Forum » Juniorbloggen » Junior-VM 2018 i Suzhou

Junior-VM 2018 i Suzhou

49 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg

Sidor

Martin Löfgren
Junior-VM 2018 i Suzhou

Så har det äntligen blivit dags för VM. Vis av erfarenheter från förra året, då incheckning tog bortåt 7 timmar till den f ö utomordentliga anläggningen i Samorin (den var så utmärkt att t o m resultaten där blev bra!), flög jag ner ett dygn före de andra.

Först har vi dock haft en fin vecka i Örebro, om man nu bortser från värmen som ju knappast organisatörerna kan belastas för. Det spelades landskamper och Chairmans, brons, silver och Guldgruva…

Själv tog jag med min cykel för att kunna trampa mellan Scandic Väst och Conventum, något som dock skulle komma att få konsekvenser…

Sitter nu på hotellrummet och räknar måltidskuponger, av vilka jag fått bortåt en 900 stycken, inte precis rättvända om man säger så, och inte överensstämmande med antal behövda portioner. Ska nu försöka föregå med gott exempel och sova i tid för att kunna ta emot alla anstormande svenskar på tisdagen.

…konsekvenser? Den lätt-äcklade avrådes från vidare läsning här. Värmen och friktionen i gott samarbete skapade i lagom tid till avresan en liten infektion (etc etc) som gjorde att jag fick åla mig in i bilen och köra hem en dag för tidigt från Örebro och uppsöka läkare. Det var kul att sitta alla timmarna i flyget, man sover så bra med ömmande bak… En halvskadad kapten är dock inte särskilt allvarligt.

I morgon tisdag landar först coach Tom, därefter Isis och Tiger med föräldrar och lite senare MayaLo och Andrea med en pappa. På eftermiddag landar sedan hela den resterande konkarongen i ett par olika flyg, en ankomst med ursprung Arlanda och en med våra National-spelare från Atlanta. Av de sistnämnda råkade Ida ut för en olycka för ett drygt tiotal dagar sedan och skadade sin ena hand; vi får bara hoppas att resan kunnat gå väl så att Ida kan fokusera lika bra som vanligt vid borden. U21-coach Lars tillstöter något dygn senare.

Det tog dryga två timmar att ta sig från Shanghais flygplats till Suzhou, och därifrån ska det komma regelbundna nyheter under de 12 dagar VM kommer att hålla på.

Ni ska också hålla på något, nämligen tummarna! Det räknar vi faktiskt med!

Sidor

Tomas Brenning

Martin glömde en sak i sin rapport:

Utöver spel i Örebro ställde hela juniortruppen på plats upp och bar skärmbord till Scandic Grand, monterade borden för att avsluta med att i dagarna tre tillsätta samtliga BBO-operatörsplatser från slutspelet i Chairman’s Cup.

Tack juniorer för väl utfört arbete, och tack Martin för utmärkt schemaläggning.

Sidor

Ola Brandborn

Barnarbete! Bra!

Sidor

Erika Rodin
Bild för Erika Rodin

Ola Brandborn skrev:


Barnarbete! Bra!

De fick väl betalt?

Kämpa på där borta nu!!! :))) Heja Sverige :))

Sidor

Pär Ol-Mårs
Bild för Pär Ol-Mårs

Lycka till med medaljskördandet!

Sidor

Martin Löfgren

DAG -2

Det är tisdag kväll och alla (utom Lars som kommer i morgon) har anlänt, till synes vid fullt medvetande och i positiv sinnesstämning. Transporten från flygplatsen fungerade även i dag.

Den egna dagen gick till att fixa de resterande lunchkupongerna (numera fulltaliga), gå runt och kolla att alla dubbelrum hade två sängar, testpromenera till spelplatsen (5 minuter) och på hemvägen passera ett shoppingcenter som troligen skulle kunna konkurrera med Ullared…

I själva verket sökte jag en uttagsautomat för att kunna betala den deposit till hotellet på 1000 lokala pengar (lite mer i kronor) som måste betalas cash. Automaterna fanns där, men när man vände blicken såg man inte slutet på byggnaden. Här fanns kylskåp och TV-apparater (mopederna, eldrivna förstås, såldes på undervåningen), kläder av alla de slag, två bagerier, levande sjömat (såg dock inga ormar) och en närmast ändlös matavdelning med bl a jätteavdelning för frukt och grönsaker som ska fungera som vår depå för mellanmål.

När jag skulle betala accepterades inte kreditkort. Gammalmodigt? Nej, tvärtom, här var mobilbetalning det totalt dominerande, men de accepterade lite grymtande mina sedlar (fast man granskade dem grundligt)!

När alla kommit, checkat in och ätit hölls en genomgång för hela truppen om säkerhet och lite om tävlingen samt hur vi ska tillbringa vår (nästan) lediga dag i morgon.

Kl 10 drar hela truppen för att registrera sig och få sina ”badges”. Efter lunch planerar vi en liten utflykt för att hålla oss vakna (tidsomställning…) och efter lite konsultationer föll valet på ”The Humble Administrator’s Garden” (!) som ska vara den största trädgården i staden. Det ska bara bli lite slapp rundvandring för att få röra på benen. (Namnet är ju också kul för att påminna alla i truppen om ”Ö”:et i vårt mantra ”SJÖAR”… Cool ).

Kl 18 är det Captains’ meeting, en genomgång av vad som där sades med truppen och den stora invigningen.

Morgonen därpå börjar det på allvar. Och du har väl inte glömt bort vad DU ska göra?

Sidor

Stefan Andersson

Nej då. Vi kollar och stöttar. Kämpa kids!!!
Stefan

Sidor

Jan Malmström
Bild för Jan Malmström

Skönt att höra att alla är på plats. Lycka till!
//Janne

Sidor

Lillemor Jernberg
Bild för Lillemor Jernberg

Även i Gävle hålls tummarna!

Sidor

Carina Wademark
Bild för Carina Wademark

Svenskt på BBO/Funbridge

Torsdag 9/8
BBO
07.30 - 09.30 Sverige - Israel U26
12.10 - 14.10 Sverige Egypten U26

Fredag 10/8
BBO
07.30 - 09.30 Sverige Polen U26

BBO | Funbridge

Sidor

Martin Löfgren

DAG -1

Hela truppen marscherade i morse 5-minuterspromenaden till spelplatsen för registrering och erhållande av de magiska ”badges”, utan vilka man inte kommer in för spel. Kineserna undrade varför vi inte ville ta bussen, ”det är ju så varmt ute” (som om vi inte tränat på det i Örebro…).

Direkt efter lunch tog vi en buss till ”den ödmjuke administratörens trädgård” och orkade med ungefär en och en halv timmes promenad innan man smält helt – jo det var varmare än i Sverige i somras, men framför allt fuktigare.

Efter en snabbdusch drog Kathrine, Tom och jag till ”Captains’ Meeting”, och denna gång med ett speciellt problem att lösa…

Som bekant har Ida skadat sin högerhand, vilken är omsorgsfullt gipsad upp till armbågen. Det är spel- och skrivhanden som drabbats, och i VM spelas med skärmar vilket förutsätter att man kan ge skriftliga förklaringar till bud på bägge sidor. Ingen av oss hade tänkt på detta problem, Ida kom på det först och nu var det bråda dagar att finna en lösning. Tom var nog den som först kom på tanken att man kan använda en surfplatta som försätts i ex vis flygläge och läggs upp mellan spelarna. På så sätt kan Ida pekfingervalsa fram lite förklaringar, det blir inget snack som kan uppfattas på andra sidan bordet och det finns skriftligt ”spår” på allt som frågas och förklaras.

Idén med pad är jättebra, men skulle tävlingsledarna accepterad den? Jodå, vi fick en pratstund efter kaptensmötet, och vi fick grönt ljus.

För övrigt var detta möte det i särklass sämsta och mest inkompetent ledda jag övervarat. Tjafs och inkonsekvens var nyckelord, och inte minst utbytet om U16:s 2 brickor kortare (än andra klasser) matcher kom på tapeten.

”Är matchtiden lika lång?” ”Nej, den är 1t45 medan andra har 2 timmar. Men vi kommer inte att bestraffa kids om de drar över matchtid” ”OK, men kunde man då inte sätta 2 timmar som fast matchtid för alla?” ”Nej, det kan vi inte, U16 spelar ju 2 brickor mindre”. ”Men ni tillåter ju ändå att de spelar så länge, och då kunde vi ju ha enhetliga block om 2 timmar för alla!” ”Men det har vi ju, blocken är 2 timmar, bara det att matchtiden är 1t45 för U16 – men vi bestraffar dem inte”. ”Men vad händer om U16 tar MER än 2 timmar på sig?” (etc, etc, bla, bla, bla..:).

Eller: en upphettad diskussion hade uppstått om man måste alertera återbudet 1 NT efter 1 lå – 1 H om handen kan innehålla 4-korts spader. Vissa tyckte ja, vissa nej. Eftersom man inte kunde enas uppfann man en kompromiss: varje par måste säga till sina motståndare före matchen om man tillåter 1 NT-återbud som förbipasserar en 4-korts högfärg!! Detta kallas för ”Pre-Alert”, ett fenomen som inte ens finns med i ”Conditions of Contest”…

Till invigning och sedvanliga inspirerade tal följt av middag och så hem för en dragning för lagen om vad sig på kaptensmötet tilldragit. Tro det eller ej, men en av spelarna hade då, första dagen, lyckats förlora sin badge.

I morgon börjar U26 med Turim och Hukka mot USA2 medan Sansa och Hamann för U21 tar sig an Canada. Midas ska sedan in och förhoppningsvis göra hackmat av Israel på vugraph/ BBO.

Sidor

Martin Löfgren

Det finns inte mycket att tillägga till den övriga resultatrapporteringen på hemsidan. Alla par har spelat bra, och framför allt har U26-paren övertygat - något som man kunnat se på BBO.

Största muntrationen för oss som följde resultaten var i Kinamatchen, där fi bjöd en bra 6 D i störd budgivning. Det dröjde ett tag innan det kom något från andra rummet - skulle Ida och Micke bjuda lillslammen, eller skulle de missa den? De missade den, men det kunde man lätt förlåta eftersom de bjöd 7 med hemgång…

Spellokalen (se foton i anslutning till resultaten) är helt OK, men spelarutrymmena är usla. De platser som finns är gångarna under läktarna, och det är mestadels trångt och varmt. Första resultatjämförelsen fick göras i en kakafoni av alla lags mer och mer högljudda utrop, sedan har vi funnit en något bättre plats.

Såväl coach Lars (med hjälp av Anita) som föräldrar Daniel, Emma och Jesper har hjälpt till med förfriskningar och snacks, alltid viktigt, men nu extra nödvändigt då vi spelar nästan non-stop från lunchpausens slut 13.30 till sista match 20.10.

Sidor

Carina Wademark
Bild för Carina Wademark

Svenskt på BBO/Funbridge

Lördag 11/8
BBO
04.00 - 06.00 Australien - Sverige U26
07.30 - 09.30 Indien -Sverige U26
09.50 - 11.50 Sverige - Singapore U26

Sidor

Martin Löfgren

Dag 2:

För själva resultaten hänvisas som vanligt till nyhetssidans utmärkta rapportering.

Det är glädjande hur U16 bara mal på. Inga stora siffror, men motståndarna görs ned en efter en, och idag har man vunnit över Polen, Kina, Indien och BBO-VM-tvåorna England. Alla tre paren gör bra ifrån sig: mer rutinerade Markus-Andreas kompletteras av de fyra tjejerna från Varberg som framför allt i kortspelet tar för sig. En massa små-ettor och tvåor vittnar om ordning och reda!

U21 trampar också på bra med vinst mot farliga Israel (det såg illa ut efter ett par brickor), knapp förlust mot inte ofarliga Tyskland och sedan en rejäl seger mot China Hong Kong. I den sistnämnda matchen gjorde Teo debut, och gjorde det bra.

Laget ligger fyra vilket resultatmässigt är bra, men fortfarande varvas utmärkta spel med slarv i alltför hög grad. Eftersom vi vet att våra fem ”youngsters” verkligen kan när det gäller hoppas vi att felprocenten ska gå ner.

U26 har haft en lite blandad dag. Turim hade sovmorgon när Canada nedgjordes med 58-30. Hukka gick ut i BBO-matchen mot Polen, och efter ett par olyckliga avgöranden (bl a välja vilken 5-3-utgång i högfärg man skulle spela) av Ida och Micke blev det knapp förlust med 27-34.

Dagen avslutades mot Indonesien då Midas vilade, och efter halva matchen låg vi under med 6-23. Alla våra lag har i flera matcher vänt mer eller mindre stora underlägen, och så skedde också nu. Slutresultatet 39-28 (13.23 VP) togs bl a med hjälp av en synnerligen skakig storslam som hängde på en sidofärg 3-3 när motståndarna var i utgång. Scenariot repeterades i U21 där Castor och Erik stämplade in 1510, men man hade vunnit nästan lika mycket på den i det närmaste 100%-iga lillslammen. Never argue with success…

…eller kanske ändå…? Rent budtekniskt tycker jag händerna var intressanta:

♠ AQT9865
♥ 7
♦ T6
♣ KQ5

♠ K3
♥ AJ9863
♦ A5
♣ A76

Om man spelar 2-över-1 som utgångskrav, vilket våra juniorer gör, och inte har tillgång till ett starkt hoppande borttag i hjärter över Nords öppningsbud 1 ♠ så inställer sig frågan om vad man som Syd ska bjuda andra gången på Nords 2 ♠. Bägge Syd valde 3 ♥ vilket jag inte gillar (men så spelar jag inte i landslaget heller). För mig har budet 2 N bara en nackdel: man kan någon gång få sangen på fel hand, men å andra sidan anser jag dels att hjärtern är för skraltig, handen ser ut att kunna spela i minst 3 olika denominationer (♥, ♠, NT) och man vinner i ekonomi.

Nu går budgivningen:

1 ♠ - 2 ♥
2 ♠ - 3 ♥
3 ♠ - 4 ♣

Nu ansåg man att 4 ♣ helt klart är ett kontrollbud med spadern som trumf. Jaså, säger jag, och vad gör man då med:

♠ x
♥ AKQJxxx(x)
♦ Qx
♣ Ax(x)

om/när man inte har ett starkare hjärterbud än 2 ♥ första varvet?

Nu är det förstås upp till varje partnership att bestämma vad buden betyder, men amatören jag tycker att 2 N följt av 4 ♣ (på evt 3 ♠) är klart cue för ♠ och 3 ♥ + 4 ♣ är cue för den egna färgen.

I morgon lördag är vi på BBO hela tre matcher av fyra: Australien (med i Sverige tidvis boende Renée Cooper), Indien (överraskande tabelltrea), Singapore och Chile.

Sidor

Thomas Andersson
Bild för Thomas Andersson

Martin Löfgren skrev:

♠ AQT9865
♥ 7
♦ T6
♣ KQ5

♠ K3
♥ AJ9863
♦ A5
♣ A76

Nu går budgivningen:

1 ♠ - 2 ♥
2 ♠ - 3 ♥
3 ♠ - 4 ♣

Nu ansåg man att 4 ♣ helt klart är ett kontrollbud med spadern som trumf.

Ni hao!

Håller helt klart med om 2NT, ffa för att hålla budekonomin nere. 2 kan ju vara baserat på 5-kortsfärg.

V.g. 4 så kanske man kan använda en texasapproach istället för kontrollbud när trumfen inte spikats, dvs 4 är S/T i medan 4 är S/T i . Lågfärg är ju inte aktuellt som trumf.

F.ö. - lycka till alla!

Sidor

Lars-Göran Larsson

Thomas Andersson skrev:


Martin Löfgren skrev:

♠ AQT9865
♥ 7
♦ T6
♣ KQ5

♠ K3
♥ AJ9863
♦ A5
♣ A76

Nu går budgivningen:

1 ♠ - 2 ♥
2 ♠ - 3 ♥
3 ♠ - 4 ♣

Nu ansåg man att 4 ♣ helt klart är ett kontrollbud med spadern som trumf.

V.g. 4 så kanske man kan använda en texasapproach istället för kontrollbud när trumfen inte spikats, dvs 4 är S/T i medan 4 är S/T i . Lågfärg är ju inte aktuellt som trumf.

(editerade lite text ovan)
Jag tycker somThomas, med detta som motiv: Många (?) spelar så att 1hj - 1sp - 3hj visar 6 hjärter och 3 spader, förutom tillägg. Nu är budläget närmast identiskt det av Martin beskrivna. Eftersom 3sp inte är krav, 3NT/4hj/sp är utgång - ”måste” 4kl relatera till hjärter och 4ru till spader. Tyvärr kan man inte garantera/kontrollera alla kontroller i lågfärg om man samtidigt vill ha ett slaminviterande bud. Jag skulle associera de båda budlägena och använda samma metod för ”lika” budläge.

(Skillnaden mot 1sp - 3hj (starkt) är att nu är 3sp krav, så både 4kl och 4ru kan vara kontrollbud med hjärter trumf, vilket jag tror är mer praktiskt än att söka ny trumf i lågfärg, dvs att de skulle vara äkta och 5+ färg. I samtliga beskrivna budgivningarna ska man nog ge upp att hitta lågfärg, då starka enfärgshänder med starka färger finns i hjärter)

Sidor

Martin Löfgren

Om någon kollat morgon-(natt-)matchen och sett oavgjort kan jag meddela att en svenskprotest vann gehör:

Axx
AJxx
Kx
Qxxx

QJ9xxxx
-
Axx
Axx

(ungefär)

Rimstedts var snabbt i slam, något såväl U21 som U16 inte kopierade. Kung satt rätt och dessutom singel, så spelföringen gav inte de stora utmaningarna.

Mot Ida-Micke bjöds sålunda:

Väst
Nord
Öst
Syd
Micke
Cooper
Ida
McGrath
1*
Pass
1*
Dbl
1*
2
4*
Pass
4

Efter en 2+klöver och transfersvar med färgvisande dubbling visade Nord 3-kortsstöd i spader med minimum och Syd splintrade med 4 . Enl vad jag hört var det inte renons- utan (högst) singelvisande, och då verkar Nords 4 i överkant fegt.

4 föregicks dock av en ganska lång tankepaus, så när Syd fann att gå vidare hade de våra invändningar, något som TL stödde, och resultatet korrigerades till 4 med två övertrick. Därmed blev det trots allt svenskseger i U26 såväl som (verkar det som) oövervinneliga U16.

Sidor

Carina Wademark
Bild för Carina Wademark

Svenskt på BBO/Funbridge

Söndag 12/8
Funbridge
09.50 - 11.50 Holland - Sverige U26

Sidor

Martin Löfgren

DAG 3:

I går spärrades line-up-systemet ut av ”myndigheterna”, och först efter några timmar hade man öppnat en parallell-lina. Lagom till match 4 i dag bröt resultatrapporteringen på internet ihop, så vi kunde inte följa med annat än det som sändes på BBO eller affischerades på tv-skärmarna i den minuskula lobbyn där man fick trängas med ett hundratal personer på några kvadratmeter yta…

Våra U16 ångar på något alldeles enastående. Man förlorade visserligen sista matchen mot tabelltvåan Canada men vann alla tre andra. Det återstår en hel del, men våra kidz har verkligen spelat solid bridge så här långt!

Mot U21 var det främst en slam och en utgång, där framför allt slammen var sådär 50%-ig, som bidrog till förlusten i morgonmatchen mot Norge. Ett missat utspel mot en tuff slam beseglade ödet, men våra Youngsters bet ihop och vann i likhet med sina yngre kollegor de övriga matcherna, inte minst den viktiga matchen mot USA. Teo spelade första och sista matchen för dagen med respektive Erik och Castor, så att var och en kan få åtminstone lite vila.

U26 började mot Australien, där Renée Cooper visade att hon inte kommit för att passa; i tredje hand i pluszon höll hon:

Q5
T654
K62
9543

Efter två pass klämtade Renée 2 Multi!!! Partnern var inte riktigt med på noterna utan hoppade iväg till taxa 500. Hade det inte varit för att Mikael R vid det andra bordet varit riktigt vaken i försvaret så hade det inneburit en vinstbricka mot 600 i 3 NT, men beten togs snyggt och omsorgsfullt. Turim och Midas tog 13.23.

Andramatchen mot Indien var småsiffrig, 11-8 i IMP via Hukka och Midas, men ett TL-ärende gav oss 5 extra IMP (felaktig förklaring).

Även tredjematchen (Turim och Hukka) var ”gnetig” IMP-mässigt, men de våra höll ganska tätt och när Simon lyckades hålla en 1 X nere i ganska mirakulösa -300 och andra brickor spelats väl av vårt lag så kunde setet mot duktiga Singapore skrivas till 29-5.

Om set 2 och 3 inte varit så svängiga så togs allt igen med ränta i sista setet. Midas tog en mirakelbet i fiendens slam, men gick också en bet i egen. Turims spärrstil, som ofta ger (många) poäng, slog tillbaka när man klev in med 3 och fick spela det med två dubblade bet med utgång i spader hemma på egen ledd. När röken skingrats hade vi vunnit med 5 IMP, 45-40! Vi ligger trea i en treklunga med Holland (2), vi (3) och Frankrike (4) med USA1 rätt långt före fast de fick däng av sina landsmän i USA2.

I morgon svår dag med Colombia, Italien och Holland. Turim vilar i första matchen.

Sidor

Göran Hammarström

Hej på er. Vill redan nu tacka för suverän rapportering och ser fram emot varje dags summering, vilken görs på ett utsökt sätt.
Kämpa på o glöm inte ha riktigt kul vid borden!

Sidor

Martin Löfgren

DAG 4:

Söndagen blev en betydligt mer blandad dag än tidigare med en mix innehållande några mindre bra resultat.

U26 inledde mot Colombia med Midas och Hukka, där framför allt paret mot Hukka spelade riktigt bra. Våra förlustbrickor var en missad slam och ett mindre lyckat utspel, men det fanns förstås vinstbrickor också, och slutresultatet blev 8.42 till oss.

Mot Italien hade både Hukka och Turim bra protokoll, med inte minst en lysande vända i försvaret av Adam mot en 3 NT-are. 44-14 i IMP omsattes till 17.04.

Men dagens sista match mot Holland gick i moll och jag drar helst ett streck över den. 2.96 poäng blev det bara till oss, och vi ligger därmed femma med två speldagar kvar.

Måndagen inleds med jumbon Botswana och därefter nästjumbon Nya Zeeland. England, som gjort en blek figur detta VM, är match nummer tre innan vi tar oss an tabellettan USA 1. Turim vilar i morgonmatchen.

U21 startade dagen mot Kina, en jämn match där främsta svingen var en 4 som Kina betade men inte vi; 9.34 blev skörden innan det var dags för jumbon Botswana. Teo gick in så att Sanna fick vila (nu har alla fyra fått stå över en match) och trots lite slarv av ett par stockholmsherrar blev det 20 till oss.

Till sist blev det stryk mot Bulgarien, ganska onödigt. Sansa och Hamann hade just ätit upp ett underläge när det blev fullständig tilt i en slambudgivning: en spelare essfrågade och försökte gå ned i 5 (som går hem). Partnern var inte med på noterna utan hoppade till 7 , och svängen till 7 NT kostade 1700 och totalt 20 IMP. Vi ligger även här femma.

I morgon har Alex sovmorgon medan övriga tar sig an Indien.

(A propos 1700: U26s morgonmotståndare Colombia fick in 1700 i 4 X i andramatchen idag mot Frankrike. Den glädjen blev dock inte långvarig, eftersom lagkamraterna betalat ut 2800! Tänka sig att, som Frankrike, betala ut 1700 och vinna 15 IMP…!).

Ett konstant glädjeämne är U16. Man förlorade förvisso morgonmatchen mot Kina 3 (som nu pendlar mellan plats 1 och 2) stort, men sedan gav Aber och Tigris Turkiet på nöten. Aber och Anya spelade sedan den mycket viktiga matchen mot Danmark, och det blev vinst även där. Söndagen avslutades mot Botswana, en nation som dessvärre ligger sist i de tre serier man deltar i, och i kidz-klassen rejält. På de 16 matcherna man spelat har Botswana kidz skrapat ihop drygt 5 VP, och matchen mot oss blev inget undantag. 20-0 till de våra, och vi ligger nu med en ynka match (mot svåra Frankrike) kvar femma.

Räknar vi rätt så har nian nu 172 poäng och vi 197, så kidz har kvalificerat sig till slutspel!!!

Detta var något vi hoppats på, men inte i förväg på något sätt vågat räkna med. Stort grattis till Markus, Andreas, Isis, Tiger, MayaLo, Andrea, Kathrine och Eva!

Vi andra samlar krafter för att förvalta våra vidaregångsplatser

Sidor

PO Sundelin

Eftersom flera har anlagt synpunkter på budgivningen
1sp - 2hj
2sp -3hj
3sp - 4kl

kan berättas att för Hult-Stokka hade ett direkthopp till 3hj varit naturligt krav med jättebra färg (Se Martin Ls fråga vad man gör med en dylik hand).
Sekvensen ovan förnekar alltså detta (och eventuell sang kommer troligen på rätt hand).
Med andra ord bör Stokkas 4kl på 3sp vara entydig accept av spadern.

Sidor

Martin Löfgren

Bra system!

Sidor

Carina Wademark
Bild för Carina Wademark

Svenskt på BBO/Funbridge

Tisdag 14/8
BBO
04.00-06.00 Sverige - Frankrike U21
07.30-09-30 Italien - Sverige U21
12.10 - 14.10 Kina3 - Sverige U16

Sidor

Martin Löfgren

DAG 5:

Flaggan i topp och hatten av för vårt U16-lag som gjort den helt makalösa bedriften att ta sig till semifinal. Naturligtvis hoppas jag kunna buga ännu djupare, men redan att ha placerat sig som ett av de fyra bästa U16-lagen i världen är fantastiskt!

I glädjen över avancemanget hälsar vi till Janne Malmström som är lite av roten till 4/6 av laget men som inte kunde komma med till Kina.

Canada slog oss ordentligt i kvalet, men kvartsfinalen var bara spännande i början av första segmentet, sedan var bara de våra överlägsna i nästan allt.

Lite tursamt var det nog allt när Andreas svarade fel på Essfråga och Markus hoppade till storslam med singelruter. Det kom ruter ut och Andreas hade till sin partners förvåning inte esset…däremot renons, så det var bara att claima in hemgången – den bjöd ingen annan i truppen…!

Kina 3 blir motståndare i semin, en match som de på pappret ska vinna, men våra U16 har visat att såna papper inte alltid är att lita på. Håll nu tummarna för Markus, Andreas, Isis, Tiger, MayaLo och Andrea, och oavsett hur det går i morgon har vi sett en bragd idag!

122-65, nästan dubbelt så många IMP som motståndarna. Tänka sig…

U21 spelade fyra matcher, Alex fick sovmorgon och i övrigt spelade kärnkvartetten matcherna. Det var fortfarande en del slarv, men glädjande var att spelet skärpte till sig i sista matchen mot England. Att dessförinnan ha slagit Frankrike (som vann bägge matcherna mot oss i Samorin) var viktigt för att inge respekt (även om -530 inte var så vackert…).

U21 ligger femma, men det är nära till andraplatsen (Israel har ryckt). I morgon Finland, Italien (på BBO) och Polen; två svåra och en halvsvår match, men det ska mycket till för att vi inte ska gå vidare.

U26 hade två lätta matcher i inledningen, men vi spärrade upp ögonen när vi efter några brickor låg under med 1-28 mot Botswana. En anledning till detta var en giv där i stort sett alla i fältet spärrat med 3 (X) 5 och man fick gissa mellan 5 eller 6 . Lillslammen var bra förutom att spärröppnaren försett sig med Qxx mot partnerns renons i trumf, och dessa satt bakom A-K. Mot Micke och Ida bjöd botswanierna inte något alls, och med sedvanlig bra koll bjöd Grönkvistarna den mycket bra slammen, för att se 13 IMP segla ut. Men sedan flöt IMP:en tillbaka och vi kunde bokföra en storseger. Det blev likaledes en storseger mot nästjumbon Nya Zeeland.

Turim och Hukka spelade bägge de avslutande matcherna mot England och USA1. Englandsmatchen blev jämn och vi drog det kortare strået med 8.72. Mot USA1 började det hela vårdat, men att man blivit gammal får illustreras av:

K9xxx
KTxx
xxx
x

(lågfärgerna kan vara lite annorlunda, alla rapportsystem ligger nere så ingen chans att kolla)

I första hand i pluszon ”måste” man spärra (en gamling passar ju); Simon Hult tog en svag 2-öppning i spader medan amerikanen hade ett passande verktyg: 2 svagt med bägge högfärgerna. I bägge fallen slutade det med 2 bet i eget kontrakt (gamlingen noterade att utgången på fiendens 24 hp verkade gå bet, men måste väl inse att när så bra spelare bjuder så ligger det väl en del i det… Smile ).

Men sedan blev det dessvärre en utförsbacke med flera dyrbara avgöranden. När USA dessutom hade lite tur kunde vi konstatera att vi bara fått 2,09 med oss.

Slutspelsplatsen ser inte ut att vara särskilt hotad när vi går in på tisdagens avslutande 3 matcher. Midas har sovmorgon mot Frankrike.

Det är inte fel att hålla tummarna och/eller gå upp på förmiddagen (dvs kl 04 svensk tid) och kolla in U26 mot La France!

Resultatredovisningen här nere är under all kritik, men har inte med själva rapporteringssystemen att göra utan internetproblem.

Kvällen avslutades med att flera av oss marscherade de två kvarteren till Starbucks och för första gången på länge fick kaffe som faktiskt smakade riktigt kaffe. I stället för att klaga kan vi bara konstatera att vi inte kommer att ha gått upp i vikt under denna tävling Cool .

Sidor

Ola Brandborn

Skulle man kunna få önska sig lite foton, givetvis på våra unga hjältar men gärna lite stämningsbilder hur spellokalen och omgivningarna ser ut?

Sidor

Martin Löfgren

DAG 6:

Våra U16 föll i semin med flaggan i topp. Nu när man ”fått upp andningen” verkar det mesta lätt för våra kidz, och höjdpunkten för dagen var när Andreas kunde få hem 7 på en skvis – det var ingen annan i hela truppen i närheten av (i rättvisans namn var storslammen inte så jättebra, men man låg under i sin semi och då måste man ta sina chanser – bra!).

Nu väntar bronsmatch i morgon, och hoppas alla ni därhemma håller tummarna lika hårt som vi andra!

U21 tog sig först an Finland som avfärdades med 17.49. Sedan väntade BBO mot regerande världsmästarna i U21 med unge hr Donati (som allt som oftast spelar i Italiens öppna landslag) i spetsen. Det blev inte någon riktig match, därtill var våra youngsters för överlägsna, och man tog inte ut målvakten förrän på sista brickan då vi släppte ut en IMP – men vi tog in 33 och 17.34 VP.

En välspelad dag avslutades med 8.13 mot svåra Polen, och hade det inte varit för en katastrof på näst sista brickan hade vi vunnit den matchen också. Turligt nog hade denna bricka ingen betydelse eftersom Bulgarien hade gått för starkt för att vi skulle kunna gå förbi och knipa andraplatsen efter överlägsna Israel.

Vi kom därmed trea och fick välja mellan Italien och Nederländerna. Själv föredrog jag Italien efter att ha sett deras bleka insats, men ungdomarna kände sig mer komfortabla med NL, så det fick det bli. Fyra segment i morgon, dvs totalt 56 brickors kvartsfinal.

U26 visade sin klass och psykiska styrka genom att snabbt skaka av sig förlustmatchen mot USA och i stället medelst Turim och Hukka spöa Frankrike med 16,38. Den nation som kom tvåa i EM, och åtminstone delvis var ett hot mot oss då, slutade med att inte ens kvala till slutspel. So it goes…

Två solida set mot Chinese Taipei och China Hong Kong – bägge med Midas; första med Turim och andra med Hukka - med 17,34 resp 14,42 ledde till att vi, precis som för två år sedan i Salsomaggiore, slutade tvåa i tabellen.

Vi hade Singapore som förstahandsfavorit till val av kvartsfinalmotståndare, men USA 1:s kapten Michael Rosenberg knyckte dem snabbt, och av Holland, Polen och Kina tyckte vi valet var ganska lätt (även om det nu inte finns ”lätta” nationer kvar) och tog Kina.

Även här 4*14 brickor, och i första segmentet vilar Hukka.

(PS. Vad gäller bilder får jag hänvisa till Carinas fina ”Dag-för-dag” och ber om förståelse för att vi härnere har svårt att både ta och sända (med hyperlångsamt internet) bilder hem).

Sidor

Magnus Eriksson

Det blir många tummar att hålla i morgon Bigsmile !

Sidor

Gunnar Andersson

Tror det var klokt av U21 att inte ta Italien som har Versace och Tokays lilla skyddsling Donati i laget. Facit kommer imorgon.
Lycka till!

Sidor

Jan Malmström
Bild för Jan Malmström

Lycka till alla tre lagen i morgon. Vi håller tummarna för ett gott slut! Clapping Clapping

Sidor

Carina Wademark
Bild för Carina Wademark

Svenskt på BBO/Funbridge

Onsdag 15/8
BBO
09.50 - 11.50 Sverige - Holland U21
12.10 - 14.10 Sverige - Kina, U26

Sidor

Logga in för att kommentera