Matchens giv - Kvart - Segment 2/3

Säg aldrig aldrig

casino

Janne hade märkbart svårt att skaffa sig ett övertag mot Kusinerna från landet även i kvartsfinalens andra segment. Tvärtom tog Sydöstra över ledningen men så kom denna giv:

K9
K109
D10975
ED2
ED84
E83
E862
kn5
kn107
kn76
Kkn43
1097
6532
D542
K8643
22
Nord
Öst
Syd
Väst
Öst giv
Ö-V i zonen
Väst
Nord
Öst
Syd
Petersson
M Grönkvist
Johansson
Wademark
1N
Pass
Pass
Pass

Öst-Väst hade uppenbarligen ingen svag variant i högfärgsfrågan och Marie Johansson fick en synnerligen otacksam uppgift. Klöver ut till Nords dam följdes av ruterskift och försvaret tog kommandot. Utan ingång till bordet fanns inte mycket att jobba med och resultatet blev tre zonstraff.

Vid andra bordet gick det tuffare till:

Väst
Nord
Öst
Syd
Lindblom
Davidsson
Andersson
Sällberg
1N
Pass
2
Pass
2
Pass
4
Pass
Pass
Pass

När Mikael Lindblom bjöd 2 kunde jag nicka lite instämmande – här slog Truscott-varianten till för 9 eller 10 imp.

Lika instämmande var jag inte i nästa budrond. Visst skulle 4 bli billigare än 1NT-3 men hem kunde det väl aldrig gå? Tre ofrånkomliga svarta stick, hjärterkung fel och ingenting att leva på …

Hej vad jag bedrog mig! Syd startade med en olycklig klövertia och Nord visste inte bättre än att spela på stöld hos partnern, På tredje klövern sakade kapten Janne en hjärter. Sedan slog han spadermasken, inkasserade spaderess och stal ruter på bordet. Klöverna tog nu hand om en hjärter och en ruter för jämn hemgång och 14 imp. Åter i ledningen.