Elitserien - Dag för dag 2:1

Efter sju av elva matcher har medaljstriden i Elitserien blivit till ett veritabelt getingbo. Tre lag inom 2 vp i slutet av första halvlek av rond 7, blev till 4 vp när fredagskvällen var över.

Det alltså Harplinge, Norrort och Skalman som har ryckt ifrån resten av fältet och för tillfället gör upp om medaljerna. Deras respektive 30, 36 och 28 vp under fredagen har givit en trygg 18-vp-ledning före 4:an Storsjöbygden. Ytterligare en handfull vp efter ligger 2019 års vinnare Lavec som står och stampar utan att få något att hända.

Schemaläggaren klappar sig för övrigt nöjt på axeln då lördagens första BBO-match är 3:an Skalman mot 4:an Storsjöbygden. Det kan vara det senare lagets bästa chans att minska avståndet till topptrion.

I andra änden av tabellen sladdar Malmö betänkligt. Även Alert gjorde det svårt för sig efter en storförlust i stockholmsderbyt mot Norrort, så de behöver ett tiotal vp för att ta sig upp till 10:e plats som är sista platsen för att säkra kontraktet till nästa år.

I Superettan tuffar Ebenius, S:t Erik på, fortfarande drygt 30 vp före tvåan Trifolium, Uppsalabridgen. Därefter har Bahaj, S:t Erik gjort sitt bästa med 35 vp på två matcher för att numera endast ha 9 vp upp till de åtråvärda uppflyttningsplatserna. Även Team Zang, Filbyter har ökat farten, men saknar trots det 14 vp till topp-2 i tabellen.

Uppflyttningskampen efter första sammandraget var jämn med tre lag inom 3 vp i kamp om en plats. Anmärkningsvärt var då att både trean och fyran inför fredagens första rond, Everfresh, Ljungblad och Karlstad, Zingo, båda blev (nästan) nollade av sina respektive motståndare. Det blir en lång vandring under resten av helgen i kampen om de två platserna i Elitserien.

Tabell, Elitserien

1. Harplinge BK
Eriksson, Rimstedt x3, Michielsen-Cullin, Dwyer
2. Norrorts Bridge
Lagerman-Gustawsson, Bergdahl-Andersson, Wademark-Selberg
3. Uppsalabridgen, Skalman
Ahlesved-Warne, Petersson-Grönkvist-Grönkvist

Tabell, Superettan

1. BK S:t Erik, Ebenius Crew
Bilde-Hult, Bremark, Nyström, Wrang, Palma
2. Uppsalabridgen, Trifolium
Kvick-Karlsson, Malmström-Säfsten, Eriksson-Ivarsson
3. BK S:t Erik, Bahaj
Lindblom, Hallberg, Palmgren, Altmäe, Andersson