Svenska Cupen - Dag för dag 2

Team Paper Moon spurtade sig till final

Med 20 imp på de sista fyra brickorna tog sig norrbottningarna förbi Åmål till 139-125 och knep därmed en finalplats. Mycket av det sista segmentet kännetecknades av trötta spelare och en hel del chanstagning.

I den andra semifinalen gjorde Anna ett jämnt sista segment och Gubbvarnings seger stannade vid 166-96.


Semifinalernas tredje segment dominerades av småspel – sammanlagt bara tre tvåsiffriga imp-vinster i de båda matcherna.

Gubbvarning gjorde ännu ett litet plus och med 127-61 inför de avslutande 16 brickorna får nog finalplatsen anses vara klar.

I den tätare matchen bjöd Åmål Hulta just inte på någonting och förvandlade underläget till en ledning med 105-90. Det är faktiskt den största differens som rått i denna match!


Årets upplaga av Svenska Cupen har påtagligt kommit att domineras av små och mellanstora städer. Ludvika och Boden är ungefär lika stora, en bit under 30000 invånare och Åmål bara hälften (och själva städerna är betydligt mindre än så).

Andra segmentet fram till halvtid i semifinalerna påminde rätt mycket om det första.

Åmål Hulta och Team Paper Moon fortsatte att tampas kring mittstrecket och det var först på sista brickan som norrlänningarna kunde dra ifrån till 79-67.

Gubbvarning ökade sin ledning mot Anna men i stillsammare takt. 99-42 är ändå ett rejält övertag med 32 brickor kvar men visst kan det fortfarande vända.


Semifinalmatchernas första omgång av fyra fick helt olika karaktär.

Gubbvarning ska väl inte tolkas som en signal till motståndarna men i så fall hade den varit befogad. 20-0 mot Anna efter sex brickor angav tonen och övertaget fördubblades till 57-18 innan den första fjärdedelen var slut.

Den andra matchen startade betydligt lugnare ned bara 9-5 till Åmål Hulta efter sju brickor. Sedan blev det livligare men med jämlik utdelning till 34-33 för Team Paper Moon efter 16.


Visa alla … |   Nyheter   |   Dag för dag   |   Matchens giv