Bridge Base Online (BBO)

En match per omgång från allsvenska elitserien visas på BBO.

Svenska kommentatorer

Gör så här om du vill kommentera:

 1. Först måste du få rättigheter att kommentera på BBO. Skicka ett meddelande till vugraph@bridgebase.com med en ansökan. Ange ditt BBO-namn och nämn att det gäller svenska sändningar.

 2. Nästa steg, efter att du har blivit godkänd, är att gå till BBO-schemat och logga in i övre högra hörnet.

 3. Till höger i schemat hittar du nu Add commentator. Mata in ditt BBO-namn och klicka på Submit.

 4. Om du vill tala i mikrofon i stället för att skriva ska du aktivera Voice-alternativet vid anmälan. Läs separata instruktioner för detta.

 5. Dina valda matcher visas extra tydligt i listan. Personer som går till schemat utan att logga in ser alla anmälda kommentatorer.

 6. När det är dags att kommentera följer du instruktionerna på denna sida. Där hittar du grundläggande information till kommentatorer.

 7. Det finns olika BBO-program. Beroende på vilket du använder måste du vara noggrann med att endast kommentera till Table (och inte Lobby). Det är ett alternativ som finns där du skriver text.

 8. Det finns också en specifik sida skriven av Eric Kokish och Roland Wald med riktlinjer för kommentatorer. Om du följer dem kommer sändningen att bli njutbar för publiken.

Hur kommenterar jag?

Det är svårt att skriva exakta instruktioner eftersom BBO har ett gammalt program, ett nytt i en internetläsare, och ytterligare ett i mobiltelefoner. Detta är i alla fall den ungefärliga beskrivningen av hur det går till:

 1. Starta BBO-programmet och logga in.
 2. Klicka på Vugraph för att se tillgängliga matcher.
 3. Klicka Join intill bordet du vill kommentera vid.
 4. När du har anslutit är det bara att börja kommentera.
 5. Säkerställ att kommentarerna går till Table och inte Lobby.