på våran lista att lösa.

Logga in för att kommentera