Matchens giv Åttondelsfinal 2/2

En småknepig spaderutgång resulterade i 10-11 imp i fyra av inledningens åtta matcher.

1076
kn942
E8
10876
K4
ED103
K10543
KD
53
K865
D62
Ekn53
EDkn982
7
kn97
942
17
Nord
Öst
Syd
Väst
Nord giv
Ingen i zonen

Många Östar behandlade sin hand som något slags sangöppning och fick därmed ta hand om spelet i 4 spader. Det gjorde att Syd hade nära till det trumfutspel som ger spelföraren problem.

Där Väst spelade kontraktet blev variationen av utspel större.

Klöver eller hjärter ut ger spelföraren en lätt uppgift. Det är bara att ordna en klöverstöld för att saken ska vara klar. Trumfutspel förhindrar däremot stölden och frågan är då vilken som är den bästa chansen till hemgång.

Naturligtvis kan Öst satsa allt på en hjärtermask för att bli av med den förlorande klövern men det verkar mer konstruktivt att genast ge sig på rutern med en mask. Det misslyckas i stort sett bara när Syd har ruterdam och försvaret dessutom kan ta en stöld i färgen.

Fortsätter försvaret i trumf, drar Öst också en tredje rond och godspelar sedan rutern. Skiftar Syd i stället till klöver efter ruterdam, kan klöverstölden åter bli aktuell.

Cilla Rimstedt som Öst bjöds på en grym gissning av Håkan Johansson i lag Bretz när denne startade med rutertvå till Nords ess. Ruter kom förstås tillbaka och vad skulle Cilla tro?

Visst såg det ut som om utspelet var en singel? Alltså låg ruter från handen och Syds dam följdes av ruter till stöld!


Visa alla nyheter   |   Visa alla Matchens giv