SM Lag - Dag för dag 1

Förhandstipsen på forumet pekar ut stockholmarna i Lag Sjöqvist som årets vinnare. Det skulle i så fall bli en upprepning av förra årets vinst.

Efter första dagens två matcher har Lag Sjöqvist tagit en liten ledning, strax före Modesty Blaise från Göteborg, Stockholm, Östersund, samt Sivves Straffdubblare från Ludvikabygden, Dalarna.

Främlingslegionen i Alex, med spelare från norr till söder, ligger dock inte så långt efter i tippandet. I tävlingen ligger de på fjärde plats efter en fullpoängare i kvällsmatchen. Anmärkningsvärt är att hela tre lag fick under 1 vp i kvällsmatchen, varav två nollades helt.

Sedan var det spridda skurar i tippandet. Ett lag som förekommer lite mer än de övriga som tippade medaljörer är SannaKathrineföljarna som säkert vill följa upp 2022 års vinst i SM Lag med ytterligare en. För tillfället ligger de dock långt ifrån medaljerna.

Var befinner sig det svenska landslaget? Sannolikt på golfbanan, då stora delar av landslaget slogs ut av Lag Sjöqvist i semifinalen i Stockholm, men även på BBO. Där spelar de tio matcher mot Nederländernas öppna lag som uppvärmning inför kommande EM och VM. Läs mer…

Med tanke på att förra årets Sjöqvist-kvintett har förstärkts med Marion Michielsen, ursprungligen från Nederländerna, men boende och spelande för Sverige sedan 15 år, känns inte dubbeln helt orimlig. Marion har en vinst i SM Lag och tre i Elitserien med sig i bagaget, om jag har räknat rätt.

Skillnad i budfilosofi kan ibland kosta. När Tommy Gullberg i SannaKathrine valde att kliva in med 1sp över 1ru förlorade laget 5 imp, då Simon Ekenberg i samma läge valde att dubbla och hittade en passande partner med KDkn109 i ruter. Jag lägger mig inte i vad som är rätt i längden, men om gammal är äldst borde Tommy ha sett given några gånger fler än 50 år yngre Simon även om det blev fel denna gång.

kn876
kn105
32
10843
D10
D976
KDkn109
75
E4
K842
E8765
92
K9532
E3
4
EKDkn6
10
Nord
Öst
Syd
Väst
Öst giv
Alla i zon
Väst
Nord
Öst
Syd
Pass
1
Dbl
Pass
Pass
Pass

Ställningen efter två matcher är denna:

1. Lag Sjöqvist
Sjöqvist-Malmström, Säfsten-Michielsen, Bertheau-Ekenberg
2. Modesty Blaise
Westerlund-Nielsen, Wrang x2, Svensson-Sundell
3. Sivves Straffdubblare
Arvidsson-Asplund, Sivelind-Nedlich, Sivelind-Asplund Sivelind

Dagens fundering:

Kan det vara så att Filip Asplund Sivelind är den yngsta spelaren i en SM Lag-final? Han fyllde 15 förra månaden, och har hittills i finalen spelat mormor Margot Sivelind. Läsarna uppmuntras att rätta mig om jag har fel.