VM-kvalet avslutat

Nu är VM-kvalet över, det var en speciell upplevelse utan medaljkamper och livespel då spelet skedde online på RealBridge.

Stort tack till BK S:t Erik och Nya Bridgeskolan som upplåtit lokaler, till Café Storslam som servat med kaffe/te samt fixade med avslutningsmiddag när de flesta restauranger var fullbokade så här vid löningshelg.
Ett extra tack till Mårten Gustawsson som bjöd damlaget på middagen och Lars Nilsson som bjöd alla lag som gick vidare på Champagne!
Tack även till våra observatörer Jan Kamras och Edgars Olla för gott arbete, kaptenerna för arbetet som sällan syns och sist men inte minst till våra spelare som bjudit på högklassig underhållning i sex dagar.

VM spelas i Italien 27 mars - 9 april 2022.
När vi summerar spelet är Sverige garanterade en VM-plats för dam- veteran- och öppen klass medan mixedlaget får sikta in sig på en revansch i nästa tävling.

VM-kval sista dagen

Öppna laget inledde dagen med 11.50 mot Norge och följde sedan upp med 16.97 mot Island före lunch. 12.51 mot Irland, 12.83 mot England och slutligen 12.18 mot Polen gör att en VM-plats är säkrad på egna meriter genom en sjunde plats i tabellen, snyggt!

Veteranlaget började med 12,51 mot Danmark. 19.61 mot Ungern gav en liten säkerhetsmarginal inför de två avslutande mötena mot Frankrike som låg före och England som låg strax efter i tabellen. Med 8.15 mot Frankrike behövdes 4.48 mot England. När sista resultatet var scorat fick man ihop 9.16 vp, en femte plats och VM-platsen är säkrad, skönt!

Mixedlaget spelade 10-10 mot Belgien, fick 5.46 mot Lettland, man avslutade sedan snyggt med 18.84 mot Schweiz och 17,16 mot Frankrike för en14:e plats i tabellen. Ingen VM-plats denna gång, man får komma igen till nästa mästerskap.

Damlaget inledde med 4.48 mot Spanien, tog 19.10 i den alltid lika roliga matchen mot England, 14.54 mot Portugal, mot Holland och slutligen 8.50 mot Polen som slutar på andra plats, nästan 24 VP efter Sverige i tabellen.
Tjejerna fortsätter att visa att Sverige är bäst och ser fram mot att försvara VM-guldet i mars!

Heja Sverige!

Bilder