SM Lag - Dag för dag 3

Efter lördagens två slutförda matcher är det spännande värre.

Modesty Blaise leder, endast två vp före Lag Sjöqvist och ytterligare två vp före Alex. Sedan är det ett långt hopp ned till SannaKathrineföljarna på fjärde plats.

Dagens rapport skrivs alltså efter två hela matcher. Sista halvlekens match slutförs söndag morgon.

Jag tänker sticka ut hakan, även om det sällan är så smart. Om Modesty Blaise inte tar hem detta äter jag upp min golfkeps. Medan Sjöqvist, Alex och SannaKathrine har två inbördes möten kvar, tillsammans med Klaras Gäng som har fått upp farten efter sin miserabla inledning med 3 vp på två matcher, har Modesty betydligt enklare motstånd i de kvarvarande matcherna. I alla fall på pappret…

Det har varit upp och ned för SannaKathrine den här helgen. Emellanåt har det gått väldigt bra, men noll mot Sjöqvist och nästan noll mot Modesty har man inte råd med i en SM-final. Trots det kan en hel del medvind i de sista två matcherna ta dem upp till bronsplatsen.

Det som ser mest spännande ut är tävlingens sista match mellan Sjöqvist och Alex. Om min gissning stämmer är det där silver och brons avgörs.

Ställningen efter sju matcher är denna:

1 … 99 vp … Modesty Blaise
Westerlund-Nielsen, Wrang x2, Svensson-Sundell
2 … 96 vp … Lag Sjöqvist
Sjöqvist-Malmström, Säfsten-Michielsen, P-Bertheau-Ekenberg
3 … 95 vp … Alex
Karlsson-Sandin, Eriksson-Selberg, Stokka-Eriksson

En oviktig reflektion:

Vid sommar-OS är Kim det vanligaste namnet, då det fungerar både på män och kvinnor, samt som efternamn. Fokus denna tävling har varit på kvinnorna Sanna, Kathrine, Modesty, Klara, Siv(ves), och Alex, som liksom Kim fungerar åt båda håll. Har dock svårt att tro att Alexander Sandin finner det lika underhållande som jag.