Matchens giv - Omgång 1:2

Likabricka med poänger

Andra halvlek mellan Anubis och Scania började med en bricka som erbjöd möjligheter för Öst-Väst men omutligt försvar vid båda borden ledde till en likabricka.

E972
52
kn10742
K3
D43
10
96
D986542
10865
976
KD8
Ekn10
Kkn
EKDkn843
E53
7
13
Nord
Öst
Syd
Väst
Nord giv
Alla i zon
Väst
Nord
Öst
Syd
Probert
Kvick
Andersson
Alenfalk
1!
Pass
1
Dbl
2
Pass
Pass
3NT
Pass
Pass
Pass

Uppsalaparet använder extremt svaga öppningsbud och hade hunnit med två bud innan David Probert kunde blanda sig i leken. Med åtta egna stick och ett nionde efter det troliga spaderutspelet såg han en god chans att inkassera en utgång även om partnern var helblank.

Nej, något spaderutspel blev det inte utan Kvick drog för sin femkortsfärg. Probert stack Syds dam och med bara åtta stick inom rimligt räckhåll satsade han på att grilla Nord-Syd en stund – vem vet, det kanske kunde hända någonting.

Nord skyndade sig att markera för spaderess och därmed hade Syd inga problem med att saka. Lite jobbigare var det för Nord men Nord-Syd hade bara stora kort när hjärterna var slut och därmed gick spelet en straff.

Vid andra bordet fick Malmström öppna med 1 i sista hand. Efter en dubbling från Nord och 1 från Syd bjöd han sedan 4.

Nord startade med ruterknekt, som Wirgren täckte med damen och fick behålla sticket.

Att Wirgren efter den starten skulle missa trumfvändan var nog att hoppas för mycket och därefter fanns ingen hemgång i kontraktet. Däremot kan man undra hur Nord hade reagerat om Väst tagit ruteress i första stick och fortsatt med spaderknekt. Förmodligen hade väl Bennet genomskådat manövern men det är ju inte lika roligt att vända i trumf från det hållet. Och om Bennet kryper på spaderknekt är spelet hemma efter spaderkung i nästa stick.


Visa alla…   |   Nyheter   |   Dag för dag   |   Matchens giv   |   Bridge-TV