Forum » Bridgelärare och Utbildning » Real Bridge lanserar funktion for mini-bridge

Real Bridge lanserar funktion for mini-bridge

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Arne Jordestedt
Bild för Arne Jordestedt
Real Bridge lanserar funktion for mini-bridge

Norska Bridgeförbundet, NBF berättar om en nyhet i RB (Real Bridge) som sänker tröskeln för lära bridge via mini-bridge. Vet inte mer om det men kanske det är på gång i Sverige med.
Länk för intresserade klicka här.

Linnea Edlund
Bild för Linnea Edlund

Hej Arne - absolut, minibridge-varianten finns att tillgå för alla klubbar som har RealBridge-konton.

Jag har skapat en minibridge-session här, där det bara är att hoppa in och se hur det ser ut. För att testa fullt ut behöver man antingen vara 4 spelare, eller så får man starta flera flikar i sin webbläsare för att styra fler än 1 spelare.

I första versionen fungerar det som så att alla fyra vid bordet berättar hur många HP de har. I exemplet nedan så har vi följande poängfördelning:
N: 18
S: 7

Ö: 14
V: 1

Nord (enligt devisen flest HP på sidan med flest sammanlagda HP) ska då klicka på knappen: Jag är spelförare , visa mig träkarlens fördelning.

Den som valt att bli spelförare man får upp en budlåda, där hen (i dagsläget, det här kan komma att ändras) kan välja på delkontrakt, utgång eller stor/lill-slam, och avger slutbudet.

Näste man på tur får välja att dubbla eller spela ut, och får innan utspelet se hela träkarlen (även detta kommer troligtvis att ändras i nästa version). Sedan förlöper kortspelet som vanligt.

Om det är någon som vill ha en egen länk för att provspela med några vänner så hör av er till mig! linnea.edlund@gmail.com

Linnea Edlund
Bild för Linnea Edlund

Nu har jag fått en liten förhandsvisning på vad som kommer att vara konfigurerbart för MiniBridge på RealBridge. Bland annat det här med vilka bud som ska vara tillgängliga, samt om man får se hela träkarlen eller bara fördelningen innan utspelet.

Micke Melander

Det är ju strålande - de lyssnar uppenbarligen på synpunkter de får in Smile

Logga in för att kommentera