Femte plats i TSC

Då är Transatlantic Seniors Cup över för denna gång. Österrike besegrade Polen 1 med 75-70 i finalen och tog därmed hem segern med det lag som representerar landet vid EM i sommar.
I swissen om tredjeplatsen slutade Sverige på tredje plats och blev därmed femte lag i totalen.

Det har varit en trevlig tävling att följa och för spelarna nyttig träning mot kvalitativt internationellt motstånd.
För de flesta av spelarna är det nu helg två av uttagningstävlingarna som väntar 23-25 februari, för några kanske även Alt - Event 1 som spelas 12-15 februari.

Onsdag 7 februari

Pg, Gunnar, Urban och BG levererade bra på onsdagskvällen. De startade med +25 mot Polen Andrzejki och följde sedan upp med +7 mot Belgien.
Med två matcher kvar att spela ligger vi nu på andra plats i swissen (spel om bronsmedaljerna). Tabell

I finalen möts Polen 1 och Österrike.

Anders Morath, Bengt-Erik Efraimsson, Mats Nilsland och Sven-Åke Bjerregård är laguppställningen som ska ta oss i mål i denna tävling.
I turneringens näst sista match möter vi de som toppar swissen, NL Hok.

Motståndare i match två är en överraskning tills spelarna sätter sig till bords. De flesta resultat från kvällens första match presenteras när den andra matchen har startat. Vi linar alltså våra spelare utan att veta motståndare.

Tisdag 6 februari

Sverige visade upp bra spel i swissen om tredje plats på tisdagskvällen.
Björn-Göran, PG och Gunnar tog sig an först Argentina och vann med 45 imp, därefter stod ledande Canada för motståndet och besegrades med 9 imp.
Inkluderat de fyra lag som kom in från kvartsfinalen ligger Sverige nu på tredje plats Resultat

Sverige visade upp bra spel i swissen om tredje plats på tisdagskvällen.
Björn-Göran, PG och Gunnar tog sig an först Argentina och vann med 45 imp, därefter stod ledande Canada för motståndet och besegrades med 9 imp.
Inkluderat de fyra lag som kom in från kvartsfinalen ligger Sverige nu på tredje plats Resultat

I onsdagens första match möter vi Polen Andrzejki som slogs ut i gårdagens kvartsfinal. Motståndare i match två brukar vara en överraskning tills spelarna sätter sig till bords. De flesta resultat från kvällens första match presenteras när den andra matchen har startat. Vi linar alltså våra spelare utan att veta motståndare.

Måndag 5 februari

På måndagen spelades 16-delsfinal i Transatlantic Seniors Cup. Sverige mötte Romania Bucharest och hade i halvtid ledningen med 16-imp. Tyvärr rann det iväg lite för många imp i andra halvlek och vi spelar därmed swiss om tredjeplatsen fr.o.m. ikväll.
Även de överlägsna segrarna i kvalet, USA Seligman, det andra amerikanska laget Simson och Danmark fick oväntat respass i 16-delsfinalen. Resultat

Torsdag 1 februari

På torsdagen avslutades kvalveckan i Transatlantic Seniors Cup. Det svenska laget har spelat stabilt och slutade på fjärde plats efter kvällens matcher. Vi inledde med förlust åtta imp mot France Bessis och vann sedan med 31 imp mot Romania Bucharest. Anders Morath - Bengt-Erik Efraimsson och Mats Nilsland - Sven-Åke Bjerregård spelade båda matcherna.

Vi fick välja motståndare till 16-delsfinalen som fjärde lag och fick ingen tid att fundera så vi tog det enkla valet Romania Bucharest som vi nyss vunnit mot med 31 imp och som slutade på 16:e och sista kvalplats.

Onsdag 31 januari

På onsdagen spelade Björn Wenneberg - Göran Selldén båda matcherna. BG Olofsson - Urban Finnsson spelade den första och Göte Berntsson - Henrik Wegnelius den andra matchen.
Vi startade med 42-24 mot Skottland White och spelade sedan jämnt mot Litauen i en impsnål match 14-14.

Tisdag 30 januari

På tisdagen spelades två riktigt jämna matcher. Anders Morath - Bengt-Erik Efraimsson spelade båda matcherna. PG Eliasson - Gunnar Elmroth spelade mot NL Hok och Björn Wenneberg - Göran Selldén mot Österrike.
Vi inledde med 27-28 mot NL Hok och följde upp med 21-24 mot Österrike för en fortsatt sjätte plats i totalen.

Måndag 29 januari

Det svenska laget började bra och ligger fint med på en sjätte plats efter de två första matcherna.
I kvällens matcher spelar Anders Morath och Bengt-Erik Efraimsson båda matcherna. De spelar tillsammans med PG Eliasson - Gunnar Elmroth kl19.00 mot NL Hok och med Björn Wenneberg - Göran Selldén kl: 21.00 mot Österrike.

Transatlantic Seniors Cup 29 januari - 8 februari

Polen och Canada arrangerar den fjärde upplagan av Transatlantic Seniors Cup. 26 deltagande veteranlag på landslagsnivå kommer att spela turneringen på BBO under två veckor 29 januari - 8 februari.

Den första matchen ska spelas mot närmast följande lag i WBF:s världsranking. Sverige är rankat som nr 7 och våra motståndare i kvällens första match kl: 19.00 är France vinciguerra, rankade som nr 8.
I den andra matchen med start: 21.00 möter vi USA 3, Simson.

Efter de två första omgångarna spelas swiss/gröna hissen där man möter närmast efterföljande lag.

Sverige deltar i tävlingen på spelarnas eget initiativ. Undertecknad har lovat att hjälpa till med line up samt administrativ stöttning och kommer tillsammans med veterankapten Olle Wademark att observera spelet.
Fyra matcher/rond kommer att visas i Vugraphen på BBO med ca 30 min fördröjning.

Sveriges lag

Sverige ställer upp med 12 spelare i laget.

Lag Spelare BBO-namn
SWEDEN
Gunnar Elmroth Turnip1
PG Eliasson PGEliasson
Henrik Wegnelius Henrikweg2
Göte Berntsson 99122
Göran Selldén sellden
Björn Wenneberg TopBjorn
Bengt-Erik Efraimsson berik56
Anders Morath andersm
Urban Finnsson UrbFin
Bengt-Göran Olofsson bgo
Mats Nilsland nilsland
Sven Åke Bjerregaard svebje

Program och upplägg

Månd-torsd 29 jan-1 feb
8 ronder swiss/Gröna Hissen (GH), två matcher/kväll kl: 19.00 samt 21.00, 14 brickor/match.
Första ronden seedad efter WBF:s veteranranking.

Månd-torsd 5-8 feb
De 16 främsta lagen spelar round of 16 om 2x14 brickor på måndagen.
Vinnarna spelar kvartsfinal om 2x14 brickor på tisdagen.
Vinnarna spelar semifinal om 2x14 brickor på onsdagen och slutligen spelar vinnarna final över 2x14 brickor på torsdagen. Spelstart för respektive segment är kl: 19.00 och 21.00.

Lagen som inte kvalat in till slutspel får chansen att spela till sig bronsmedaljerna via en ny swiss/GH där en carry over med 1/3 av kvalpoängen tas med. två matcher 10 brickor/kväll spelas med start kl: 19.00 och 21.00.
Förlorarlagen från KO-matcherna flyttas in allteftersom matcherna där har spelats.
Fullständiga regler för detta finns i regelverket: CoC.

Medaljer till topp tre och till vinnaren även Julian Klukowski Trophy som Victor Markowicz instiftat till minne av sin tidigare partner.

Heja Sverige!