Forum » Allmänna diskussioner » Misslyckat

Misslyckat

11 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Börje Rudenstål
Bild för Börje Rudenstål
Misslyckat

Misslyckades kapitalt i ligan igår, havererade i bara 3NT när motståndarna vid andra bordet förstås bjöd ut slammen:

E105
Ekn6
kn1043
K106
732
108432
D2
932
Dkn86
KD9
K87
EDkn
K94
75
E965
8754
Nord
Öst
Syd
Väst

Hoppas det är försent att lära sig bridge.. Wink

Christer Edlund

Är det möjligen så, att ett ’inte’ fallit bort här?
Sen förmodar jag att man ska ta ditt inlägg med en nypa salt. Att lära sig hur man bjuder slam på de här korten är knappast så mycket att sträva efter Smile

Eric Arvidsson
Peter Knudsen

Misstänker att gode Börje med sarkasm mer vill påvisa sin otur över att motståndarna igår hade flyt med sitsen….slammar på 18-13 bjuds ju varenda kväll…eller vad säger du Börje Mmm för det kommer hända igen…

”…bjud alla slammar som går hem”

Ha en trevlig helg därute! Party

Lars-Göran Larsson

Jag havererade lika kapitalt med 4NT (inviterade ifall N skulle vilja acceptera med 5k lå) och min partner briljerade med tolv stick trots att öst inte täckte ru kn (snyggt av både Ö och N, tycker jag).

Micke Melander

Fast med passivt försvar typ klöver ut… så är slammen inte speciellt bra.

Med aktuell fördelning på N-S, krävs en kryssmask i ruter och spaderkung rätt. Ja visst, om kryssmasken går, kan man ju hoppas på 3-3 i ruter eller spader för tolfte sticket. (jag vet att det finns några sitsar till, men vi kommer vara beroende av jämna fördelningar för att ens tänka tanken att detta kommer gå hem, i en normal värld).

Oddsmässigt är det INTE en slam jag hade velat vara spelförare i (om jag fått se händerna och valt slutbud), MEN det hade ju inte varit första gången man spelar vad som förefaller vara dödsdömt att misslyckas.

Jag skulle snarare applådera mig själv för att ha undvikit bjuda den, när bordet kommer ned. Detta med 18 till 13 som skulle ha kunnat vara 19-12 (gissar jag) och dessutom galet feta hackor på båda händer, speciellt om man adderar dem.

Lars-Göran Larsson

hur fixar du din kryssmask med ru 3-3?
(men du menade kanske 4-2 eftersom det är enda möjliga sitsen med rätt spel från alla)

Micke Melander

Lars-Göran: Jag hade såklart kunnat vidareutveckla det, men det är principen för spelföringen i det aktuella läget, jag tror du och många andra helt och fullt förstår.

Börje Rudenstål
Bild för Börje Rudenstål

Micke Melander skrev:


Lars-Göran: Jag hade såklart kunnat vidareutveckla det, men det är principen för spelföringen i det aktuella läget, jag tror du och många andra helt och fullt förstår.

Tja Micke. Vill inte kommentera resten av ditt inlägg, men undrar bara hur en kryssmask ska fungera eftersom spelaren förstås inte täcker ru knekt?

Ola Brandborn

Micke Melander skrev:


Oddsmässigt är det INTE en slam jag hade velat vara spelförare i (om jag fått se händerna och valt slutbud) …

Jag skulle snarare applådera mig själv för att ha undvikit bjuda den, när bordet kommer ned.


Jag vet att ni är ”lite efter” på landet på den sidan av Sverige, men du som känt Börje så länge borde väl ändå sniffat upp ironin i hans inlägg?
Lars Andersson

Vi havererade i 3N medan motståndarna snyggt bjöd till 5! Ett annat haveri var 5 med Q9xx till AT8xxx i trumf plus ett ess borta. Det var enkelt bjuda den slammen vid andra bordet när 4N gav svaret 5 så man såg att två ess var borta, men ruter kung sitter ju alltid singel, eller hur?

Logga in för att kommentera