Grattis till Uppsalabridgen, lag Skalman och dess spelare Krister Ahlesved, Jonas Petersson, Niklas Warne, Tommy Bergdahl, Peter Bertheau och Per-Ola Cullin som efter en rafflande avslutning vann 2014 års elitserie.

Vinnare div 2 östra: Bahaj

Tredje och sista omgången av allsvenskans div 2 har spelats under helgen. Här presenteras de fyra lag som får spela i allsvenskans högsta division nästa år.

Samarbetspartners

Den allra sista matchen i Elitserien 2014 innehölla inte några speciellt intressanta brickor, så vi nöjer oss med att rapportera om given nedan, som kunde ha avgjort serien till Gävlelagets ZMRZLINA favör.

På tionde matchens bricka 16 gällde det att behandla trumfen på ett korrekt och framgångsrikt sätt. Såväl filosofin om begränsat val som tomteskur kom i spel på den här given.

Olika falla ödets lotter. Har man tur eller timida motståndare kan man komma undan med en hel del. Vad skulle du göra i första hand i minuszon med dessa kort? KT6543 T5 K6 KJ7

Hoppande budgivningar brukar vara intressanta, inte bara vilda spärrbud utan även konstruktiva hopp som visar speciella fördelningar och färgkvalitet. Den mest effektiva hoppande budgivningen i omgång 8 var 4-4; 5-7; pass, men 1-2; 3-3; 4-7; pass gick inte heller av för hackor.

Bridge är misstagens spel snarare än briljansernas. Det är anledningen till att det skrivs mera om misstag än om vackra spel och budgivningar. De förekommer helt enkelt betydligt oftare. Sedan ska vi inte underskatta underhållningsvärdet i att läsa om resultatet +1600.

Att åka tåg är trevligt om man åker i ett gäng och kan snacka bridgegivar. Jag satt med Jan Becklén från Lund till Örebro och vi pratade om given från omgång 3, där Peter Fredin i lag BK Lavec, Smile lyckades sprida lite dimma i såväl budgivning som spelföring, så att hopplösa 4 hjärter av Öst slank hem.
(För övrigt, det finns en giv från omgång 6 också.)

Lagbridge är en kampsport som inte enbart handlar om fantastiska reläbudgivningar och perfekt kortbehandling i spelföring och motspel. Läs hur Peter Fredin hittade hemgången i ett hopplöst kontrakt.

Jan Selberg, Näsby - Peter Bertheau, Skalman

Ska halvtidsledarna Harplinge BK göra en Skara BS? 2009 vann Skara BS Division 2 Västra, och följde upp med vinst i Elitserien året efter.

Sidor

Subscribe to Nyheter