Matchens giv Åttondelsfinal 1/2

Slambricka med flera bottnar

Första halvleken i slutspelet bjöd på en verklig swingbricka, där det blev tvåsiffrig utdelning i sex matcher av de åtta:

kn103
E942
954
432
EK97
Kkn7
EKDkn107
D4
108
Dkn1032
9865
8652
D653
EK876
4
Nord
Öst
Syd
Väst
Väst giv
Alla i zon

Slam bjöd vid tio av borden.

Mot 6 spader gäller det för Nord-Syd att ta för hjärteress i första stick. Annars kan Öst ta ut ess-kung i trumf och sedan saka bort bordets fyra hjärter på klöverna innan Nord kommer åt att stjäla.

Hjärterutspelet från Syds hand är ingalunda självklart om budgivningen inte avslöjat för mycket och fem Öst-Väst-par fick också hem sin spaderslam. Bet blev det bara vid två bord.

Än mer intressant hade det kunnat bli vid de tre bord där Öst-Väst i stället hamnade i 6 klöver. Kan Syd undvika det naturliga ruterutspelet får Nord chansen att spela hjälterollen genom att krypa när Öst spelar kung och knekt i hjärter. Utan ingång till bordet kan Öst inte komma åt rutertopparna och sitter kvar med en spaderförlorare.

Guldstjärna på brickan får Åke Enander i Albrekts Seniorer som hittade att ducka hjärteress två gånger mot 6 sang. Därmed blev det straff på samma sätt som straffat 6 klöver.


Visa alla nyheter   |   Visa alla Matchens giv