Matchens giv - Rond 8:1

Dunderklumpen lever!

Minns ni Dunderklumpen – den snällaste som fanns och med förmågan att ge liv till dockor – där uppe i norra Jämtland? Som utnämnd till hedersjämte en kväll i Örebro för några år sedan kom jag att tänka på honom under första brickan i matchen mellan Skalman och Storsjöbygden.

E862
93
EK108
ED3
kn3
Dkn874
76
K974
D4
1065
D5
kn108652
K10975
EK2
kn9432
1
Nord
Öst
Syd
Väst
Nord giv
Ingen i zonen
Väst
Nord
Öst
Syd
MGrönkvist
Eliasson
IGrönkvist
Elmroth
1
1
3
4
Pass
Pass
Pass

Ida fick klöverknekt ut och skådade missmodigt ut över de skrala resurserna. Att släppa mot kungen var det inte tal om med tre andra toppstick borta, så hon stal med esset.

Sen då? Kanske skulle Nord ducka från spaderdam på en hacka från bordet?

Så fick det bli. Tyvärr hade PG ingen dam men snäll som han är gick han upp med esset. Klöveress gick till stöld på bordet, varefter Ida tog ut hjärterkung och spelade ruter.

Att PG gick upp med esset var väl naturligt. Men det goda hjärtat ledde sedan till ruteress och klöverdam i stället för en tredje ruter som givit stick till Elmroths trumftia.

Nu fick dockan liv! Klöverkung, uttrumfning och spaderna för tio stick.

Den jämtska snällheten visade sig också vid andra bordet:

Väst
Nord
Öst
Syd
Karlsson
Ahlesved
Sandin
Warne
1
1
Pass
1
Pass
Pass
2
2
Pass
Pass
Pass

Thomas Karlsson alerterade 2, så det betydde säkert något slags hjärterstöd. Alexander alerterade dock inte och passade i konsekvens med det. En bet blev det.

I ärlighetens namn ska sägas att Dunderklumpens återkomst tog slut här. Resten av halvleken gick mest i nordlig riktning.