Missa inte Nybörjarträffen 2024

Nybörjarträffen är ett viktigt led i uppföljningen av kursverksamheten. Vi hoppas att er klubb ställer upp och arrangerar ett heat för era nybörjare.

För många nya spelare är Nybörjarträffen den första riktiga tävlingen och vi tror att det kan bli en spännande upplevelse för era nytillskott.

Missa inte att arrangera ett heat för era nybörjare!

Nyhet! För spelare som inte har möjlighet att delta i ett klubbkval arrangerar SBF ett uppsamlingsheat online på RealBridge tisdag 14 maj kl: 18.30. Mer info

Årets upplaga av nybörjarträffen ska spelas någon gång under tiden 1 april - 14 maj 2024. Kravet för deltagande är att man lärt sig spela/har slutfört sin första nybörjarkurs 1 juli 2021 eller senare och är medlem i Svenska Bridgeförbundet.

Ovanstående gäller oavsett om man påbörjat, men inte slutfört, en nybörjarkurs tidigare år. Tävlingen är till för, som det låter, nybörjare.

Spelarna som placerar sig topp-24 är kvalificerade att spela SM Par Nybörjare vid Bridgefestivalen i Örebro v.31. De mest framgångsrika paren får dessutom en flygande start i sitt samlande av mästarpoäng, då bronspoäng förutom i klubbheaten även delas ut för de bästa paren på Sverige-bästa-listan.

Alla klubbar anslutna till Svenska Bridgeförbundet är välkomna att delta i tävlingen. Nybörjarträffen spelas som simultantävling över 18 brickor, vilket innebär att man spelar samma givar på alla klubbar. Mellan 200-400 par brukar vara med. Klubben avgör själv vilket datum inom perioden den önskar spela. Minst antal deltagare/arrangör är 4 par.

Mer information om tävlingen hittar ni på minisajten Nybörjarträffen.