Hallandsmöte i Svenska Cupen

Som vanligt när man förlägger en bridgematch en söndagsförmiddag så var det naturligtvis strålande sol och sådär härlig krispigt kallt.

Lag Skrea Camping, bestående av Micke Melander tillsammans med undertecknad ackompanjerade av Svante Ahlberg och Lasse Persson skulle möta Lag Grimeton, semifinalister i SC 2014.

Naturligtvis var Lag Grimeton med Bertil Persson-Göran Adde och Jan Nilsson-Per Andersson stora favoriter men det visade sig att det skulle bli en jämn fight!

Skreas förstärkning från norr, Micke Melander, började med att glänsa i såväl spelföring som försvar och i halvtid ledde lite överraskande hemmalaget med 3 imp.
Jämnt så det förslog alltså och i andra halvlek dök det upp några riktigt spännande brickor, varav följande där team Skrea vann välbehövliga imp.

kn932
65
EK2
K1032
976
kn7432
D8
EDkn
EK10
E
kn1076543
54
D54
KD1098
9
9876
Nord
Öst
Syd
Väst
Syd giv

Utspel: K

Ett halvklurigt kontrakt som kanske inte har någon given spelföring.
Syd vann utspelet och valde efter en rejäl stekare att fortsätta med två ronder spader. Dock inte med AK…. efter esset spelade syd spader 10 och försvaret var med aktuell sits chanslösa att straffa kontraktet.
Vid andra bordet fick ÖV behålla 3hj med jämn hemgång.
En något lättare övning hade ju varit att spela 3nt på NS:s kort men bridge är ju inte alltid så enkelt…

Efter en spännande jämförelse där rektor Ahlberg och styrelsens Lasse Persson hade satt in målvakten var överraskningen ett faktum då Skrea Camping-Grimeton slutade 53-50 till hemmalaget, en skräll i Halland med andra ord!

Vi lär nog inte ha sett det sista av Lag Grimeton som säkerligen går in i omgång två rejält revanschlystna, och det blir en tuff uppgift för deras motståndare!

/Roger Wiklund