Ny hemsida för förbundet

Välkommen till nya Spader. Det är en del av den största satsningen på IT i förbundets historia. Projektet heter Bridge-IT (BIT) och beslutades på Riksstämman 2013. Du kan läsa mer om Riksstämman och BIT här.

BIT består inte enbart av en ny hemsida. Egentligen är det den minsta delen. BIT är ett projekt med ett flertal medarbetare som löper över 2-3 år. När BIT är klart kommer det att ersätta samtliga befintliga datasystem såsom Klöver (medlemsregister och administration på kansliet), Medlem på nätet, SysKon och Budproblemet. Naturligtvis kommer även gamla Spader att ersättas.

I denna första version kan nya Spader se ganska mager ut, eftersom vi har fokuserat på att bygga en bra plattform för vidare arbete. Syftet har också varit att skapa en attraktiv framsida som är bra för externa parter och nytillkomna medlemmar, vilket gamla Spader inte levde upp till särskilt bra. Under hösten kommer vi att undersöka hur vi bäst publicerar nytt material i nya Spader samtidigt som vi behåller historiken i gamla Spader.

Något av det mest spännande med den nya hemsidan är att den är responsiv. Det är internetslang för ”det fungerar överallt”. Oavsett om du öppnar hemsidan på din PC, din surfplatta eller din mobiltelefon, så kommer du att kunna läsa artiklar och resultat utan besvär.

Majoriteten av nyheterna i nya Spader hittar du i den nya festivalsajten. Där ska vi jobba med bilder och nyheter så att rapporteringen från årets festival blir bättre än någonsin. Samtidigt kan vi se vad som är bra och dåligt inför det fortsatta arbetet med sajten.

När det gäller resultatrapportering har vi gjort även den responsiv. Det betyder att om du sitter på restaurangen i Örebro, och på mobilen använder resultatlänkarna från nya festivalsajten, kommer du inte att behöva förstoringsglas för att se resultat. Prova gärna att vinkla telefonen från stående till liggande för att se hur resultaten automatiskt anpassar sig till det nya formatet.

Du kan logga in med dina befintliga inloggningsuppgifter via knappen Logga in i övre vänstra hörnet. Om du sedan klickar på menyalternativet SPADER kommer du åt gamla Spader utan att behöva logga in även där. Dessutom, om du är inloggad kan du enkelt se Mina tävlingar på nya festivalsajten.

Uppe till höger finns en Sök-knapp som faktiskt fungerar! Skämt åsido, orsaken till att vi nämner det är att det i gamla Spader har varit sämre på den fronten. Nya Spader är byggt på en modern plattform med fungerande sökning. Sök-knappen är antagligen snabbaste vägen till att hitta något. Kom dock ihåg att du tyvärr inte kan hitta material från gamla Spader den vägen.

Återigen, välkommen till nya Spader!