VM-kval - femte dagen

Nu är det fyra matcher kvar att spela för veteraner och mixed samt fem för damer och öppen klass.
Det ser fortfarande stabilt ut för damlaget, mixedlaget behöver ett mirakel och såväl öppen klass som veteraner behöver spela bra de sista matcherna för att vara säkra på en VM-plats.

Då det inte spelas om medaljer är det viktiga att hamna bland de åtta främsta i varje klass, dessa kvalar in till VM som spelas i Italien 27 mars - 9 april 2022. En extra livlina till VM-plats finns om något lag i övriga zoner skulle lämna återbud, då tillfaller platsen Europa. Om fler än ett lag lämnar återbud får Europa plats ett och tre, därefter är det oklart.

VM-kval dag fem

Öppna laget inledde dagen med WO mot Italen för 0 VP, 6.86 mot Holland och 15.75 mot Frankrike, följde upp med 5.46 mot Israel och avslutade starkt med 18 mot Estland. Totalt 46.07 VP över dagen och Sverige ligger inför den sista dagens spel på åttonde plats. För öppen klass räcker en nionde plats för att säkra ett VM då Italien inte spelar om VM-platserna.

Veteranlaget hade en tung dag med 1.85 mot Holland och 6 mot Norge, vände sedan och tog 14 mot Rumänien, men tog slutligen tyvärr bara 3.03 mot Tyskland. Totalt blev det 24. 88 VP över dagen och en sjunde plats i tabellen. Marginalerna nedåt är nu slut och motståndet tuffast möjligt den sista dagen, håll tummarna!

Mixedlaget hittar inget flyt i spelet och hade ytterligare en tung dag. 3.41 mot Rumänien, 4,71 mot Polen, 4.25 mot Tyskland och slutligen positiva 15.97 mot England.. Totalt 28.34 VP över dagen och en 15:e plats i tabellen. Det blir för svårt att nå upp till en åttonde plats med fyra matcher kvar, men varje placering är viktig då det kan komma in en eller flera platser från andra zoner.

Damlaget fortsätter att spela stabilt.
Lite mer trötta ögon framför skärmen på eftermiddagen idag, men ändå godkänt med det motstånd vi hade.
Dagens resultatskörd blev 14.80 mot Israel, 14 mot Ungern, 10 mot Estland, 8.50 mot Danmark och slutligen 6.57 mot Frankrike. Ett dagsfacit om 53.87 VP och Sverige toppar fortsatt tabellen. Nu dryga 14 vp före Polen.
Om inget oförutsett händer är VM-platsen säkrad och laget kan spela avslappnat den sista dagen.

Matcher lördag

Öppna-, och damlaget startar 10.00, mixed- och veteranlaget 11.35. Spelet på RealBridge kan följas med 30 minuters fördröjning via Åskådarlänken

Open: Norge, Island, Irland, England, Polen.
Veteran: Holland, Norge, Rumänien, Tyskland
Mixed: Belgien, Lettland, Schweiz, Frankrike
Dam: Spanien, England, Portugal, Holland, Polen

Heja Sverige!

Bilder