Forum » Allmänna diskussioner » Örebridge

Örebridge

2 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Peter Törnblom
Örebridge

Ja, så var det över för denna gång. Det har kommit till min kännedom att en del drabbats av covid-19 så kanske det var en pestival vi upplevde? Inget ont om upplägget för det passar såväl alla som vill spela dygnet runt som de mer selektiva.

Benämningen festival känns dock lite missvisande. Alla som varit på en festival förstår säkert varför. Jag ser ingen skillnad i att spela bridge på hemma-eller bortaplan. De festivitas som Örebro erbjuder är ölhävning i Scandicvestibulen eller, i och för sig, trevliga restaurangbesök.

Tycker inte det utbudet riktigt räcker för att kallas festival. Man kan t ex jämföra med SM-veckan* där allehanda idrotter pågår under en vecka. Inte har nån kommit på idéen att kalla den SM-Festivalen?
* SM-veckan är ett återkommande svenskt multisportarrangemang anordnat av Riksidrottsförbundet och Sveriges Television tillsammans med respektive värdstad. Under det årliga arrangemanget samlas ett flertal olika sporter på samma plats, där man korar svenska mästare i respektive sport. Wikipedia

En festival är ett stort musik- eller annat kulturevenemang. Ordet kommer från latinets ”festi vale”, som ordagrant betyder ”slutet på faste-perioden”.

Kulturevenemang: Evenemang i Sverige med professionellt yrkesverksamma kulturaktörer. Evenemanget ska vara öppet för allmänheten och ha kultur som huvudsakligt syfte.

Till exempel konsert, scenkonstföreställning, utställning, föreläsning eller annat liknande kulturevenemang inom:
teater, dans, musik och annan scenkonst,
litteratur,
bildkonst, form och konsthantverk,
museisektorn eller
annat kulturellt område
Evenemang med annat huvudsyfte än kultur eller som inte är öppet för allmänheten, omfattas inte av stödet. Till exempel branschmässor, konferenser, företagsevenemang, föreningsträffar och liknande.

Då vi lidelsefullt hängiver oss åt vår hobby borde veckan kanske kallas Bridgefrossan? Det låter faktiskt inget vidare så vi får väl köra vidare med festival

Thomas Ålander

Det går att benämna ett evenemang Bridgefestivalen utan att det uppfyller alla krav för andra festivaler. Namngivningen är fri.
Eurovisionsschlagerfestivalen, numera ESC, i Sverige kallad Mellon, har ett ganska enahanda program den med.

Logga in för att kommentera