Slutspurt i Elitserien/Superettan

Under helgen 6-8 oktober ska allsvenskans Elitserie och Superettan avgöras på Scandic Väst i Örebro. Lördag 7 oktober spelas även andra omgången för våra 16 serier i division 3 runt om i landet.

Division 3

På lördagen, 7 oktober, spelas den andra omgången av div 3. Resultaten uppdateras av arrangören för varje halvlek. Tabeller div 3

Elitserien

Efter fem spelade matcher toppar Överums BK, Glyssner elitserietabellen dryga 4.5 vp före förhandsfavoriterna Harplinge BK.

Runt nedflyttningsstrecket är det som vanligt väldigt jämnt. Det är många lag som måste vässa sitt spel för att inte riskera att vara ett av de två lag som får spela i Superettan nästa år och ännu långt ifrån självklart vilka av lagen som säkrar spel i Elitserien 2024.

Det är mer än hälften kvar att spela och när det vänder uppåt för ett lag brukar det gå snabbt. Räkna med en spännande avslutning i såväl toppen som botten av tabellen! Tabell

Superettan

I Superettan är det en jakt på två elitserieplatser.
Filbyter Bridge, Team Zang har tagit ett stadigt grepp om förstaplatsen och leder dryga 27 vp före Borlänge BK, PJO.
De tre som närmast jagar är BK S:t Erik-Morot, BK Alert och Sölvesborgs BK. Det är hela 120 vp kvar att spela om så ännu finns god chans för lagen i kön att lägga sig i slutresultatet.

I botten är det fyra lag som trillar ur och får spela i division 2 nästa säsong. Som vanligt är det tight kring strecket och ännu svårt att sia om vilka lag som får lämna. Det som är säkert är att det är hög tid för lagen i botten att börja fundera på hur man ska få till slutspurten! Tabell

Följ spelet

Befinner man sig inte i Örebro för att följa spelet live går det lika bra eller t.o.m. bättre att följa spelet från Elitserien och Superettan via löpande resultat från valfri plats framför datorn/telefonen/paddan.
Löpande resultat visas via SWAN.

Elitserien sänder även en match per rond på BBO. Helgens första match startar 15.00 på fredagen. Vilken match som kan beskådas ser ni på denna sida
Tomas Brenning sammanfattar spelet i Dag-för-dag

Kommentera spelet?

För de som vill kommentera spelet direkt på BBO är ni mycket välkomna och kan ansluta när ni har tid och möjlighet. Följ instruktionerna på denna sida..
Matchschemat finns här