Forum » Juniorbloggen » Juniortruppsläger i Varberg

Juniortruppsläger i Varberg

7 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Martin Löfgren
Juniortruppsläger i Varberg

I helgen genomförs årets ”Juniorlandslagstruppsläger” i Varberg. Fantastiska BK Albrekts med Janne Malmström i spetsen är återigen värdar för 19 juniorer och 8 ledare.

U26 (i alla fall två av paren) spelar en kamp mot seniora krafter i Stockholm, så lägret omfattar tre nivågrupper: U21, U16 och ”Vi-som-vill-opp” - den sistnämnda gruppen nytillkomna unga förmågor.

PO Sundelin och Daniel Gullberg plågar U21 med diverse övningar, Kathrine Bertheau, Lars-Anders Callenberg och undertecknad drillar U16 och Janne Malmström och Anders Strömberg umgås med VSVO-gruppen.

I tillägg till ren bridge gör vi en del teambuildingövningar under Eva Abragis ledning, och under söndagen ska vi diskutera och fastställa juniortruppens Etiska Kod, eller ”Allmänna Riktlinjer” som vi i lite förenklade ordalag kallar det.

Lägret har som syfte såväl att drilla de befintliga landslagen inför VM i sommar som att hjälpa yngre förmågor att bli bättre i bridge, men naturligtvis också att jobba med att bibehålla en sammansvetsad juniortrupp. Just det sistnämnda har varit ett kännetecken för svenska juniorer i många år.

En rapport kommer senare.

Martin Löfgren

Bilder från Teambuilding del 1.

Martin Löfgren

Innan teoripass 2 och påföljande utomhusorientering var det en övning i kommunikation inom paren. Rygg mot rygg fick man bygga en konstruktion, alla fick samma material, och detta endast genom muntlig instruktion av partnern. Det viktiga var inte hur byggeriet såg ut utan att man fick till samma utseende. Castor och Erik vann, men det fanns andra som klarade sig utmärkt…

Castor och Erik (luta huvudet åt vänster 90 grader…)

Isis och Tiger

Martin Löfgren

Så är då lägret slut och alla hemkomna (hoppas jag). En rapport från en av deltagarna kommer om någon dag eller så.

Från min sida ett stort tack till övriga ledare: PO, Daniel, Tom, Kathrine, Eva, Anders, Lars-Anders och Janne.

BK Albrekts ordnade som vanligt allt perfekt, såväl på klubben som boendet och maten. Tack till Janne, Gunvor, Britt, Cilla, Anna, Elisabeth, Håkan , Britt-Marie (hoppas jag inte glömt någon) och TL Per som fixade en nästan helt lyckad lördagskvällslagtävling juniorer mot Varberg. Att Henrik, Elena, Leif och Lars-Anders vann och U21 inte lyckades komma bättre än 3:a var väl antingen en tillfällighet eller ett lyckat genrep inför sommarens VM? Eller…:-)?

Vi ses väl alla i Örebro?

Jan Malmström
Bild för Jan Malmström

Det är alltid med stor glädje vi ställer upp och ordnar Trupplägret i Varberg. Genom detta får vi möjlighet att låta våra nya juniorer vara med och träffa juniorlandslagen och dess ledare, vilket stimulerar till fortsatt utveckling av juniorbridgen inom klubben.

Jag önskar alla tre juniorlandslag lycka till i Kina.
Janne

Lars Nilsson
Bild för Lars Nilsson

Janne, du o dina ungdomliga damer får allra högsta betyg. Superarrangemang, som nu är tradition!

Torbjörn Jönsson
Bild för Torbjörn Jönsson

Jan Malmström skrev:


Det är alltid med stor glädje vi ställer upp och ordnar Trupplägret i Varberg. Genom detta får vi möjlighet att låta våra nya juniorer vara med och träffa juniorlandslagen och dess ledare, vilket stimulerar till fortsatt utveckling av juniorbridgen inom klubben.


Gillaknappen är inte tillräcklig för min uppskattning!
Logga in för att kommentera