Mickes Bridge - Vecka 5, 2016

  • Madala och Zia vann i Australien

Hur går det om två argentinare spelar bridge i Australien tillsammans med en dansk och en exil-pakistanier, alla representerades Italien?

Nej, det är inte en dålig Bellman-historia det handlar om utan istället kaffelaget Lavazza som ställde upp i de öppna australienska lagmästerskapen. Agustin Madala och Alejandro Bianchedi kommer både ursprungligen från Argentina och har som lagkamrater numer danske Dennis Bilde och evigt unge Zia Mahmood (samt italienarna Bocchi och Duboin). Laget tog hem mästerskapen och vi bjuder den här veckan på en giv från semifinalen:

kn96
kn
Dkn10654
653
52
E8
K732
kn10982
ED10874
76
-
EKD74
K3
KD1095432
E98
-
Nord
Öst
Syd
Väst
Öst giv
Ingen i zonen
Väst
Nord
Öst
Syd
Wilkinsson
Madala
Nunn
Bianchedi
Pass
1
4
Pass
Pass
4
Pass
Pass
5
Dbl 1
Pass
5
Pass
Pass
Dbl
Pass
Pass
Pass
1 Jag tror att 4 gick hem

Med en förhandspassad partner valde Väst ett rättframt inkliv med 4 efter Bianchedis spelstarka 1-öppning. I balanseringspositionen kunde Syd välja mellan att visa sin andrafärg och riskera att få spela 5 istället för 4 eller att satsa på spadern som trumf. Han valde det sistnämnda, förmodligen för att undvika just en preferens till 5 med lika längd i svartfärgerna. Öst bjöd över i kraft av sitt hjärterstöd, det är oftast det säkraste valet av bud när man inte vet vem som klarar vad. Bianchedi dubblade för att visa en seriös hand och om Madala passat hade man nu fått betala ut 650 poäng för jämn hemgång i 5 dubbelt. Madala gillade dock inte att passa med spaderstöd och bjöd därför 5 som dubblades av Väst på vägen ut.

Öst tog över utspelet och skiftade till J som gick till ess och stöld. Väst begick nu ett misstag när han försökte ta för A. Bianchedi kunde nu stjäla och funderade ett tag innan han lade ner A och fällde K. Återstod nu gjorde bara att spela spader till bordets knekt och slå en stöldmask i ruter för att godspela den färgen för klöversak. Jämn hemgång och hela 17 imp när Bilde och Bocchi fick behålla 5 dubbelt med tolv stick vid andra bordet.

Väst borde ha insett att det inte alls var någon brådska att försöka ta för A. Syd kan knappast saka en ruterförlorare på någon av bordets hackor och om en hjärtervända är mot dubbelrenons kommer Syd inte att kunna stjäla någon klöver på bordet om han sakar sin ruterförlorare vilket gör vändan till ett rent stickbyte. Om man ändå är orolig för detta kan man slå ifrån sig med K som garanterar en bet om en sådan finns. Med resultatet vid andra bordet hade dock detta bara räddat ett fåtal imp.

Läs alla Mickes bridge

Fler artiklar av Micke hittar du på Dagens Bridge