Forum » Bridge-IT och nya hemsidan » Allvarligt talat...

Allvarligt talat...

10 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Kjell Staffas
Allvarligt talat...

… hur dåligt får en hemsida funka? Länkarna tar mig precis överallt dit jag inte ska, rätt vad det är är jag utloggad! Är det inte dags att byta ut hemsidesnickrarna mot någon som vet hur man gör?
Många har klagat nu i flera år men det blir ju bara sämre!!! Är det så enkelt att ni inte har en aning om problemet? Som jag förstår så är det ändå någon som får betalt för ”jobbet”.

Tomas Brenning

Jag har sett problemet några gånger, dock ej på min egen dator.

Den gången jag såg det senaste var användaren inloggad på https://svenskbridge.se. Sedan klickade han på en http://svenskbridge.se-länk, och då hamnade användaren formellt sett på en ny hemsida (och var då utloggad).

Jag vet inte hur man kommer till https://svenskbridge.se, för jag har aldrig gjort det själv, och länkarna internt på hemsidan formellt ska gå till http. Det kan möjligen inträffa om man skriver svenskbridge.se efter en befintlig https.

Om du kan ge en konstruktiv beskrivning av felet, kanske rent utav kan ge mig länken varifrån du kom och vart du gick, kan jag göra ett försök att reda ut vad som har hänt.

Vi avser inom relativt kort tid att gå över helt och hållet till https. Då ska problemet vara ur världen eftersom all http-trafik automatiskt ska vidarebefordras till https.

Kjell Staffas

En del kommer jag ihåg och det gjordes via min Android-telefon: jag gick till distriktet Dalarna, klickade på Ludvikabygdens bk, kom till den gamla hemsidan, tröck på ”öppna i nytt fönster” och så var jag utloggad och någon helt annanstans som jag inte kommer ihåg. Sedan gjorde jag om hela proceduren igen men tröck då direkt på länken Barkenträffen men kom någon helt annanstans.

Per Jansson

Ett av bekymren med länkar tror jag ligger när man vill till en gammal spader-sida. Exempelvis:
Klicka här för att gå till distriktssidan för Medelpads BF på Svenska Bridgeförbundets gamla hemsida.
Länken som klicka här länkar till har inte något prefix över huvud taget utan leder direkt till svenskbridge.se/spader/clubs/xxx

Klickar man på en sådan länk från nya spader så måste man logga in igen…

Ole J Jensen
Bild för Ole J Jensen

Jag undrar jag om de största problemet ligger ungefär 30 cm framför skärmen? Bara en stilla undran!

Pär Ol-Mårs
Bild för Pär Ol-Mårs

Ole J Jensen skrev:


Jag undrar jag om de största problemet ligger ungefär 30 cm framför skärmen? Bara en stilla undran!


Fungerar dåligt på mobilen i Android! När fönster öppnas som man bara ser delar av och klickar på öppna i nytt fönster så kastas man tillbaka till startsidan.
Sen när jag skulle se vilka som var direktanmälda till Stockholms DM-lagfinal så var vårt lag inte med. Märkte då att det visades olika lag beroende på hur jag klickat mig fram dit.
5 resp 6 lag och antagligen är alla 11 anmälda.
Lennart Eriksson

Det är 6 lag direktanmälda (dyrare) till finalen 2-3 mars, men det är 5 lag + 15 ruterlag i kvalet som går imorgon. 26 lag sammanlagt.

Jan-Olof Hegethorn

Allvarligt talat……. varför ska en hemsida behöva fungera mot allsköns plattformar från diverse obsolita spelkonsoler till hemsnickrade hembyggda s.k datorer med egensinnade operativsystem som sätter djupa spår i vad det gäller igenkänning?

Absolut dubbelriktat att riktare och mottagare vässar sina instrument för förståelse men avsändarna har större problem att bygga ut sina moduler än att alla enskila mottagare finslipar sina.

Det finns standars att använda sig av istället för att utveckla nya dialekter när man söker samförstånd.

/janne

Kjell Staffas

Ole J Jensen skrev:


Jag undrar jag om de största problemet ligger ungefär 30 cm framför skärmen? Bara en stilla undran!


Ja just ja: jag gjorde det som inte är tillåtet i detta underbara land, kritiserade något dåligt för det kan ju såra någon. Jag beskriver ett verkligt problem och nej, ansiktsigenkänningsfunktionen hade inget med detta att göra. Snälla söta…
Lars-Göran Larsson

Ole J Jensen skrev:


Jag undrar jag om de största problemet ligger ungefär 30 cm framför skärmen? Bara en stilla undran!


Han undrar bara lite stilla för att så brukar det var hemma hos honom, så ta det inte så allvarligt.
Det här var fel ställe att inte tänka längre än näsan och närmare lcd:n.
(ta det hela som det skämt du själv avsåg) // L-G
Logga in för att kommentera