Matchens giv - Kvart - Segment 1/3

Den yxan var för slö

casino

.
San Sac mot Greven, det borde kunna bli en både spännande och underhållande kvartsfinal kan man tycka. Och visst startade det lovande, redan på bricka 3:

ED876
KD42
K752
Kkn102
K93
9753
43
43
Dkn1072
kn106
986
95
E8654
E8
EDkn10
3
Nord
Öst
Syd
Väst
Syd giv
Ö-V i zonen
Väst
Nord
Öst
Syd
Fryklund
Kvick
Bech
Alenfalk
Pass
1
1
2
Pass
Pass
Dbl
Pass
Pass
Pass

Att dubbla med renons i motståndarnas trumf är alltid lite otäckt – trumfutspel är ju ofta bra om partnern straffpassar. Men handen på hjärtat, nog skulle de flesta vilja hålla igång med Kvickens hand?

Och nog kändes också ”Falkens” straffpass lite riskfyllt – han vet ju hur hjärtern sitter och att partnern i stort sett får spela ”trekalle”. Men det är klart: att fly till 2 kan också kosta en del och kanske det ändå finns en bet att hämta?

Det gjorde det nu inte. Efter ruterkung ut till esset och spader mot bordet kunde Kvick ta ett ruterstick och spela ruter till stöld hos Väst.

Erik Fryklund slog nu en spadermask med knekten och maskade i klöver till Nords kung. Klöver tillbaka gav följande läge:

D87
4
75
K10
K93
9
Dkn1072
9
E865
Ekn
Nord
Öst
Syd
Väst

Hur hjärtern satt var ingen hemlighet för någon. Fryklund tog ut en hög klöver och spelade hjärter till kungen. På spaderkung fick Syd nu välja dödssätt. Sätter han i trumftian, sakar Fryklund sista klövern och sedan blir det bara ett andra trumfstick.

Vid andra bordet gick budgivningen så här:

Väst
Nord
Öst
Syd
Ivarsson
Johansson
Eriksson
Jönsson
Pass
1
1
1N
Pass
2
Pass
2
Pass
Pass
Pass

Naturligtvis fanns mindre anledning för Patrik Johansson att agera efter Östs sangsvar.

Som lök på laxen hade Thomas Ivarsson ingen anledning att misstänka trumfsitsen och när han startade trumfen med esset var en straff ofrånkomlig.