SM Lag - Dag för dag 1

Efter alltför många år i covidmörker är det återigen dags för final i SM Lag i verkliga livet på Scandic Väst i Örebro. Alla spelare verkar glada över att både träffas och spela live.

Förra gången det begav sig live var 2019. Året efter, 2020, ställdes SM Lag in men ersattes av Riksmästerskapen som spelades online, och 2021 spelades ett riktigt SM Lag, dock online, som vanns av Ebenius Crew.

Årets startfält är ovanligt starkt. Nämnda Ebenius Crew är tillbaka, med fyra av förra årets sex spelare i laguppställningen. Andra förhandsfavoriter är Skalman, Scania Bridgekonsult och Kathrineföljarna. Två av dessa lag ligger dock nästan längst ned i tabellen, vilket borgar för en spännande final när de lagen påbörjar sin vandring uppåt i tabellen.

OBS! Nedanstående gällde vid nattvilan. På fredag morgon meddelades ett domslut som ändrade tabellen helt och hållet.

Ebenius Crew har startat bäst med 15 respektive 16 vp. Sedan är det några mindre hopp ned till Zmrzlina (glass på tjeckiska) på andra plats och Dyra Englund på tredje. Sedan kommer Scania Bridgekonsult som bet i gräset mot Ebenius Crew i torsdagkvällens toppmatch.

Ställningen efter två ronder är denna:

Resultatlista efter rond 2

1. Ebenius Crew
Bremark, Nyström, Wrang, Hult-Bilde
2. Zmrzlina
Scherdin, Pettersson, Eriksson, Helin, Wademark-Selberg
3. Dyra Englund
Ragnarsson-Löfgren, Fryklund-Blid, Arnberg-Börgesson