Matchens giv - Rond 2:2

Små små detaljer

Kan ett delkontrakt på halvlekens första bricka vara något att orda om? Jovisst. Så här såg den ut:

42
KD762
D7
K865
Kkn1076
kn1053
E102
E
ED93
84
Kkn98
kn74
85
E9
6543
D10932
13
Nord
Öst
Syd
Väst
Nord giv
Alla i zon
Väst
Nord
Öst
Syd
Pass
1
Pass
Pass
2
Pass
Pass
Pass

Budgivningen var densamma vid båda borden. Motspelet startade också identiskt med klöveress följt av en liten spader till damen. Både Ola Rimstedt och Christer Bjäring fortsatte med ruter till damen.

Mot Ola stack Rune Pettersson med esset och skiftade till spaderkung som bordets ess fick ta hand om. Ola hade ingen brådska med rutern utan prövade en trumf till handens dam.

Nu var det dags för två ronder ruter och klöversak. Fortsättningen gick förlorad i bokföringen – operatören kom förmodligen fel i nästa stick och fastställde resultatet till +1.

Men för att det ska gå måste Ola ha fortsatt med en andra trumf, som helt enkelt petade in Väst. Öst har inte längre mer än ett trumfstick och Öst får ett stick i klöver.

Nu byter vi bord och går tillbaka till det första rutersticket. Marion Michielsen tog inte för ruteress utan fick på det i nästa stick. Så följde spaderkung.

Ser ni skillnaden? Bjäring har inte längre någon förbindelse i ruter och har inte kunnat spela den där första trumfen! Nu hamnade han ohjälpligt i fel tempo och resultatet blev en straff för 6 imp.

Jag har sagt det förr och säger det igen: ett av mina favoritnöjen är att se Marion och Pocken spela motspel.