Forum » Bridge-IT och nya hemsidan » Rapportering i BIT eller i Ruter

Rapportering i BIT eller i Ruter

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Lars-Magnus Gustafsson
Rapportering i BIT eller i Ruter

Jag tränar just nu för att lära mig att använda ruter i lagtävling. Jag har dock noterat att man kan rapportera via ruter genom en ruterrapportfil som vanligt. Men, man kan tydligen också rapportera via BIT. Det verkar som om de jag stätt på som rapporterar kör det hela i Ruter men överför det manuellt till BIT för att sedan rapportera den vägen.
Frågor:
1) Är det någon skillnad på att rapportera via Bit gentemot att rapportera via ruter? (kan man rapportera på olika vis?)
2) Går det att överföra från Ruter till BIT på samma sätt som man gör i partävling, via en .pbn-fil?

Jag hoppas att någon vet hur det ligger till och kan svara på dessa frågor.

Jan-Inge Troedsson

1) Det är egentligen ingen skillnad att rapportera via BIT vs ruter. I BIT behöver man klicka i laguppställningen/halvlek för hand medans man i ruter bara importerar från bmc. Det minskar också risken för ”felkryssning” om man rapporterar via ruter. Därför lägger jag (inte alltid) bara in vilka som spelar i laget i BIT, men inte vilka som spelar resp halvlek. Lägger man ut pbn:erna för iaf:n ser man vilka som spelat I Alla Fall.
2) Inte än. Men det skulle underlätta, när det är implementerat.

Lars-Magnus Gustafsson

Men, om man inte kan överföra resultatet via en pbn-fil så blir det väl en himla massa knappande för att få in resultatet? Alltså, betydligt mera än ”bara” fylla i halvleksrutorna? Eller, finns det annat sätt för Bit att få del av Ruters resultat?

Logga in för att kommentera