Forum » Tävlingsledare och domslut » Resultat i lagmatch vid reducerat antal givar?

Resultat i lagmatch vid reducerat antal givar?

2 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Pär Ol-Mårs
Bild för Pär Ol-Mårs
Resultat i lagmatch vid reducerat antal givar?

I en 28-brickors match upptäcktes i halvtid att paren suttit på fel ledd vid ena bordet, så att man satt samma väg vid bägge borden. Första frågan är då om det finns någon regel om ansvarets fördelningen för detta fel? Andra frågan är om det nu beslutas att dessa brickor skulle strykas och att på grund av tidsskäl matchen istället då bara omfattade 14 givar, ska ändå matchresultatet räknas enligt 28-brickorsskalan? Letade i lagboken men hittade inget svar där.

Ping Huang
Bild för Ping Huang

Detta regleras av Generellt regelverk för tävlingar inom SBF 2018/2019
http://www.svenskbridge.se/sites/default/files/official_documents/1819_general_coc_180701.pdf

På sidan 28: Spel på samma ledd
Om halvlek/segment mellan två lag spelats på samma ledd, ska TL så långt möjligt söka få denna omspelad under innevarande speltillfälle. Om så av speciella omständigheter *) inte är genomförbart, gäller det resultat som åstadkommits i den korrekt spelade halvleken/segmentet. Dock omvandlas IMP-resultatet till VP utifrån skalan för det antal brickor som hela matchen skulle ha omfattat.

*Till speciella omständigheter räknas bl a att bokade tåg-, flyg eller andra tider som inblandad spelare måste passa. Om slutresultatet i tävlingen, denna match oräknad är känt, får halvleken inte spelas om. I de fall matchen endast omfattar en halvlek/ett segment och denna/detta av TL bedöms inte kan spelas om, får båda lagen 12 VP vid 25-0-skalan, 8.00 VP vid 20-0-skalan, i matchen. Under dessa omständigheter utdelas inga mästarpoäng i matchen.

Logga in för att kommentera