Matchens giv - Rond 8:1

Cilla anar ugglor

Enligt principen ”man biter hund” får dagens sista giv handla om att Cilla Rimstedt spelade ner en 3-sangare som gick hem vid andra bordet.

ED
EKD3
EK4
E985
K8
862
D963
Dkn76
932
10954
10875
32
kn107654
kn7
kn2
K104
6
Nord
Öst
Syd
Väst
Öst giv
Ö-V i zonen
Väst
Nord
Öst
Syd
Nyström
Rimstedt
Upmark
Eriksson
Pass
Pass
Pass
2
Pass
2
Pass
3N
Pass
Pass
Pass

Klöverdam kom ut, Väst bidrog med trean och Cilla kröp. En låg klöver till kungen tog hon däremot hand om.

Närmast testade hon tre ronder hjärter, vilket visade att bordet hade en ingång. Därmed var hon uppe i åtta stick och behövde leta fram ett nionde. Spadermasken var en möjlighet och rutern 3-3 eller 4-2 med en kort honnör hos Väst var en annan.

Knepigt val, för ruterchansen är bara lite sämre än masken när man nu saknar nian. Vad kan man läsa ut om sitsen?

Allt tyder på att klövern sitter 4-3. Öst har därtill visat tre hjärter. Har han fyra ruter måste alltså spadern sitta 2-6 – kanske inte det allra troligaste.

Nåja, det skadar inte att titta efter. På ruteress och ruterkung kommer knekten från Väst. Det stärker förstås oddsen för den önskade sitsen. Men så är det den där Fredrik Nyström som sitter där. Han är fullt kapabel att lägga en honnör från Dkn9.

Cilla misstänkte det värsta och försökte slå ifrån sig i klöver i hopp om Öst skulle fastna och tvingas spela spader. Men nu var det Väst som kom in och spadervändan ordnade straffen.

OK – jag vet förstås inte om det var precis så här Cilla tänkte. Men alltför långt från sanningen är det förmodligen inte.

Och dessutom: det måste vara trevligt att vara Fredrik och spela en roll när man bara lägger sina två kort nedifrån …