Forum » Allmänna diskussioner » Junior-EM i Wroclaw 2024

Junior-EM i Wroclaw 2024

23 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Erik Fryklund
Junior-EM i Wroclaw 2024

Godmorgon från ett trött Arlanda.

Det svenska juniorlandslaget ska bege sig till Wroclaw, Polen, för junior-EM. Vi ställer upp i två klasser, U26 och U21.

I U26-klassen ställer vi upp med:
Sanna Clementsson - Alexander (Alex) Sandin.

Sanna kommer direkt från Herning och Mixed-EM till Polen. Formen är naturligtvis strålande. Alex, vi använder inget annat namn på Östersundssonen, flyger med större delen av truppen från Arlanda. Även här är formen god och vi räknar med flera straffdubblingar de närmaste dagarna.

Sanna och Alex spelar ett 5542-system med överföringssvar på 1C. Det finns en hel del trix under ytan och vi kan räkna med både tekniska och praktiska spel.

Castor Mann - Erik Hansson.

Castor och Erik har likt Sanna och Alex spelat tillsammans länge. Castor studerar på KTH i Stockholm och jobbar även som bridgelärare på Stockholms Bridgeskola. Erik, som bor i Helsingfors jobbar och sliter på ett elbolag.

Erik och Castor spelar även de ett 5542-system med många överenskommelser. Det brukar även så att de unga herrarna gynnas av jämna motsitsar och lyckade maskar. Räkna med old school juniorbridge.

Markus Bertheau - Erik Wiberg.

Kusinerna Markus och Erik är redo för ett mästerskap. Markus tog precis studenten och Erik jobbar med att sälja IT-lösningar till företag.

Herrarna spelar ett naturligt 5533-system. Många idéer och inspiration har kommit från Markus kloka föräldrar, Peter och Kathrine Bertheau. Även i det här fallet är det högst välkommet med jämna trumfsitsar och att maskarna går.

U26-klassen spelas som en rak serie med 19 lag till start. Varje match kommer att omfatta 16 kartonger och vi startar imorgon söndag klockan 10.00 mot England.

I U21-klassen har vi följande lag till start:

Andrea Nilsson - Maya-Lo Björk Heed.

Fjolårets silver i Mixed-EM lag är Varbergstjejernas största merit, hittills. De är nybakade studenter och kommer fulla med energi till Wroclaw.

Tjejerna spelar ett 5542-system med överföringssvar på 1C. Det finns även här lite knep under ytan. Tjejerna känner varandra utan och innan och samspeltheten är en stor trygghet.

Andreas Abragi - Ivar Lichtenstein.

Två klasskamrater från södra Stockholm som börjat spela tillsammans den här säsongen. Båda två jobbar delvis som bridgelärare och ägnar (vad det verkar) den mesta av sina vakna tid åt spelet bridge.

De unga herrarna spelar även de ett 5542-system. Kapten Johan Säfsten har hjälpt till en del med deras system. Även här finns det många överenskommelser som kanske inte riktigt syns vid en första anblick. Samspelthet finns det gott om och de har skött sin träning mycket bra.

Matteo Nordqvist - Harry Hjort Warlenius.

Även här har vi två stockholmskillar. Matteo är lagets yngsta spelare och truppens enda mästerskapsdebutant. Harry har desto mera rutin och vann tillsammans med Ivar och Andreas öppna junior-VM förra året. Matteo och Harry delar även en passion för ett obskyrt fotbollslag i gröna och vita tröjor.

Pojkarna spelar 5533 och ett ganska naturligt system. De försöker att inte krångla till det vilket förhoppnings kommer att räcka långt.

U21-klassen spelas även den som en rak serie med 15 lag. Varje match kommer att omfatta 18 kartonger och de våra inleder mot Italien, imorgon söndag, klockan 10.00.

Kaptener under mästerskapet är Johan Säfsten och övertecknad, Erik Fryklund. Vi ska göra vårt yttersta för att ge de våra de bästa möjliga förutsättningar.

Resan kommer för lejonparten av truppen att gå från Arlanda via Warszawa till Wroclaw. Andrea och Maya-Lo flyger däremot från Kastrup och möter upp oss andra i Warszawa. På resan kommer spelarna att förberedas på olika knep och knåp som våra motståndare använder sig av.

Per Leandersson

Wroclaw är också platsen där kapten Johan Säfsten JEM-debuterade 2013. Han inte bara debuterade, det blev Guld för det svenska U21-landslaget.

Snart stundar en invigningen som inte brukar vara så spännande. Efter invigningen 2013 frågade Ola Rimstedt undertecknad om något viktigt hade sagts. Det mesta hade ju varit på polska så jag var lite förvånad över frågan. Kanske hade han höga tankar om undertecknad eller så hade inte lyssnat på ett enda ord. Jag replikerade ”Ola, du måste lyssna när det ges information”. Han svarade ja, och nu visste jag att han inte lyssnat alls.

Njut av att spela mästerskap, fullt fokus på spelet och nästa kort/bud och var aktiv när det gäller att skapa en god stämning i gruppen.

Lycka till!

Erik Fryklund

Efter många om och men samt flera komplikationer har vi anlänt till Wroclaw, Polen. Gårdagen var alldeles för händelserik för kaptenens smak. Det första som hände var att planet från Stockholm till Warszawa blev inställt. Efter sedvanligt köande och dividerande blev vi till slut ombokade. Tyvärr visade det sig Andreas och kapten Fryklund fick plats på standby. Till slut ordnade allt sig för ”Stockholmarna” och vi ankom Wroclaw vid midnatt.

Tyvärr var det inte det enda som hände, Sanna försökte checka in på det hotell som vi fått information av arrangörerna. Den lätta gick Sanna på och fick vackert traska vidare och checka in på rätt hotell. Hon sparar sina korrekta gissningar till spelet, utgår vi från.

Andrea och Maya-Lo ville inte vara sämre. Bagaget försvann och transferbussen blev det intet av.
Som lök på laxen är hotellet inget att skriva hem till mamma om.

Vi är väldigt stolta över hur laget hanterade situationen. Vi har en grupp mentalt starkare spelare att tillgå.
Vi på plats i Polen vill rita ett hjärtligt tack till Carina Wademark som bistod på ett exemplariskt sätt.

Nu är det match för U26 mot England och U21 möter Italien. Vill Du följa resultaten rekommenderar vi LoveBridge som är helt överlägset.

Senare i eftermiddag, start klockan 13.30 möter U26 Norge i raman. Vi kommer att spela med Alex-Sanna samt Erik-Castor. Till sista matchen, mot Belgien kommer det att bli mästerskapsdebut för Erik W och Markus.

U21 möter Lettland i dagens andra match och avslutar dagen med Frirond. Unge herr Abragi uttryckte med all önskvärd tydlighet att han inte spelar mot Bye. Vi får se hur det hela artar sig…

Lars Nilsson
Bild för Lars Nilsson

Härligt Erik med fyllig, och underhållande, info, Tack!

Erik Fryklund

Första dagens spel börjar lida mot sitt slut. U21 hade en bra första match mot Italien medan dagens andra match mot Lettland var en liten besvikelse. Vi har lovat varandra att vi får vara besvikna och sura fram till middagen, efter det är det positiva tankar!


Alex Sandin är inte så imponerad över lunchen.

U26 började med en liten vinst mot England och därefter fick baggarna en åktur. Efter fint spel av båda paren inkasserade vi en vinst på 35 IMP.
I skrivande stund avslutar U26 dagen med match mot Belgien. Just nu ser det lite mörkt ut, med underläge på nästan 30 IMP. Vi ska jobba in en vändning och vi ger oss aldrig. Kort för kort, bud för bud stick för stick. Lugn och fin.


Castor Mann och Erik Hansson poserar efter en fin insats första dagen.

Ha en fin kväll, det ska vi ha!

Peter Backlund
Bild för Peter Backlund

Utmärkt rapportering!

Var hittar man tidsschema?

Peter

Suzanne Lemborn
Peter Backlund
Bild för Peter Backlund

Tack Suz Smile Smile Smile

Peter

Erik Fryklund

Värmen har kommit till Polen. Tyvärr har vi fått byta ut vår jämförelseplats, ett avbytarbås vid en konstgräsplan blir en aning varmt. Vi möter just nu Polen i U21 och Frankrike i U26 (som ni kan följa på BBO). Eftersom värmen ställer till det lite har vi laddat upp med vätskeersättning och lite annat.

Dagen inledes med en lätt palaver när Sanna och kapten Fryklund hade problem kommunikationen till spellokalen. Allt ordnade sig till slut och Sanna kom in några minuter före spelstart. Den här lilla malören påverkade inte det minsta och Sanna visade prov på ett psyke av yppersta världsklass.

U21 spelar även idag bara två matcher medan U26 har en sen eftermiddagsmatch mot Österrike. Vi sätter in två revanschsugna lokomotiv, Erik och Markus, som spelar tillsammans med Erik och Castor.

Erik Fryklund

Dag två innehöll blandad kompott. För U21 började dagen med oavgjort med mersmak mot Ungern och därefter en riktig juniormatch mot Polen. Efter basketsiffror i IMP fick vi inkassera en förlust tio IMP.

Imorgon väntar två matcher för U21, vi möter ett inte alls ofarligt Estland i den första matchen. Efter lunch tar vi oss an ett i tabellen sladdande Irland. Mot Estland ställer vi upp med Andreas och Ivar samt Andrea och Maya-Lo.

U26 hade en fin dag. Ett kryss mot Grekland följdes upp med att ge fransmännen en lektion. Alex och Sannas hade flera slambudgivningar och Castor-Erik fick in flera smällar på fransmännen.

I sista matchen var det två pojkar från Täby (Markus och Erik) som hade bestämt sig. Revansch för matchen mot Belgien. Redan efter tre brickor började österrikarna skaka uppgivet på huvudet. Erik och Castor hade ett riktigt bra set på andra bordet och överkörningen var ett faktum. 90 IMP innebär 20-0 och välbehövliga VP hem till Svedala.

Imorgon har vi en tuff dag, vi börjar mot Nederländerna, därefter Italien. Båda våra matcher kommer att sändas på BBO och vi avslutar dagen med Danmark samt Frirond. Mot Nederländerna ställer vi upp med Sanna och Alex samt Erik och Castor.

Vi önskar god afton, från Wroclaw.

Erik Fryklund

Ny dag - Nya möjligheter. Dubbelt svenskt på BBO inom kort och vi hoppas att spelarna i lika heta i spelet som den stekande solen i Polen. Det är redan smutsigt varmt och idag kommer det att bli obligatoriska resorb för samtliga spelare.

U21 börjar mot starka Estland och tar sig sedan an ett något stukat Irland. Mot Irland efter lunch spelar Varberg tillsammans med Matteo och Harry.

U26 har en mycket tuff dag med Nederländerna, Italien och Danmark på programmet. Vi inleder med Sanna-Alex samt Erik och Castor.

Vi fokuserar på spelet och tabellen kan andra räkna. Vi ska ta våra stick och kaptens Fryklunds mantra är ”Lugn och fin”. Johan Säfsten är sängliggande och därför är det sannolikt att det blir lite färre rapporter under dagen.

Väl mött på BBO!

Erik Fryklund

Wroclaw pockar på uppmärksamhet igen. Det är rejält varmt och det ställer verkligen till det. Vi försöker att skydda oss så gott det går, men spellokalen som egentligen är en tennishall och saknar AC är som ett växthus. Vi försöker se det positivt, det är lika för alla och vi använder oss av de verktyg vi har, vätskeersättning och vatten.

Gårdagskvällen tog kapten Fryklund med sig Harry, Ivar, Andreas och Matteo på en typisk polsk restaurang. Vi ville prova det på polska köket och många av de äldre var en aning skeptiska. Till vår hjälp hade vi en polsk ex-junior som hjälpte oss att tolka och beställa. Vi åt en gemensam förrätt, en polsk charkbricka och därefter provade vi soppor, utom Matteo. Ynglingen beställde kött och pommes och han äter fortfarande. Alex fick en bild på Matteos mat och Alex sitter fortfarande och morrar för sig själv att han inte följde med.

En annan sak vi fått lära oss. Enligt vår guide är den svenska kaptenen alldeles för trevlig för att köpa mat i Polen. Ett ”Tack” och någon annan artighetsfras fungerar inte alls. Kapten Fryklund är för trevlig.
Det är tur att min mamma inte läser på det här forumet.

Idag är det första gången som U21 har tre matcher på programmet. Vi börjar nu på morgon mot Nederländerna och efter halva matchen ser det mörkt ut. Vi ska försöka att jobba in en vändning. Senare idag spelar U21 mot Grekland samt Frankrike. Mot grekerna kliver Varbergs stolthet in tillsammans med Andreas och Ivar.

För U26 har dagen börjat klart bättre. En klar ledning på Skottland, spelar gör lokomotiven från Täby, Markus och Erik tillsammans med Sanna och Alex. Efter lunch tar vi oss an Ungern och därefter Tyskland och Irland. Sannolikt spelar vi inte på BBO under dagen. Vi fortsätter att sprida ett lugn och vi tuggar på. Tabellen, den kan vi sätta Thomas Andersson att räkna på.

Ta det kallt, från ett hett Wroclaw.

Erik Fryklund

U26-laget har tagit två stora segrar idag och spelet är riktigt fint. Det känns jättebra och stämningen är väldigt harmonisk. Just nu spelas tredje matchen mot Tyskland. Vi har tagit kommandot tidigt och det ska vi hålla.

För U26 väntar en kvällsmatch mot Irland. Vi kommer att skicka in våra Castor och Erik tillsammans med Markus och Erik. Förhoppningsvis sjunker temperaturen något till kvällen och att det är i närheten av drägligt i växthuset. Men kapten Fryklunds förhoppningar är inte många.

För U21 spelas nu den tredje och sista matchen för dagen. Vi möter Frankrike, ett relativt oprövat lag som vi vet ganska lite om. Vi spelar med samma uppställning som i den andra matchen, flickorna från Varberg tillsammans med Andreas och Ivar.

Vi kämpar, härnere i Wroclaw. Imorgon väntar tre matcher för båda våra lag. Och, ”Jag har en plan”. Återkommer om den imorgon.

För alla som undrar, Alex har krävt att vi ska visa honom var man kan beställa ”kebabsvarv”. Allt annat verkar helt uteslutet när han sitter ut ikväll.

Mikael Westerlund
Bild för Mikael Westerlund

Tack Erik för dessa roliga uppdateringar.
Det blir så mycket roligare att följa ert äventyr och ni skall alla veta att det är mycket uppskattat här hemma.

Nu känns det som att spelet har kommit igång på allvar så jag tycker det ser ljust ut.

Lycka till med bridgen
/ Mikael Westerlund

Erik Fryklund

Juniorerna från Wroclaw önskar God förmiddag!

Under gårdagskvällen var det en typisk coachseger. Efter cirka tio kartonger ledde vi med 100-0 och naturligtvis var det en härlig stämning i truppen. Pojkarna (Erik-Castor samt Markus-Erik) spelade vi andra åt middag. Kvällens största skräll var inte ösregnet och åskan som härjade utan att Alex inte åt upp all sin mat. Enligt säkra källor ska det ha varit första gången sedan Kalmarunionen som något liknande inträffade.

En annan traumatisk upplevelse hade Sanna. Hon skrek rakt ut två gånger när en polsks spindel modell grövre vill vara med och spela kort. Sannas betyg på spellokalen gick från minus till oändligt minus.

Nu på morgonen spelar U26 mot Skottland. Vi fortsätter med pojkarna (Erik-Markus, Castor-Erik) och planerar att spela Sanna-Alex i de övriga två matcher. Vi ser fram mot att spela mot Tjeckien men framförallt den sena eftermiddagsdrabbningen med Polen.

U21 går det tyngre för. Det har blivit lite av en ond spiral och vi försöker göra allt vi kan för att ta oss ur den. På morgonen möter vi Slovakien och ställer upp med pojkarna, Andreas-Ivar samt Harry-Matteo.

På återhörande under dagen!

Erik Fryklund

Vi har kommit till vägs ende. Sista dagen i det här mästerskapet.

U21-laget har en klar målsättning, en VM-biljett ska bärgas idag. Något annat finns inte. Vi behöver vara topp åtta och vi har kvar att möta i tur och ordning Danmark och Israel. Vi spelar med tjejerna samt Andreas och Ivar. Hur vi gör i dagens andra match är ännu inte klart.

För U26 är det medaljstrid som gäller. Vi inleder mot Israel på BBO inom kort. Vi spelar med Sanna-Alex och Castor och Erik. I den sista matchen har vi Estland på programmet. Vi ska göra vårt och se hur långt det räcker.
Vår huvudkonkurrent Polen har frirond och därefter Finland. Vi hoppas på hjälp från Suomi och Erik Hansson (som bor i Finland) ska se vilka knappar han kan trycka på.

Vi ses på BBO!

Erik Fryklund

Ångest, värre än en pjäs av Lars Norén.

U26 spelar just nu för bronset. Vi måste vinna med minst 43 IMP, då spelar det ingen roll vad polackerna gör i sin match mot Finland. De våra har haft en lite trög start.

U21 klarar målet om VM-biljett och det är det viktigaste.

Vi kämpar!

Mikael Westerlund
Bild för Mikael Westerlund

Kan nu bara Polen missa att bjuda 6 Klöver mot Finland på sista brickan (inte så lättbjuden) så ser det ut som en smaskig Bronspeng kan lösa sig via en fantastisk spurt av de våra Smile

Lycka till med bridgen
/Mikael Westerlund

Peter Backlund
Bild för Peter Backlund

VM-biljetter för båda lagen Smile

Stort grattis!

Peter

Martin Löfgren

Bägge lagen gjorde kämpainsatser mot slutet för att säkra VM-biljetter, olyckligt att Finland inte kunde hjälpa till bättre i sin match i U26… Men: well done, och vi ser fram mot att få följa lagen i VM nästa år!

Ett särskilt tack till Erik Fryklund som rapporterat så inspirerat!

Lycka till nu ni som ska spela öppna (transnational) junior-VM!

Erik Fryklund

Sven Nylander. (Några ord som tillhör ordklassen Interjektioner).

Fjärdeplatsen svider något kopiöst. Jag är glad och stolt över U26-lagets prestation, tyvärr räckte det inte till någon medalj den här gången. Jag är mycket stolt över Markus och Erik som spelade minst men som alltid var glada och positiva. Det är inte lätt att bara spela en match per dag och komma in i spelet. Grabbarna skötte sin roll med absolut högsta betyg.

Erik och Castor hade jättefina resultat hela vägen. En mycket stabil insats. Sanna och Alex spelade även de mycket fint. Det var sannolikt de som hade mest givar på oturskontot.

Jag är jättestolt över mitt lag! Även om jag säkert kommer att rannsaka mig själv för vad jag skulle kunna ha gjort annorlunda.

U21-laget kämpade till sig en VM-plats och det är starkt. Laget är besvikna på placeringen och det krävs en ordentlig analys av tävlingen.

Vi tackar så hjärtligt för allt stöd som vi har fått. Det har betytt mycket. Avslutningscermonin stundar och vi ska försöka bli någorlunda representabla.

Allt gott, från Wroclaw.

Lars Nilsson
Bild för Lars Nilsson

Tack Erik för verkligt fina kommentarer!

Gunnar Andersson

Instämmer helt med Lars. Trevlig läsning
Gunnar A

Logga in för att kommentera