Forum » Allmänna diskussioner » Miniatyr 5

Miniatyr 5

10 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Max Ödlund
Bild för Max Ödlund
Miniatyr 5

Med min knasiga humor är miniatyrer jättekul. Ju färre kort desto bättre. Så det här borde vara den ultimata miniatyren!
Syd öppnade med 6 hjärter, och alla passade.

6
Nord
Öst
Syd
Väst
Nord giv
Ingen i zonen

Eftersom Öst fick ett trumfstick, alltså ingen stöld, gick det bet. Hur är det möjligt?
När du kommer på en rimlig förklaring, så nöj dig med att lajka så att vi inte tar bort nöjet för andra. Att mejla mig personligen är också ok.
Per Jephson

Dina miniatyrer uppskattas av alla sanna bridge-älskare…. inte enbart för underhållningsvärdet utan också för att de oftast (inte alltid…) innehåller många subtila nyanser som ger läsaren en aha-upplevelse..
Kommer nästa problem att vara kortlöst??

Max Ödlund
Bild för Max Ödlund

FACIT

EKDkn10
72
kn76
876
5432
6
5432
5432
EKDkn10953
E98
EK
9876
84
KD10
Dkn109
Nord
Öst
Syd
Väst
Syd giv
Ingen i zonen

Spelföraren är förstås synnerligen välförsedd i hjärter. Ändå inleder han hjärterbehandlingen med att spela en liten från handen. Varför? Jo, han är i desperat behov av en ingång till bordet. Så långt är det lätt, men varför i all världen får Öst spel på sexan?

Mot 6 hjärter spelade Väst ut klöverdam. Syd, med två ruterförlorare, insåg att han behövde en ingång till bordets spader. En chans var att hjärteråtta skulle sitta singel, en annan att den satt hos Väst. Syd räknade ut att det var bättre att spela på en femtioprocentare än en tjugosexprocentare, så han spelade hjärtertre.
Väst hade utnyttjat betänketiden väl, så när trumfhackan kom bekände han lugnt med fyran! Syd ansåg nu att de flesta Västar skulle hoppat upp med åttan från åttan andra, varför han sadlade om och spelade Öst med åt­tan singel i trumf.
Det finns ett gammalt talesätt som säger att man inte ska kasta yxan i sjön. Illustrerar inte Östs hand detta ganska väl?

Överkurs
Med aktuell sits finns det ett bättre spelsätt. Ser du vilket?

Ola Brandborn

Väst hade utnyttjat betänketiden väl, så när trumfhackan kom bekände han lugnt med fyran!

Ja det är klart han gjorde, om det blev en lång betänketid innan spelföraren spelade en hacka. Ska man klara något sådant så måste man spela kortet snabbt som Mollos Hideous Hog, alternativt om Rueful Rabbit var spelförare råka tappa kortet på bordet mot Walter the Walrus.

Torbjörn Gustavsson

Ser framför mig denna giv:

EKDkn10
72
kn76
876
5432
65
432
5432
EKDkn1093
E985
EK
9876
84
KD10
Dkn109
Nord
Öst
Syd
Väst
Syd giv
Ingen i zonen

Enda rimliga hemgångschansen är hj 8 singel. Nej förresten, Max sitter Väst. Bättre chans att spela på att han har hj 8 och minst en till.
Per Jephson

Efter åtta ronder trumf måste Väst hålla i både KDT i ruter och kl Kn… då tar man ut kl K och kör liten ruter mot bordet… skulle man hitta denna inspirerade spelföring riskerar man dock ett hembesök av IT-polisen….
Eehh… han behöver naturligtvis inte hålla kl Kn men in åker han!

Peter Backlund
Bild för Peter Backlund

Tyvärr har Syd bara sju (7) trumf

Peter

Per Jephson

I Max ursprungliga ”Överkurs”-problem har Syd dock den dödliga åttonde trumfen….

Peter Backlund
Bild för Peter Backlund

I stand corrected!

Peter

Per Jephson

No biggie. … been there myself more times than I care to remember…

Logga in för att kommentera