Forum » Juniorbloggen » White House juniors 26 - 31 mars

White House juniors 26 - 31 mars

24 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Carina Wademark
Bild för Carina Wademark
White House juniors 26 - 31 mars

Det är snart dags för den 25:e upplagan av White House Juniors
Mikael Rimstedt - Ola Rimstedt, Adam Stocka och Simon Hult försvarar de svenska färgerna.

I denna tråd kommer kapten Martin att rapportera om vad som händer på plats, som vanligt förutsatt att tid finnes och internet uppför sig.

Mer om White House länkar etc finns på denna sida

Länkar till Tävlingens hemsida, resultat, BBO:

Hemsida | Resultat | Tider för ramasändningar | BBO |

Martin Löfgren

Så är vi på plats. Vi möttes alla glada, utvilade och laddade på Arlanda och tar nu en tidig kväll för att långsamt spela oss i form medelst ”ProAm” i morgon.

Martin Löfgren

Dagens ProAm blev lite märklig då Sveriges juniorer fick bilda eget lag. Efter en förluststart radades (nästan) bara vinstmatcher upp och det blev en andraplats för oss.

Spelet slutade rätt tidigt, så efter lite kinamat spelades ett par rundor Bowling. Kapten visade sin styrka i att bygga upp moralen i laget genom att låta de övriga undgå sistaplatsen…

I morgon börjar allvaret…

Martin Löfgren

Vi kör igång kl 13 idag mot Skottland, och 14.35 är det dags för det lag vi tror är ”huvud-fienden” i vår grupp: Netherlands White. Möjligen går denna på BBO, men det vet vi inte ännu (parallellt går en hollandsmatch mot Polen som möjligen kan ha intresse för våra arrangörer).

Det är 5 matcher idag och 6 i morgon tisdag.

Håll ögon och hemsida öppna, när vi vet något om BBO ska jag försöka skriva en snabb blänkare hemöver.

Håll tummarna!

Claes Melin
Bild för Claes Melin

Beer lycka till

Martin Löfgren

Sverige spelar på BBO kl 18.30 mot Frankrike. Man låter så många lag som möjligt spela på BBO må-ti medan man fr o m onsdag försöker visa de mest ”intressanta” matcherna.

Vi ses väl då?

Martin Löfgren

Våra grabbar spelar än så länge med självförtroende och pondus, och har även kunnat stämpla in ett par turbrickor mitt i all skicklighet :-).

16,39 mot Skottland
15,29 mot Netherlands White (en av huvudkonkurrenterna)
20-0 mot både Netherlands Orange och Frankrike
14 mot Tjeckien

Vi leder gruppen på 85 poäng av 100 med de två svenska paren på de två främsta platserna i butlerrankingen i vår grupp.

Det är långt kvar, och två otäcka lag - Polen och Norge - möter vi inte förrän tidigast i första slutspelsomgången på onsdag. Men en bra början är alltid något.

Broder O drabbades av lite ödmjukhetsbrist mot två franska damer:

73
AQJ6
KQ72
762

1 (1 ) 1 NT (2 )
(p) (2 NT) X (3 )
??

Med en så fet sekvens i klöver kunde inte BO undvika att dubbla. Vid andra bordet pillade Adam hem 10 stick i klöver trots trumfutspel, men mot Twins flydde fransyskorna till 3 som också nogsamt dubblades för +300…

En orange holländare hade ett finfint verktyg i lådan:

5
-
Q876532
KJ8654

1 (1 ) ??

4 NT för lågfärgerna bjöd vår orange hjälte, men dessvärre hade hans partner inte samma verktyg i sin låda, utan visade sina två keycards och trumfdam med 5 .

Simon Hult fick då det delikata budproblemet:

(1 ) 1 (4 NT) p
(5 ) p (pass!!) ??

Simon satt i pass out-läget med:

J983
K974
K9
Q72

”No double - no trouble” tänkte Simon och tog in 6 odubblade bet i 5 . Han kunde i princip ha gjort vad som helst, för svängningen till 6 i valfri lågfärg hade kostat 300 det med. Matjord i fickorna…

Dagens replik tyckte jag Simon stod för när Adam visade upp att han minsann ätit sin morgongröt med:

KQ97
AK982
J
JT8

(1 *) 1 (p) 1 NT
(p) ??

Som bakspelare tänkte man att det står väl mellan att kräva med 2 eller möjligen höja till 2 NT. Adam röt dock 3 NT direkt och när försvaret från Netherlands White inte riktigt var det bästa stämplade vi in 400.

”Nästa gång du har de korten får du gärna invitera” sa Simon.

Nu lite sömn och så 6 kvalmatcher till i morgon.

Martin Löfgren

Sverige inte på rama idag. Man försöker ju få ”så många som möjligt” att bli exponerade på nätet, så vi får invänta morgondagen.

Sex matcher kvar i kvalet, vi börjar mot England och tar en match i taget.

Heja Sverige!

Martin Löfgren

Efter att ha ångat på värre mot England, Israel, Slovakien och Tyskland, där såväl England som Slovakien ingalunda är några duvungar, kom en rekyl mot ett (milt sagt) inte alltför rutinerat ”Transnational”-lag. Förlusten var tämligen självförvållad, men det är inte lätt att hålla full skärpa när man möter lag som inte riktigt gör som man förväntar sig…

Avslutningen mot Finland blev en knapp seger där fi bjöd en synnerligen hård 52-utgång i hjärter medan tvillingarna stannade i 3. Det visade sig att det fanns fler varianter i 3 än i 4, i utgången fick man spela brant - med framgång - medan vi gick bet i 3.

Holland White spurtade bra och kom nästan ifatt.

Tävlingsformen är att nu går de 6 bästa vidare från varje grupp till A-mellanslutspel. Vi tar med oss poängen vi fick från mötena med de fem från vår egen grupp som går vidare och möter bara de 6 från den andra kvalgruppen.

Det blir alltså 6*10 matcher i morgon, och från denna serie går de sju bästa till kvartsfinal tillsammans med vinnaren av B-finalen (lag som kommit sjua eller sämre så här långt). Kvarts- och semifinal torsdag och final fredag.

Jag har inte orkat räkna ut poäng för alla lag - det får vi nog reda på i morgon. För egen del har vi tagit 80,7 i de fem matcher som räknas i morgon, ett snitt på 16,14 som vi nog ska vara rätt nöjda med.

Vi återkommer om evt BBO-matcher.

Fortsätt håll tummarna!

Carina Wademark
Bild för Carina Wademark

Missa inte Sverige mot Ryssland på BBO om en stund, onsdag 11.30 - 12.55

Martin Löfgren

Sverige på BBO nu kl 11.30 mot Ryssland!

Sverige har med sina 80 VPs ungefär 17 tillgodo på Israel U26 och Netherlands White som i sin tur har några poäng upp på Netherlands Red och Norge.

Håll tummarna!

Björn Sörling

Har placeringen inför kvartsfinalerna någon betydelse?

Carina Wademark
Bild för Carina Wademark

Ja, det är val av motståndare för de främsta.
Regelverk

Ulf Nilsson

Resultatrapporteringen på tävlingens hemsida är det sämsta jag sett.

Björn Sörling

Sämre än ACBL?

Anders Lundqvist
Bild för Anders Lundqvist

Ja, men de leder stort och kan välja bort Polen i kvarten…. Smile

Martin Löfgren

Det är middagspaus och det ser ljust ut för Sverige, även om vi har två tuffa matcher kvar innan det är dags att gå till kvartsfinal. Motståndet idag har, naturligt nog, varit starkare, men det har också taggat grabbarna som spelar mestadels alldeles ypperligt.

En muntration mot Belgien:

EDkn65
106
E932
D4
103
Ekn732
K1086
76
4
D5
kn754
EK10932
K9872
K984
D
kn85
Nord
Öst
Syd
Väst

Efter två pass avstod Adam, sin vana otrogen, att tredjehandsöppna med 1 som Väst och fick i stället höra det från Nord. Syd hoppade till 3 som naturlig invit, men denna konvention fanns inte på Nords meny, utan visade enligt honom en mixraise (c:a 7-9 med 4-stöd); hoppet till 4 avslutade, några belgiska svordomar och tre bet.

Mot tvillingarna kunde inte Väst hålla sig utan drog igång med 1 - pass från Nord och 1 NT från Öst. Syd klev in med 2 och Nord visade en god höjning med 2 . So far so good. Öst kunde nu framvisa ännu en belgisk specialitet - en ”unlead double” - spela inte ut spader partner! Därvid lägrade sig tystnaden…

Det behövdes faktiskt lite hjälp för att Ola skulle få hem 2 , men hem gick det för ytterligare 670 poäng till de gode.

Martin Löfgren

Kvällspasset inleddes med en avhyvling av Norge där flera rätt svåra avgöranden gick helt deras väg. Bättre otur nu än senare… Därefter Israel som besegrades och vi gick därmed som kvalsegrare till kvartsfinal.

Vi hade att välja bland de mellan 5:e och 8:e-placerade lagen, där Polen genom sin B-gruppsseger kvalade in. Matchordning blir som följer:

  1. Sverige mot Israel U20
  2. Norge mot England
  3. Israel U26 mot Polen
  4. Netherlands White mot Red

Enligt reglerna kommer vi, om vi vinner kvarten, att möta vinnarna ur kvartsfinal 4, alltså ett av lagen från Holland.

BBO är i skrivande stund okänt.

Mikael Grönkvist
Bild för Mikael Grönkvist

Killarna är vidare till semi mot det bästa holländska laget (Vit) som går på BBO nu. Första brickan blev en likabricka i 4 XX med två bet - juniorbridge när den är som bäst! Bigsmile

Martin Löfgren

Så slogs vi då ut i semifinal i år igen, tungt men inte helt orättvist.

Man är väl gammal som tycker att -600 i 4 redubbelt är lite onödigt, men eftersom det var en likabricka får man väl inse att så går det till i de tuffare kretsarna…

Båda paren har spelat mestadels alldeles utmärkt med - som vanligt - nästan inga missar alls i spelet. Rimstedtarna känns lite mer ”genomdiskuterade”, men Adam och Simon klarade oftast alla lägen mycket bra. Att det sker några olyckor när man i såna här sammanhang måste lägga stark press på motståndarna, det är bara att räkna med. Några av förlustbrickorna borde vi dock, tycker jag, kunnat undvika.

Nu är det ledig dag i morgon och hemresa på kvällen.

Tack ni som följde med och höll tummarna, hoppas ni fick lite valuta för tiden :-).

Reine Gustavsson

Mikael G. Bröderna är mina idoler även om de gör mig nervös iland med de röde och blå. I går kväll dubblade de 2 kl efter NT öppning av syd och pass,pass, 2 KL-naturligt. pass, pass D och pass runt. Dubblaren hade 3-4-4 Dx 7 p. Öppnaren hade 1 7 p ned 3433 och E73 i trumf. Något gick väl snett. Månn e Dav inkli alltid är straff eller är det faktum att han sittr bakom som gör det till straff+
Jag gissar du kan deras system,

Mikael Grönkvist
Bild för Mikael Grönkvist

Jag kan absolut inte deras system men vägrar tro att dubbelt var en straffdubbling. I ett parallellfall, 1NT-(Pass)-Pass-(2)-Pass-(Pass)-?, råkar jag veta att de spelar dubbelt som UD med tvåkortshjärter och 2 som UD med bara en hjärter. En bra överenskommelse när SH ju har förnekat fem spader med sitt pass på 1NT. Jag gissar på att det var så även här (att dubbelt var UD med två/tre klöver) och att Mikael chansade på ett pass snarare än att gå mot eget kontrakt. Sedan behöver en inte hålla med om det beslutet men det gör det i alla fall lite mer förståeligt.

Martin Löfgren

Upplösningen av finalen blev en riktig nagelbitare! Polen tog en tidig ledning, men Holland jämnade ut, sedan blev det Polen igen innan Holland i början på sista segmentet öste in ett par svingar…sen tog Polen över…

…men när en futtig bricka återstod att spela ledde polackerna med 1 enda IMP…

K2
K93
A92
AT762

1 - 1 NT
3 - pass

Polen hade spelat 2 med en övertrick för +110, och det såg ut att gå likadant för holländarna. Lite skämtsamt sa jag att det kan gå bra för Holland om man spelar ut klöver Ess, eftersom träkarlen hade Kxxx och spelföraren renons - ett civilt klöverstick i tillägg till den korsstöld som annars fanns.

Men normalt är väl ändå en trumf…?

Efter ett par sekunders väntan kom … klöver Ess! Det innebar en IMP till Holland, och när det visade sig att en tidigare felräkning gav värdnationen ytterligare en IMP blev det holländsk seger med just - en IMP!

”Betryggande marginal” tyckte arrangerande Anneke Simmons, som vann Venice Cup för Holland 2000 med en halv IMP tillgodo.

Holländare sägs ju ibland vara ekonomiskt lagda…

Marion Michielsen

en halv IMP är väl ganska mycket att vinna med, tycker säkert Holländska juniorlaget som vann VM finalen i 2012 med 0,33 IMP!

Logga in för att kommentera