Forum » Allmänna diskussioner » Nordic Junior Camp

Nordic Junior Camp

36 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg

Sidor

Karl Asplund
Nordic Junior Camp

Nu är första tävlingen i Nordic Junior Camp igång. Trots utmanande väder anlände alla enligt tidtabell och lägret började med lunch där det serverades spagetti & köttfärssås samt rikligt med sallad. Mitt i lunchen dök lokaltidningen upp som ska göra ett reportage. Leo 8 år, Matteo 13 år, Madicken 22 år och Alexander 23 år fick demonstrera hur man spelar bridge.

När alla ätit klart tog ansvarig ledare Kent till ordet och berättade lite om dagarna som kommer. Viktigaste budskapet är att ha kul så det ska vi ha med oss under hela lägret. Alla fick sedan berätta vad man heter, hur länge man har spelat bridge och vad man tycker är roligt här i livet.
-En norsk deltagare vid namn Maren som bor i norska Sandnes tycker det svenska språket är det bästa i livet (hon jobbar även på den svenskägda butiken Rusta).
-TL Björn tycker om mat och Peter V tycker mat & bridge är en bra kombination.
-En manlig deltagare villa säga ”Sova” men arga blicken från sambon fick han snabbt ändra sig till ”min stora kärlek” men att bridge & sova kommer på en stark andra plats. Namnen kanske vi avslöjar i ett senare forumsinlägg.
-En ledare berättade att han började spela bridge 1974 men kom inte ihåg hur gammal han var och vad det är för år nu. Frun som också spelar bridge var snabb med repliken: den här gubben är gift med mig och han har spelat bridge i 44år!

”TL Björn” undersöker om vi kan få till löpande rapportering. Vi återkommer med länkar och resultat.

Kent (ansvarig ledare) förklarar

Tidningen gör reportage

Nye juniorkaptenen Johan är med och fick hoppa in och spela

Kökspersonalen har gått upp i stabsläge. Panik när kaffet lite förvånande tog slut. Kocken (som är på mycket gott humör) är Sandvikens Bridgeklubb mest kända person. Mera känd än Tomas Ledins far och Greta Thunbergs morfar.

Så här ser Maren ut

Lite bilder från lägret


Sidor

Björn Sörling

Resultat från tävlingarna under lägret kommer kunna gå att följa på denna länk

Sidor

Karl Asplund

Efter 10 brickor leder Alexander-Erleta på 77%. Andreas och Jonas som jagar har jobbat sig upp på exakt 50%. Det blev en paus för att checka in på hotellet som inte gick helt smärtfritt. Efter väldigt många samtal och konversationer på svenska, norska och engelska har nu alla fått en säng att sova i. Felicia 12 år (som fick ett rum direkt) var lite orolig att någon skulle få sova på gatan men kan nu lugnt andas ut.
Att vara lantis i stora Sandviken är lite som att vara i Stockholm. Att hitta parkering är inte alltid det lättaste i stora städer. Men tredje gången gillt och ingen böteslapp kan även jag andas ut.

Man slutar aldrig imponeras av ungdomarna. En junior har bara spelat bridge i 5 veckor men har redan lärt sig XY-NT och Häxan.

Alexander & Erleta mot Allan & Madicken

Andreas & Jonas mot Ludvikakillarna Per & Filip

Man skulle kunna tro att det är ett jurysammanträde. Men man planerar en frågesport (givetvis bridgerelaterad). Än så länge inga domslut rapporterar Björn.

Bild från spelet

Sidor

Björn Sörling

Första tävlingen vanns av Erleta Plana - Alexander Sandin med stor marginal ner till andra plats (Maren Saegrov - Castor Mann) som i sin tur inte hade så långt ner till tredje (Filip Asplund Sivelind - Per Wedman). Resultat

Sidor

Karl Asplund

Efter partävling 1 och efterföljande middag fick Castor uppdraget att samla alla för en gruppbild. Så här gick det

Direkt efter drog partävling 2 igång som var en så kallad crazy pairs. På varje giv sitter det en lapp som man antingen läser innan budgivningen, innan spelet börjar eller efter att man spelat klart given. Exempel: näst största korten vinner sticket eller minsta kortet vinner sticket. Många skratt blev det iaf. Själv gick jag för 1400 på en bricka och ren nolla.

Per smider en plan…

… och fick spela med dubbla träkarlar

Felicia & Vincent med varsin välkommen presentpåse. Alla juniorer har fått varsin från Sandvikens Bridgeklubb.

Leah var mycket nöjd med kontraktet helt fram tills man fick läsa lappen

Maren verkade ej heller särskilt nöjd med lappen. Madicken var desto nöjdare.

Junie & Stella

Castor & Alexander segrade

Nu är det dags för lite sömn. Vi får se hur många som hinner med frukost i morgon bitti. Klockan 09.00 drar lagtävlingen igång.

Sidor

Björn Sörling

Nu har dagens lagtävling startat och sex lag är med och tävlar. Vi kommer att lägga upp resultaten när matcherna blir färdigspelade. Varje match är 12 brickor så vi hoppas på att första matchen är färdig före klockan 11. Smile

Lagtävlingen

Sidor

Karl Asplund

Ny dag där många brickor väntar. Snabbast till frukost i morse var Dalarna som har fem ungdomar på plats (4 från Ludvika och 1 från Avesta). Den som vill göra en djupanalys så var det nog även så att dessa ungdomar la sig tidigast av alla ungdomar i går (även om det blev väldig sent). Enligt väl insatta källor höll några i gång helt till 03.00 tiden. Det stora samtalsämnet vid frukost var fotosyntesen och forskning kring detta i laboratorium (Ping är superduktig på kemi & biologi och jobbar som forskare).

Lagtävlingen kunde startas enligt schema där ”På tur eller otur” fick en flygande start. Arrangören har stått för lagindelningen och enligt reglerna ska man spela minst en match med varje lagkamrat.
Radiokanalen P4 kommer förbi under dagen för att göra ett reportage. Det ryktas även om att en TV kanal kanske kommer förbi. Vi får länka till tidnings, radio & TV reportage när och om dessa publiceras.

Köket har idag kört i gång dubbla kaffepannor som går på full effekt. Vid lunchtid blir det även föreläsningar och då vill vi att alla ska hålla sig vakna. Ikväll kommer det att avslutas med en speedy gonzales tävling. Ryktet säger man ska hinna spela 6 brickor på under 10 minuter. Hur Björn ska hinna döma alla revoker återstår att se.

Hittills rapporterar Björn att det har varit två domslut. Ett utspel från fel hand och en revoke. Madicken meddelar att hon satt Öst i första matchen där N/S var spelförare på samtliga 12 brickor trots att hon bjöd flera bud hon inte hade till.

Några bilder





Sidor

Karl Asplund

12.15 sänds det live på Sveriges radio Gävleborg från vårt läger. Googla fram länken och lyssna

Sidor

Micke Melander

Karl - för att tala klartext: Som vanligt skitbra rapporteringar då du är ute på grejer på ”fältet”. Keep it up!

Sidor

Thomas Winther

Ja, verkligen kul rapporter - uppskattas.

Sidor

Karl Asplund

Match 2 i lagtävlingen hade lag ”På tur eller otur” inte så mycket otur. Dom gjorde helt enkelt som Bjørn Dæhlie brukade göra. Gå ut hårt och sedan öka. 39,07 VP efter 2 matcher är imponerande.
Ni som undrar vad ungdomarna gör i pauserna så ser det oftast ut så här

Bridgespel vid ett bord

Bridgespel med mobiltelefonerna

eller en kortare powernap

Madicken berättar att hon tävlade konståkning på elitnivå så blev hon plötsligt skadad. Då fick det för ca ett år sedan bli en nybörjarkurs i Bridge tillsammans med sin mor och nu är hon helt biten.

Per berättar att han är en aktiv orienterare - ett intresse som finns i hela hans familj. Med lite skratt berättar han också att mamma kanske inte vet men att han är minst lika bra eller bättre än henne på orientering. Nu ska han bara bli bättre än henne på Bridge också

Björn berättar att för ca 3-4 år sedan bestämde han sig för att bli grönsaksodlare på heltid. Nu hyr han en yta på ca ½ hektar på familjegården där han odlar grönsaker samt har lite höns & honungsverksamhet. Här och nu tar han en liten paus från både Bridge och grönsaker.

Peter berättar att för 20 år sedan var Bridgeförlaget till salu. Då bodde han i Sundsvall och drev en annan firma. Men han sålde firman, köpte Bridgeförlaget och fick flytta till lilla Krylbo utanför Avesta. Ett beslut som har visat sig vara bra både för Peter men även för hela bridgesverige. Största succén är nog facitspelkorten, en produkt framtagen av Peter som nu säljs över hela världen! Har du inte provat gå in på Bridgeförlaget och beställ. Bridgeförlaget stöttar svensk juniorbridge aktivt.

Matteo & Jonas fick vara med på livesänd radio.

Sidor

Karl Asplund

Lag ”På tur eller otur” fortsätter att ha massa tur och ingen otur. 58,31VP efter 3 matcher (då ska vi också ha i åtanke att Andreas efter eget utsago tvingades kliva upp ”mitt i natten”).

Vi tog ett break från spel och har haft lite föreläsning och övningar. Kent som har haft eget företag i över 30 år och jobbat med människor som har haft det kämpigt till stor del ungdomar hade en rörande och gripande dragning som började med hur han hittade sin mamma död som 8 åring, placerades mot sin vilja i familjehem, blivit mobbad och utlämnad. Men även hur han tagit sig igenom det hela och hans resa fram tills idag. Mycket handlade om kommunikation och att vara sig själv oavsett persontyp. Idrotten blev del av räddningen där Kent bland annat har
- Spelat handboll och bandy i högsta serien i många år
- Spelat fotboll i Superettan
- Spelat final i biljard SM
- Spelat bordtennis i näst högsta serien

Vid 36 års ålder skulle Kent på en handbollsavslutning. Vägg i vägg där denna avslutning skulle hållas låg bridgeklubben där han visste att hans pappa skulle spela en bridgetävling. Han kom lite tidigare och svängde förbi bridgeklubben där han hittade sin pappa ganska deppig. Pappans partner hade fått förhinder och pappan hade nu ingen att spela med. Kent ställde såklart upp och spelade med sin pappa han hade ju trots allt spelat lite tvåmannabridge tidigare. De vann hela tävlingen och resten är historia…
Vi (efter att ha lyssnat på Kent kanske jag inte får säga ordet vi) i Bridgesverige ska vara tacksamma att vi har sådana här ledare och förebilder som har ett så otroligt driv och engagemang med en förmåga att sprida glädje.

Själva övningen baserades på ”överlevnad i vildmarken” där man först svarade på 12 frågor individuellt sedan lagvis skulle man svara på samma frågor men då fick man resonera inom laget. Maria (Leos mamma) fick bäst individuellt resultat med 7 poäng följt av Felicia, Leo och Peter på 6 poäng. Medianen låg på 4-5 poäng. Anmärkningsvärt är att det bästa gruppresultatet enbart blev 6 poäng. Ganska svår men spännande uppgift som väckte mycket känslor.

Vi ligger för första gången efter schemat. Just nu spelas match 4 (av 5), sedan blir det middag innan Katt ska ha en föreläsning, sedan avslutar vi med match 5 och Speedy Gonzales får flyttas till imorgon.

Kent under föreläsningen

Sidor

Lotta Wedman

Kul att läsa, ni verkar ha kul. Jodå, Pers mamma vet att han är bättre än henne på orientering och snart också på bridge.

Sidor

Jan-Olof Hegethorn

Äntligen en bra tråd som positivt visar en ung framtid för bridgen utan gnällspikar som grälar om vem som har rätt eller har gjort största felet i sitt eget bridgeuniversum. Att visa ”junisar” som tar steget in i bridgevärlden tillsammans med lustfylld tävlingsenergi med hjälp av suveräna ledare ger ett hopp om att knarrande reliker tystnar för gott. Visa dig, var mentor.

/janne

Sidor

Hans Kvick

Håller med. Mycket kul att läsa vad som händer på lägret. Bra rapporterat!

Sidor

Karl Asplund

Match 4 och lag ”På tur eller otur” har haft otur. Motståndaren öppnade utanför tur. Vad hände egentligen?

Harry satt Öst och öppnade med 1hj. Detta kunde Andreas på Nords plats ej godta. Så Andreas öppnade budgivningen på Nord med 3NT. Harry klev glatt in med 4hj. Leo på Syd han inte bjuda för Castor på Väst bjöd nu 7hj. Nu börjar det krångliga:
- Väst kollar på Nords hand
- Nord kollar på Väst hand
- Öst kollar på Nords hand
Konsensus claim, inget utspel och 1510 i protokollet och bara 8,95VP till ”På tur eller otur”

På ett annat bord dok följande hand upp

Ö/V bjöd lite lurigt och spekulativt sig till 3hj som nu N/S dubblade. Kontraktet gick hem. Nu ropar N/S på TL som kommer till bordet. N/S påstår att de har blivit lurade av Ö/V att straffdubbla kontraktet och vill ha scoren ändrad till 3hj odubblat. TL Björn sitter fortfarande och bläddrar i lagboken vilken paragraf han ska tillämpa. Oklart om en poll har gått ut.

Katt har också haft en föreläsning, Visste ni att hon har varit coach på det norska öppna landslaget (OS i Grekland 1996)? Det roligaste var att hon kunde berätta för Helgemo vad han borde eller inte borde bjudit. En annan rolig sak var när Norge i detta mästerskap skulle möta Grekland som ställde upp med mycket vackra unga damer i kort-kort kjol. Vi fick veta att Norge blev totalt överkörda. Andra uppgifter Katt hade var att laga trasiga byxor, fixa mackor, ordna med coca-cola och boka bra restauranger.
Katt berättade också om hur Häxbrygdsystemet komponerades där den kända konventionen Häxan ingår som säkert de flesta läsare känner till.

Ett exempel på denna fantastiska konvention i en internationell tävling där Katt spelade med en dam som heter Linda.
Txxxx
x
AKQx
AKQ

x
Axx
T98xxx
xxx

Linda i Nord öppnade med 1sp och Katt på Syds plats svarade 1NT (hon ville skrämma bort motståndarna från att komma in i budgivningen). Nu sa Nord 2kl Häxan och Katt kunde svara 3ru som visade svaga kort, 6 korts ruter och max singel spader. Nu blev resan lätt till 6ru.

När Katt var 19 år gammal var hon som vilken junior som helst – klart man bjuder lite glatt och hon blev spelförare i 7hj på Syds hand på följande

QTxx
KTx
A76x
xx

AKx
AQJ942
J
AJT

Ruter hacka utspel. Katt spelade snyggt på att högern hade 5 kort ruter, KQ i klöver och maskade ut vänsterns knekt fjärde i spader för jämn hemgång. Stolt över spelföringen fick hon kommentaren från partnern: Hur bjuder fröken Midskog egentligen?

Maren fyller 17 år idag. Vi har såklart sjungit ja må hon leva men även den norska varianten. Andreas har även hunnit med att hålla allsång med ”här kommer pippi långstrump”. Tyvärr han jag inte med att filma.

Här ser vi de norska deltagarna Erleta 20 år, Maren 17 år och Jonas 15 år. De har alla snart spelat bridge i 7 år. Erleta och Maren började spela bridge för att det var gratis pizza och blev meddragna av kompisar. Jonas föräldrar och syster spelade bridge men även där var det gratis pizza. Så Norge tipsar om att gratis pizza lockar ungdomar till bridgen. De berättar också om att det var väldigt stort intresse från flera norska (och även danska) ungdomar att vara med på detta läger men att det blev för dyrt. Det kostar 3000kr för utländska deltagare i lägeravgift samt dyr resa blev för saftigt när man inte fick så mycket stöd från hemlandet. Kanske något för nordiska bridgeförbundet att ta med sig. Annars hoppas de att det väldigt snart igen anordnas ett läger – de har fått blodad tand.

Katt håller föreläsning

Sidor

Karl Asplund

Lag ”På tur eller otur” höll undan och vann. Fotografen missade tyvärr att knäppa en bild på vinnarna men lyckades fånga TL som fortfarande sitter och bläddrar i lagboken hur han ska döma på 3hjx brickan.

De flesta yngre ungdomar är kvar i bridgelokalen där det spelas

Hasty Patience

och 500

De flesta äldre ungdomar har gått iväg för att få lite mera vuxentid.
Ledarna i övrigt halvslumrar på soffan och inväntar med spänning resultat från Dalahelgen. Snart dags att avrunda kvällen då en ny lång dag väntar imorgon.

Sidor

Karl Asplund

Ca 08.00 blev 3st Ludvika juniorer först att anlända frukost på ungdomssidan. Björn som är mycket morgonpigg var då redan inne på sin fjärde kopp kaffe. Bara någon sekund senare kommer Leo i full fart springandes och andfådd utrycker han: Mamma försov sig vi höll på att missa frukost.

Frukostsamtalet började med att jämföra orientering & Bridge där vi kom fram till att i båda sporter måsta man ta många vägval. I orientering exempel ska jag ta stig runt eller springa rakt genom skogen, i Bridge ska jag maska eller toppa. Att träna både kropp och knopp sägs vara hälsosamt. Björn var även en aktiv orienterare fram tills 18 års ålder då Bridgen tog över.

Jag berättade för ungdomarna att hotellets pool & relaxavdelning är öppen mellan 06-23. Filip utbrister till rumskamraten Per: vi kunde ha klivit upp en timme tidigare och badat!. Per: Men Filip vi måste ju hinna sova också!. Per berättar sedan: om det inte är skola och jag vaknar tidigt ligger jag alltid kvar i sängen tills mamma och pappa vaknat. ”För då slipper jag göra iordning frukost Smile

Filip berättade sedan att när vi kom tillbaka till hotellet igår så hade Filip, Per, Joakim, Allan och Julia spelat kort i entrén. Per korrigerade snabb: ”det var faktiskt idag” (klockan var efter midnatt).

Måste även säga att ungdomarna är väldigt inne i miljö och hållbarhetstänk. Så här ser det ut när det äts vattenmelon (ingenting ska gå till spillo)

I övrigt kan nämnas att det var väldigt juniorfattigt vid frukostbordet och TL hade om han velat följa lagboken kunnat dela ut många poängavdrag för sen ankomst vid dagens IAF partävling.

Alexander som aldrig brukar äta frukost blev intvingad ett glas juice. Castor slog på stort och tog ett glas smoothies.

Poolen på hotellet

Sidor

Karl Asplund

Vi har precis spelat en lagmatch där det förekom lagda brickor. Arrangören bestämde lagindelningen. Blev en liten miss då detta med lagda brickor kom som en liten improvisation och när givfilen skickades till dupliceringen så hamnade de flesta problem händer på samma väderstreck. Detta gjorde att vi fick rotera varje giv 90 grader vilket skapade lite utmaningar.
Vi tar med några exempel och på givarna under är väst alltid spelförare


I 4spader spelade Nord ut kl 4 till Syds dam. Tänkte du till och la liten?


Castor hamnade i 7sp och fick ruter ut. Efter A och K i spader läste han sitsen helt korrekt, fick till en trumreducering och gick hem. Själv kom jag i 6sp där nord efter viss fundering spelade ut klöver. Jag och Maren kom överens om att lägga låg. Syd vann nu med Kungen och vände med ruter 9. Nu borde man nog klurat att Syd bara har två korts ruter men sömning spelföring där jag tog för ruA, A & K i spader, följdes av ruter K och mera ruter – en bet.


Du öppnade med 1sp, fick 2hj inkliv av Nord och hamnade i 4sp. Hur spelar du med hj Kung ut? Joakim tog hj A och spelade spader till Kung och blev belönad när damen föll. Han visste om Nord kommer in på sp A kommer nord ta för Dam och Knekt i hjärter sedan ge sin partner en stöld.

Lennart (Joakims pappa) berättar att en dag fick hans fru väldigt ont i magen efter att ha haft bekymmer under en viss tid. Lennart kände på magen och tänkte oh shit, panik in till sjukhuset och ut kom en bridgespelare, nämligen Joakim helt oväntat. Lennart skickades att inhandla kläder, blöjor, barnvagn med mera. Enligt uppgift var frun inte helt nöjd när Lennart kom tillbaka med både budlåda och kortlek.

Matteo har spelat bridge så länge att han inte kommer ihåg hur många år det är. Stella & Junie har bara spelat Bridge i en månad och vilka framsteg dom har gjort! Alla kommer från Stockholm.

Andreas introducerades till Bridge vid ca 6 års ålder (hemmabridge). Mellan 9-12 års åldern spelade han lite sporadiskt och från 12 år har han spelat regelbundet på St Erik. Just nu har han tagit paus från studier och har lite olika bridgeuppdrag. Han ingår i team Funbridge där det är ca en tävling per månad och om några veckor åker han till USA.
Alexander började med bridge vid 7 års ålder då hans mamma drog med honom på bridgekurs för små barn. Inget han ångrar och sedan dess har det blivit många tävlingar och mästerskap med stora framgångar. Just nu är han inne på tredje året av fem där han pluggar teknisk fysik. Plugget tar mycket tid men han försöker spela live två gånger i veckan.
Vi kom att prata ganska ingående om hur vi ska vända trenden med ungdomsbridge och vad vi kan göra. Kan inte redogöra för allt här men kortfattat är att bridgen måste anpassas efter ålder och nivå. Pizza/godis och andra lockmetoder är ett måste vid ungdomsbridge där mentorerna gärna får vara ungdomar. Vi pratade även om möjlighet att köra online, marknadsföring, rekrytering, om man kan införa incitament och belöningssystem. Att man snabbt inkluderas är superviktigt.

Vi har haft en Bridge grupp quiz. Björn kommer inom kort att lägga upp den här på forumet så får ni där hemma försöka.

Nu är vi i gång med Speedy Gonzales. Får se om vi hinner 60 givar. Det är även full speed på dupliceringen av givar.

Sidor

Karl Asplund

https://youtu.be/Lts3g7ZfPvw?feature=shared

Filmklipp från Speedy Gonzales

Sidor

Karl Asplund

Vi börjar närma oss 60 brickor i Speedy tävligen. Rekordet på en 4 brickors rond ligger 2 minuter 44 sekunder.
TL Björn fick en svår fråga halvägs in i tävlingen: när spelas sista ronden? Då Björn inte visste så svarade han: efter näst sista ronden.
Björn som fyller år fick vi ännu en gång anledningen att sjunga ja må han leva. Kan meddela att det inte lät ljuvligt men roligt var det.

Kvällen kommer att avslutas med 12 brickor Goulash som vi har genererat. Borde kunna bli stora svingar så får se om vi får fler brickor att rapportera om - just nu går det alldeles för fort för att hänga med.

Sidor

Björn Sörling

Här kommer quizen:

Dela in följande 16 namn i grupper om fyra. 1 poäng för varje rätt gruppering, 1 poäng för rätt kategori. Får man alla åtta rätt får man två bonuspoäng för totalt 10 poäng.

Andersson Wolpert Jacoby Rapée
Stayman Crawford Hackett Lebensohl
Sandqvist Rimstedt Hallberg Silodor
Schenken Blackwood Tylvad Fallenius

Sidor

Harry Hjort Warlenius

Karl Asplund skrev:


Anmärkningsvärt är att det bästa gruppresultatet enbart blev 6 poäng.
a


Mitt lag hade minsann 8 rätt! Antagligen för att vi hade Felicia Smile

Sidor

Karl Asplund

Först får jag be om ursäkt till Harry och alla andra i det laget!

Troligtvis har vi ett nytt rekord, bilden talar för sig själv

Sidor

Kent Maltein

Tack för lovorden. Vi får inte glömma att det är enbart beroende på de fantastiska ungdomarna att det blir bra. Otroliga ”ungar” som ser möjligheter, inga hinder, härliga personligheter och att det finns ingenting som är omöjligt. Jo, att sitta bredvid sig själv. Skulle inte förvåna mig om de fixar det. Också.
Åldersspann från 8 år till 24 år spelade ingen roll, inget gnäll, bara positiva tongångar och uppmuntran till alla. Kul med tre deltagare från Norge som gjorde NJC än vassare med deras goda framtoning. Stort tack till klubbens medlemmar som varit aktiva under 2 - 3 månader innan lägret.
Kocken Lewis Hamilton som levererat bra mat och alla som fungerat som backup.
Tore Enbarr klubbens ordförande som gjorde ett 40 timmarspass tor - lör.
Extra tack till de föräldrar och ledare som gjort NJC till en succé.
Avslutningsvis vill jag säga till alla deltagare och hela Sverige, kom ihåg att alltid vara dig själv, låt ingen ”kasta skit” på dig. Sunt förnuft verkar ha återuppstått och om du berättar vad du känner och vad du vill så kan du som person aldrig bli straffad för den du är. Hela livet erbjuder val.
Vad är det värsta som kan hända om du provar eller frågar?
Just det, INGENTING

Sidor

Karl Asplund

Nu är det inte länge kvar innan det är dags för hemfärd. Lägret avslutades med prisutdelning där alla fick pris. Några juniorer har bestämt träff klockan 07.00 vid poolen imorgon bitti för ett morgondopp innan frukost.

Att döma av utvärderingen blev Crazy Pairs mest populärt.

Att ordna ett sådant här läger innebär ganska så mycket arbete (planering, förberedelse, bokningar, inköp, logistik, matlagning, brickläggning, tävlingsledning och mycket mer). Passar på att rikta ett stort tack till alla som har varit involverade och möjliggjort detta läger.

Sidor

Lotta Wedman

Stort tack till alla som har varit med och jobbat! Tack också för en fin rapportering.

Sidor

Maria Hjerppe

Poolen var väl värt ett besök för att få en pigg start på dagen. Men för de som ångrar att de inte hann ta ett dopp kan jag (Leos mamma) meddela att det bara var 18 grader i vattnet.

Tack för ett jätteroligt läger där jag fick känna mig som 20 år igen Smile

Sidor

Henrik Johansson
Bild för Henrik Johansson

För oss som inte kan svaret på quizzen, är man på rätt väg om man tänker immigranter som gett namn åt tvillingar på BB 1950?

Sidor

Lennart Ekholm

Fantastiskt vilket arbete Karl har lagt ner på denna otroligt fylliga rapportering i både text och bild!!
En stor eloge!!

Sidor

Karl Asplund

Om jag kommer ihåg rätt (och får ge lite ledtrådar) så ska man dela in 4 namn i en kategori ex Tvillingar eller Bridgekonventioner. Om ett namn förekommer i en kategori så kan det namnet inte förekomma i en annan kategori även om namnet teoretiskt skulle kunna passa i fler kategorier.
Alla namn måste således vara med i en namnsatt kategori (hur du namn sätter kategorin är kanske inte det viktigaste bara du har rätt argumentation för hur du namn sätter).

Det är tillåtet att använda Google

Sidor

Logga in för att kommentera