VM-kval - första dagen är över

Så är första dagens spel över. Det är väldigt märkligt med spel online och inga medaljer att spela om, men det har fungerat över förväntan bra och spelarna är glada att få träffas igen.
8 lag i varje klass kvalar in till VM som spelas i Italien 27 mars - 9 april 2022.

Dagens snackis är inte våra egna lags spel utan att Italiens öppna lag har fått 12 ”WO -VP” i dagens samtliga matcher. Inget av motståndarlagen har hittills kommit till spel. Bakgrunden till detta läses med fördel på Bridgewinners
Italien kvalar inte till VM då de där har en gratisplats i egenskap av värdland. De deltar för att kvala till Champions´ Cup där de 10 främsta lagen i öppen klass får spela.

VM-kval dag ett

Öppna laget hade en riktigt bra start med 14.28 mot Rumänien, 18.15 mot Kroatien, 15.75 mot Turkiet, 10 mot Lettland och slutligen 15.05 mot Slovenien. Totalt 73.23 VP över dagen och Sverige är därmed i ledning före Norge efter den första dagens spel. Bertheau-Hult får sovmorgon på tisdagen.

Veteranlaget har spelat tre matcher idag, 5,72 mot Bulgarien, 14.54 mot Estland och slutligen 10,77 mot Spanien„ Totalt blev det 31.03 över dagen och en 10:e plats i tabellen. Eliasson-Elmroth står över tisdagens förta match.

I morgon ansluter Mixedlaget kl: 11.35, de spelar Sara Asplund Sivelind„ Karl Asplund, Emma Övelius och Tommy Bergdahl i första matchen mot Norge.

Matcher tisdag

Öppna laget startar 10.00, övriga 11.35. Spelet kan följas med 30 minuters fördröjning via Åskådarlänken

Open: Danmark, Wales, Grekland, Skottland, Ukraina.
Veteran: Belgien, Turkiet, Ryssland, Portugal.
Mixed: Norge, Portugal, Kroatien, Holland.

Heja Sverige!

Bilder