Inför VM - Venice Cup

Om en knapp vecka är det dags för våra landslag att sätta sig på planet till Italien, för att ÄNTLIGEN få spela internationell livebridge igen!

Det svenska damlandslaget kommer till Salsomaggiore för att försvara sin titel som världsmästare från Wuhan 2019, och det är så klart superspännande! Redan under VM-kvalet i slutet av sommaren 2021 visade man en stark form, där vi slutade som segrare, med över en hel matchs marginal.

Laguttagningen är tidigare presenterad på denna sida

Kathrine Bertheau & Jessica Larsson
Sanna Clementsson & Emma Övelius
Louise Hallqvist & Ylva Johansson

Jag hade verkligen sett fram emot att kunna delta på på plats, som kapten, för första gången sedan jag tillträdde rollen, men på grund av familjeskäl har jag inte någon möjlighet att vara med den här gången. Den som tar på sig kaptensmössan på plats är dock ingen mindre än Tobias Törnqvist!

Tobias Törnqvist är ursprungligen från Göteborg men sedan ett par år bor han i Dubai. Han har sedan tidigare mästerskapserfarenhet som coach för öppna laget 2000-2005 samt kapten för juniorlandslaget 2006-2009. För att inte tala om en hel del egna meriter som spelare. Jag är fullständigt övertygad om att Tobias kommer att styra skutan lugnt, tryggt och framgångsrikt.

Jag har stora förhoppningar på att laget kommer hem med medalj!