Halva kvartsfinalen spelad

Slutspelet är igång och våra två lag har nu spelat tre segment av sex.
Damerna tuffar på och har tagit ledningen medan veteranerna har mött ett Frankrike som varit lite för bra för oss idag.

Som man kunde förvänta sig med spelare, ledare och funktionärer från världens alla hörn har vi Covidutbrott i en del trupper. Arrangören klurar på hur man ska hantera situationen och eventuellt kommer de sista dagarna inte att se ut som det är tänkt. Vi avvaktar besked och följer det som bestäms.

Åter till spelet:
I kvartsfinalen möter damlaget hemmanationen Italien och har börjat bra. Vi leder med 104-74 efter segmentsiffrorna 48-36, 25-19 och 31-19. Tre segment återstår att spela innan en eventuell semifinal.

Veteranlaget möter Frankrike som både spelar bra och har flyt. Idag är vi utklassade i såväl budgivning som spel. Ställningen är 11-29, 12-62 och 28-76, totalt 51-167. Vi har hälften kvar att spela och vi hoppas på ett mirakel!
Tyvärr har det på tisdag morgon via ett snabbtest visat sig att åtminstone en i laget har blivit smittad av covid. Veteranerna bor uppdelade på två hotell, ingen av dem tillsammans med damerna. Smittan finns som sagt i lokalera så bara att hålla tummarna för att vi andra klarar oss.

Tisdag 5 april

Inget av lagen är uppsatt att spela på BBO den första matchen. Övriga matcher bestäms på tisdag eftermiddag.

För damerna får Jessica Larsson och Kathrine Bertheau sovmorgon.
För veteranerna vilar Anders Morath och Johnny Östberg.

Heja Sverige!