Forum » Allmänna diskussioner » Om ett svenskt landslag floppar på EM …

Om ett svenskt landslag floppar på EM …

55 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg

Sidor

Jan Lagerman

Lars-Göran Larsson skrev:


Jag tror Sverge valde som trea och att alternativen var Norge och Italien.
VM lag 2019
EDIT länk kvartsfinal
QF

Vi valde som trea och valet stod mellan Holland och Italien.
Vi hade ett lagmöte, och från början fanns det olika tankar, men de som förordade Italien backade och det blev Holland.

Det har funnits de som kritiserade det valet.
Det får och kan man göra.
Själv gjorde jag det också i efterhand när jag hade facit.

Torbjörn Jönsson skrev:


”Jag väntar tex fortfarande på varför Sverige valde Holland som motståndare i kvartsfinalen på VM i Wuhan 2019.”


Det självklara svaret är att beslutet som fattades berodde på att vi trodde vi skulle ha större chans mot Holland.

Sidor

Torbjörn Jönsson
Bild för Torbjörn Jönsson

Jan Lagerman skrev:


Torbjörn Jönsson skrev:


”Jag väntar tex fortfarande på varför Sverige valde Holland som motståndare i kvartsfinalen på VM i Wuhan 2019.”


Det självklara svaret är att beslutet som fattades berodde på att vi trodde vi skulle ha större chans mot Holland.

Om jag hade varit presschef för svenska bridgelandslaget hade jag sagt ungefär följande till dig:
”Amen va fan Janne, vi har ju pratat om det här, du kan ju inte ge sådana där nonsenssvar, det fattar väl alla att ni valde det lag ni trodde ni hade bäst chanser mot. Alldeles för få är intresserade av landslaget, var glad för de som är det och att du kan hjälpa till att de kanske kan bli fler. Försök att förklara lite mer av skälen bakom själva beslutet”.

Sidor

Bengt-Göran Olofsson

Behövs det andra skäl? Man bestämmer tillsammans vem man tror man har bäst chans mot sen kör man.

Sidor

Jan Lagerman

Torbjörn Jönsson skrev:


Försök att förklara lite mer av skälen bakom själva beslutet”.

Det var lite som BG antydde.

Man spelar mot andra lag och känner hur det går och stämningen i matchen.
Man känner och ser andra matcher och hur det går för olika lag och par.
När Round Robbin är klar vet man hur det gått och då ska det väljas.

USA 1 311.07
CHINA 307.18
SWEDEN 301.12
NORWAY 296.74
NETHERLANDS 291.99
POLAND 290.63
ENGLAND 276.99
ITALY 274.14

Här gör man antaganden om vilka lag USA och Kina skulle välja.
Det gjordes och det var korrekt antagande.
(Självklart togs även höjd för att andra lag skulle valts)

Då fanns det två lag, Holland och Italien som skulle bli över.
Italien hade gått ganska knackigt. Men utan Madala som var krasslig i början av tävlingen. Nu var han tillbaka.

Vilket lag skulle väljas?

Valproceduren sker en stund efter sista matchen. Då ska man ha funderat klart. Tidigare år valde man seatingrights också, men numera görs det av datorn om det är ett sådant mästerskap (inte EM).

Jag tror att de flesta skulle ha gjort som vi.
Valt det lag vi trodde skulle passa oss bäst.
Några djupanalyser hinns knappast med där på plats.
Man väljer det man tror och så tar med det från det.
*
”du kan ju inte ge sådana där nonsenssvar”*

Jag tyckte nog att frågan var lite märklig. Speciellt i ljuset av:

”det fattar väl alla att ni valde det lag ni trodde ni hade bäst chanser mot.”

Jag är rädd att jag gör dig besviken, men ett mer djuplodat svar kan jag inte ge dig.

Sidor

Torbjörn Jönsson
Bild för Torbjörn Jönsson

Jan Lagerman skrev:


Jag är rädd att jag gör dig besviken, men ett mer djuplodat svar kan jag inte ge dig.


Presschefen: ”Nej, det var kanon. Det är precis vad som behövs för att göra matcherna mer levande för de som följer er. Och det där med Madala var intressant, det visste jag inte.

Sidor

Emma Övelius

Vi var ju också ett av lagen som floppade på VM och ingen är nog mer besviken än vi för det.

Analysen kring vad det beror på och enskilda brickor kommer nog pågå ett tag men tänkte ändå bjuda på några reflektioner från mig som spelare.

I mixedlaget kom vi till EM med (mycket) höga förväntningar. Vi hade, med all rätt med tanke på lagets meriter själva goda förhoppningar på medalj. Spelet började inte riktigt som vi hoppats- lite mer rätt av motståndarna och fler fel av oss än vi hade trott. Hela laget tog mästerskapet väldigt seriöst- både i förberedelserna och på plats men det räcker kanske inte alltid. Motståndarna hade nog som någon skrev innan också en jämnare standard än tidigare mästerskap- troligtvis på grund av covid och onlinespel. Jag skulle säga att vi som lag nog blev lite mer uppgivna än vi borde blivit. Och att det i sin tur bidrog till att vi kanske inte fullt ut tog tillvara på alla chanser och kanske också inte utstrålade rätt självförtroende vilket i sin tur gav motståndarna lite mer självförtroende så de gjorde förr rätt. Ibland kan känslan av att motståndarna gör allt rätt leda till det.

Det är intressant vad man kunde gjort för att bryta spiralen. Vi försökte - som öppna laget ladda om och tagga till inför varje match. Men det hade nog på något sätt behövts skakas om oss, lyckas ge lite mer positiv energi på något sätt. Själv vet jag inte riktigt hur och vad vi borde gjort. Vi spelade ju också på fyra vilket var vårt eget val - men det gjorde att en ledig match att ladda om när det gick dåligt inte fanns.

Jag tycker det vore spännande att höra tips och tankar - vad borde vi testat för att bryta spiralen? Hur kan vi göra nästa gång det händer? Vad tycker ni har funkat i bridge / andra sporter / jobbsammanhang när laget inte presterar ”som det ska”?

Sidor

Jan-Olof Hegethorn

Jag tycker det vore spännande att höra tips och tankar - vad borde vi testat för att bryta spiralen? Hur kan vi göra nästa gång det händer? Vad tycker ni har funkat i bridge / andra sporter / jobbsammanhang när laget inte presterar ”som det ska”?[/quote]

Framför allt, fortsätt att spela efter de riktlinjer ni har dragit upp. Om någon situation ni känner att ni kommit fel i, gör ett beslut för behandling på nytt sätt och utvärdera resultat, annars kör som vanligt.
Allt som är förändringar under match skapar osäkerhet och smittar av sig till motståndarna som snabbt absorberar det och passivt avaktar att utnyttja tillfällena.

/janne

Sidor

Johan Sylvan

Hej Lars-Göran Larsson!
Om man får en följdfråga på ett oklart påstående hör det väl till normal nätetikett att man besvarar denna? Annars passar man ju väl in på definitionen av nättroll(se Wikipedia för definition). Så jag föreslår att du besvarar min och Westerlunds följdfråga alternativt meddelar att du inte avser besvara den, då vet vi åtminstone att vi inte ska ta dina inlägg på allvar fortsättningsvis.
Mvh Joppe

Sidor

Mats Nilsland

Johan Sylvan och Micke W, jag tycker det här går för långt. Ni har nog räknat ut att Lars-Göran menade den kapningen av tråden ni gjorde för att diskutera vad Mikael skulle göra som kapten, när han inte ens är påtänkt som kapten eller nuvarande kapten inte ens signalerat sin avgång. När ni nu gjorde så kan ni väl fortsätta prata privat, om det nu är en ursäkt ni vill ha eller vad? Detta har absolut inget allmänt intresse även om du fått en del tummar upp av folk som gillar slagsmål.

Sidor

Lars-Göran Larsson

Johan Sylvan skrev:


Hej Lars-Göran Larsson!
Om man får en följdfråga på ett oklart påstående hör det väl till normal nätetikett att man besvarar denna? Annars passar man ju väl in på definitionen av nättroll(se Wikipedia för definition). Så jag föreslår att du besvarar min och Westerlunds följdfråga alternativt meddelar att du inte avser besvara den, då vet vi åtminstone att vi inte ska ta dina inlägg på allvar fortsättningsvis.
Mvh Joppe


Hej Johan Sylvan,
Du får naturligtvis ta mina inlägg på vilket allvar du vill - men stött tror jag inte man behöver bli.
Ang netikett så var det just ”vändningen” av trådämnet jag berörde. Det var väl inte svårt att förstå?
Ang uttrycket ”förfärligt” var det min personliga reaktion på innehållet och får också fritt tolkas, dock inte att någon person är förfärlig - utan innehållet och tajmingen.
Det står dig/alla lika fritt att kommentera inlägg (även detta).

Sidor

Johan Sylvan

Hm låt se.
Att jag skulle ha kapat tråden föll mig inte ens in, jag uppfattade L-Gs inlägg som att jag på något sätt hade antytt att Lagerman borde avgå vilket är diametralt fel tvärtom kan jag garantera att jag är den som mest stöttat hans senaste uttagningar här på Forum. Och på vilket sätt är det en trådkapning om jag frågar Westerlund huruvida han har några förslag för att vända den negativa trenden??? Passar väl utmärkt in i trådämnet som väl var avsett att diskutera varför det gick oväntat dåligt denna gång. Om sen Westerlunds inlägg att han ställer sig till förfogande OM det blir aktuellt är en trådkapning kan ju diskuteras men det är väl inte min sak utan hans isåfall.

MvH Joppe

Sidor

Johan Sylvan

Och Mats N, vad menar du med slagsmål???
Jag uppfattade som sagt LGs inlägg där han citerade mig som fullständigt befängt och vilseledande vad gäller mina intentioner och ville ha en förklaring vad han menade med sitt inlägg. Eller menar du att jag bara ska acceptera att bli negativt misstolkad, isåfall lär jag aldrig kunna göra ett inlägg på detta Forum Smile Smile Smile

Sidor

Johan Sylvan

F ö Mats tycker jag det är lite märkligt att din långa analys om varför det gick dåligt denna gång INTE är en trådkapning medan en fråga om vad som kan förbättras till nästa gång är en trådkapning… Tycker du alltså att det är OK att analysera vad som gick fel men inte att debattera vad som kan göras bättre?

Mvh Joppe

Sidor

Fredrik Alfredsson

En ovidkommande reflektion om rapporter:

De är naturligtvis önskade.

Andra är säkert bättre än undertecknad avseende produktion, personligen upplever jag det dock ej som ett “femminutersjobb”.
Särskilt ej i motgång.

Vårt spel har övervägande frekvens av misstag relativt briljans. Där vår briljans ofta är en motståndares anka.

Att väga in och rapportera negativa resultat kan lätt riskera oönskade resultat, särskilt om de som skall stöttas tar del av dessa. Märk väl att ett Gott resultat snabbt hamnar i samma kategori (Det där var ju bara röra efter en dålig aktion!).

Kräver en del stötande och blötande med analysförmåga innan det trycks på’publicera’.

Kanske gäller undertecknad i högre grad än snittet.

Summering: saknar rapporter, hög förståelse att de uteblir.

Sidor

Arne Jordestedt
Bild för Arne Jordestedt

Svar Emma, #37)
Mitt tips för alla lagen; Kjell Enehager mental coach är väl känd i en del kretsar (Faldo, Sörenstam) Länk wikipedia, tror inte det behöver vara knutet till definierad idrott/sport och han behöver inte vara den som är mest lämpad. Tycker att förbundet inför mästerskapen kan anlita en gemensam Mental coach. Kan göras i landslagsamling eller på plats beroende på plånbok, tips hur bryta negativ trend mentalt på schemat mm. Finns fler se länk.

Sidor

Mats Nilsland

Hej Johan, jag svarar på dina frågor.

Torbjörn skapade tråden och efterlyste analyser. Då jag befann mig i Madiera under tävlingen kände jag att jag kunde ge mina intryck.

En trådkapning är inte ETT inlägg. Det är när tanken med tråden övergår i en helt annan diskussion mellan två eller flera personer.

Klart vi ska diskutera framtiden, det är viktigt, men jag förstår LGs inlägg och tycker bara att han protestera mot hur diskussion blev en annan än vad han förväntade sig.

Det finns ett rykte om Lagermans vara eller inte vara, men jag tycker dels att han ska få tid att tänka och dels att vi inte tar ut kaptener i detta forum.

Sidor

Stefan Zylberstein

Torbjörn Jönsson skrev:


Jag har varit Non Playing Captain på tre mästerskap för Österrike och uppgiften är faktiskt inte särskilt betungande.

Jobbet består av (i ordning efter hur viktiga de är:

  1. Se till så att inte spelarna krökar för mycket eller slår ihjäl varandra när de bråkar (gäller förmodligen inte Sverige …).

  2. Vara allmänt positiv, peppande och tröstande.

  3. Se till så att spelarna helt kan koncentrera sig på bridgen och därför ta hand om: flyg, taxi, middagsbokningar, tvätt, byte av hotelrum (”jag kan inte sova för rummet är mot parkeringen”), boka tennistider etc.

  4. Ta ut laget till matcherna (ger ofta sig själv eftersom spelarna brukar ha preferenser för vilka de vill eller inte vill möta).

  5. Kolla motståndarnas system om det är något som behövs uppmärksammas.

  6. Hålla spelare i handen om de vill att man skall sitta med vid bordet.

Det är möjligt att jag är unik (eller missat någon arbetsuppgift) men jag har också lyckats skriva mer på forumet än vad Sveriges kaptener och coacher lyckats göra tillsammans,

Jag antar att häri ingår även att sitta med på Captains meetings, liksom ett antal andra representativa uppgifter.

Vidare, en stor bit torde vara att vara på hugget när det gäller protester och överklagan…

Att du måste kolla oppsarnas system och se vilka konventioner däri dina spelare måste förbereda sig för, jag antar att normalt är det coachens göra. Men jag antar att ni hjälps åt.

Men både denna uppgift, och att kunna vara duktig på protester, torde kräva ett stort bridgekunnande… Du måste veta på dina fem fingrar vad dina spelare kan, och kunna direkt fiska upp motståndarnas underligheter.
Både i deras allmänna system; och vid deras grumliga förklaringar (protester).

Jag antar här att själva laguttagningen görs av andra i ett tidigare steg.

Så, det räcker inte med en jovialisk stresstålig person med stor social kompetens och hygglig organisatör, och förmågan att föra sig samt ha en snygg kostym / dräkt,
men även NPC måste faktiskt vara en duktig bridgespelare på elitnivå.

Även om det förhoppningsvis finns en coach som hjälper till med det rent bridgemässiga.

Så, för rätt person är det kanske inte speciellt betungande, just för att du är rätt person; men sysslar kräver rätt person. Annars BLIR det betungande. Smile

Rätt uppfattat?? Smile

Sidor

Torbjörn Jönsson
Bild för Torbjörn Jönsson

Stefan Zylberstein skrev:


Rätt uppfattat?? :)


Särskilt bevandrad i bridgelagarna behöver du inte vara men det är bra med lite sunt förnuft. På EM i Dublin 2014 mötte vi (Österrike) Monaco och Multon claimade i försvaret när han tröttnat på att hans partner Zimmermann satt och tänkte med fyra kort kvar och menade att han knappast kunde göra fel. Det tyckte inte TL heller men det tyckte jag och överklagade till ”juryn” som består av sju allvarsamma män som sitter uppradade vid ett bord. I finskjorta (ingen kostym) hävdade jag att alla spelare gör misstag, även grova sådana, och att Zimmermann genom Multons claim fråntagits den möjligheten och att hans tankepaus dessutom indikerade att läget (i alla fall för honom) inte varit självklart.

Der blev en överraskande vändning när Zimmermanns förklarade, tvärtemot vad han tidigare hävdat, att det var mycket möjligt att han faktiskt gjort fel. Varken jag eller juryn fattade något och de dömde naturligtvis till vår fördel. Först lite senare förstod jag vad som hänt. Man spelade i två grupper och de bästa 10 (?) i varje gick vidare och eftersom man fick behålla poängen från lagen som följde med låg det i Monacos intresse att vi gick vidare (vi hade förlorat stort mot dem).

Naturligtvis fult gjort av honom men annars tycker jag att nästan alla lag uppför sig väldigt sportsligt och jag tror det är färre tjafs på EM än i Allsvenskan div 2. USA och Meckstroth/Rodwell gjorde ett försök att utnyttja vad de tyckte var en otillräcklig förklaring av oss på OS i Lille men det hade de inget för när Jönsson tog på sig finskjortan igen!

Sidor

Stefan Andersson

Du är cool Jönsson Handshake

Sidor

Torbjörn Jönsson
Bild för Torbjörn Jönsson

Stefan Andersson skrev:


Du är cool Jönsson (handshake)


❤️

Sidor

Fredrik Thunberg
Bild för Fredrik Thunberg

Micke Westerlund Du vore grym för det jobbet Clapping

/Fredde

Sidor

Anna Zack Efraimsson
Bild för Anna Zack Efraimsson

Emma Övelius skrev:


Vi var ju också ett av lagen som floppade på VM och ingen är nog mer besviken än vi för det.

Analysen kring vad det beror på och enskilda brickor kommer nog pågå ett tag men tänkte ändå bjuda på några reflektioner från mig som spelare.

I mixedlaget kom vi till EM med (mycket) höga förväntningar. Vi hade, med all rätt med tanke på lagets meriter själva goda förhoppningar på medalj. Spelet började inte riktigt som vi hoppats- lite mer rätt av motståndarna och fler fel av oss än vi hade trott. Hela laget tog mästerskapet väldigt seriöst- både i förberedelserna och på plats men det räcker kanske inte alltid. Motståndarna hade nog som någon skrev innan också en jämnare standard än tidigare mästerskap- troligtvis på grund av covid och onlinespel. Jag skulle säga att vi som lag nog blev lite mer uppgivna än vi borde blivit. Och att det i sin tur bidrog till att vi kanske inte fullt ut tog tillvara på alla chanser och kanske också inte utstrålade rätt självförtroende vilket i sin tur gav motståndarna lite mer självförtroende så de gjorde förr rätt. Ibland kan känslan av att motståndarna gör allt rätt leda till det.

Det är intressant vad man kunde gjort för att bryta spiralen. Vi försökte - som öppna laget ladda om och tagga till inför varje match. Men det hade nog på något sätt behövts skakas om oss, lyckas ge lite mer positiv energi på något sätt. Själv vet jag inte riktigt hur och vad vi borde gjort. Vi spelade ju också på fyra vilket var vårt eget val - men det gjorde att en ledig match att ladda om när det gick dåligt inte fanns.

Jag tycker det vore spännande att höra tips och tankar - vad borde vi testat för att bryta spiralen? Hur kan vi göra nästa gång det händer? Vad tycker ni har funkat i bridge / andra sporter / jobbsammanhang när laget inte presterar ”som det ska”?

Jag hade hoppats att den här seriösa frågan hade kunnat få fler svar. Kanske har vi inte tillräcklig kunskap inom lagen/förbundet eller på Forum för att besvara frågeställningen.

Jag tror inte att vi hade kunnat skicka ett starkare lag, varken vad gäller rutin eller spelstyrka. Med det sagt så tycker jag att man alltid borde åka med fullt manskap, vilket kanske inte hade spelat någon större roll den här gången, då laget inte drabbades av sjukdom eller andra tråkigheter. Någon skrev att man borde kunna satsa på en resurs som jobbar med träning kring psyke och hantering av såväl eufori som att det går tungt, men det har jag personligen svårt att se hända när förbundet inte ens kan skicka alla lag utan att en del av lagen ska stå för sina egna kostnader. Med tanke på det ekonomiska läget är det heller inte så konstigt att välja att åka på fyra spelare.

Ledarskapet spelar också stor roll, men jag vet inte hur det ser ut på plats, när laget redan är uttaget och en kapten kanske är mer en pappersprodukt (nu gissar jag friskt!) Bridge är komplext, spelet går inte ut på att gå ut på isen och åka mer skridskor. Laget består endast av fyra spelare, alla starka individer - men också av två par.

Vad vill jag ha sagt? Om inte ni vet riktigt vad som gick snett, så tror inte jag att vi på Forum har någon större koll. Berik och jag har själva varit med om att detta har hänt på ett mästerskap. Med nya skalan kan det ibland vara skoningslöst med en bricka här och en bricka där. Personligen har jag problem med press och krav på resultat, medan andra (läs Berik) hanterar sånt plättlätt.

Viktigt är ju, precis som du redan har uttryckt, en efteranalys. Att träna på en situation och hantera den är viktigt för kommande mästerskap. Att hantera den här, ovana situationen, var förmodligen inte helt lätt. Jag både hoppas och tror på bättre lycka nästa gång.

Sidor

Stefan Zylberstein

Anna Zack Efraimsson skrev:

Viktigt är ju, precis som du redan har uttryckt, en efteranalys. Att träna på en situation och hantera den är viktigt för kommande mästerskap. Att hantera den här, ovana situationen, var förmodligen inte helt lätt.

Ja träning på kända eller tänkbara problem ja. De första exempel från schackets värld, men som torde förekomma även inom bridgen:

En klassiker från tiden när det var vanligt med rökning vid bordet, men själv rökte man måttligt eller inte alls, var att träna mot storrökare…

Eller om man har svårt att spela under tidspress, se till att man spelar under tidspress.

Ett annat problem som kan förekomma, är att för vissa är det inte så svårt att spela bra mot bra lag, men man har svårt att vinna stort på beställning mot (på papperet) svagare lag…
Där man måste alltså spela objektivt sett lite osunt, men man skapar flera chanser än annars. Och så hoppas man att man i sin egenskap av den bättre spelaren klarar bättre av att manövrera i skarpa svåröverblickbara lägen..

Finns säkert flera exempel på typlägen.

hantera lägen när man tror / vet sig leda i matchen, respektive är mycket under…

Hantera lägen när man just gick bet i en slam, som var görbar… Eller haft ett stort missförstånd.

Att möta spelare med olika system / stilar….
Beteenden… Inklusive tykna, dryga typer… Eller rent av jättevänliga som skämtar och delar med sig av cigarrer…..

Weichsel nämner ett par gånger i sin fina bok om Power Precision; dvs en variant av precisionsklöver, där systemet presenteras som ett referat av en superturnering med ett stort antal elitpar som spelar IAF över två dagar. Han nämner situationer med vackra kvinnliga spelare med snygga ben… Bla fröken Capelletti… Omar Sharif ett annat exempel…

Exakt vad man tränar beror förstås på vilka erfarenheter man redan har, och vad man upplever sig ha för behov…
Däremot är det ju nyttigt att man har både tillgång till en bollplank / coach / mentor (får gärna vara flera olika) samt tillgång till villiga sparringkamrater av olika kaliber. Känner man inga dryga otrevliga buffliga typer får väl sparringkamraterna offra sig och agera dylika… Smile

Orättvisa TL och fientlig publik kanske också??

Sidor

Stefan Zylberstein

Emma Övelius skrev:


Vi var ju också ett av lagen som floppade på VM och ingen är nog mer besviken än vi för det.

Analysen kring vad det beror på och enskilda brickor kommer nog pågå ett tag men tänkte ändå bjuda på några reflektioner från mig som spelare.

I mixedlaget kom vi till EM med (mycket) höga förväntningar. Vi hade, med all rätt med tanke på lagets meriter själva goda förhoppningar på medalj. Spelet började inte riktigt som vi hoppats- lite mer rätt av motståndarna och fler fel av oss än vi hade trott. Hela laget tog mästerskapet väldigt seriöst- både i förberedelserna och på plats men det räcker kanske inte alltid. Motståndarna hade nog som någon skrev innan också en jämnare standard än tidigare mästerskap- troligtvis på grund av covid och onlinespel. Jag skulle säga att vi som lag nog blev lite mer uppgivna än vi borde blivit. Och att det i sin tur bidrog till att vi kanske inte fullt ut tog tillvara på alla chanser och kanske också inte utstrålade rätt självförtroende vilket i sin tur gav motståndarna lite mer självförtroende så de gjorde förr rätt. Ibland kan känslan av att motståndarna gör allt rätt leda till det.

Det är intressant vad man kunde gjort för att bryta spiralen. Vi försökte - som öppna laget ladda om och tagga till inför varje match. Men det hade nog på något sätt behövts skakas om oss, lyckas ge lite mer positiv energi på något sätt. Själv vet jag inte riktigt hur och vad vi borde gjort. Vi spelade ju också på fyra vilket var vårt eget val - men det gjorde att en ledig match att ladda om när det gick dåligt inte fanns.

Jag tycker det vore spännande att höra tips och tankar - vad borde vi testat för att bryta spiralen? Hur kan vi göra nästa gång det händer? Vad tycker ni har funkat i bridge / andra sporter / jobbsammanhang när laget inte presterar ”som det ska”?

Tack Emma för ditt fina inlägg. Din prestigelösa förfrågan om råd och tips… Det är fint.

Ett par råd om hur man hanterar akuta situationer.

Att gå ut och ta en kissepaus är mycket effektivt. Vare sig du behöver kissa eller ej. Man sträcker på benen, byter miljö en stund. Inne i toans avskildhet slappnar man av och kommer lättare åt att ändra på stämningen och tankeströmmen.

Annars kanske att gå åt sidan lite inne i spelhallen. ställa sig mot väggen / fönstret, något annat än själva spelhallen, ladda om.
Kan du sitta ner är det bra, men kan säkert göras stående.
Här hjälper det att träna lite avslappnings- och andningstekniker…

Ja, kniper det så kanske att helt enkelt luta sig bekvämt tillbaka, blunda, andas djupt, meditera en liten stund. Några sekunder kan räcka om du är van vid** avslappningstekniker och andningstekniker**. Träna på sånt!

Observera att de klassiska; att bryta av en liten stund och tända en cigarett, eller dricka lite vatten whatever; är litegrann samma andas barn. Man bryter av, och får en liten återhämtningspaus.
Bjud gärna de andra vid bordet på något… Så tar det ett par sekunder till, men de kan inte invända mot avbrottet…

Att be till Gud, gärna med åkallande av något favorithelgon, är effektivt. Om själva bönen och religionen fungerar på riktigt kan diskuteras, men det ger DIG styrka, mod att bekämpa förtvivlan, förmåga att härda ut… Smile

Sidor

Logga in för att kommentera